Kursavslutning

1215c

Här sitter vi och har det bra!
Jag tiggde till mig goda hembakta lussebullar av matlagningskursen till vårt avslutningsfika, och de hade strykande åtgång!

1215e

Paula pratar “med hela kroppen” som vanligt..alla ska lära sig att säga “omelett” :mrgreen:

1215d

Attans! Jag har visst glömt ordet “linslus” :lol:

1215f

Kursens lilla maskot med sin vackra mamma.
Nu är det då färdigt för i år, 40 lektioner senare har eleverna lärt sig en hel del, men också förstått att svenskan är ett ganska svårt språk att lära sig.

Nu tar jag jullov och så får vi se vad som händer nästa år, vad vi får för anslag för mera svensk-undervisning, behovet är ju gränslöst..

1214j

Titta bara, Muminmamma har gett sig själv en egen julklapp, jag beställde nya dricksglas för mina intjänade poäng hos marknadsundersökningsföretaget.

0

10 Comments:

 1. Vad du är duktig som jobbar så hårt med dem så de får lära sig svenska. Här la dom upp det på ett annat sätt så de flesta har fått gått några tillfällen. Inte för att det ger så mycket men dom försökte väl vara rättvis.
  Fina glas!
  Kramen.

 2. Lite vemodigt med kursavslut och inte veta vad som händer efter “jullovet” men dom ser då nöjda och glada ut, kanske inte så svårt med en sån “fröken” :wink:
  Fina glas det där du….och himla populära numera också…kram på’re :love: :love:

 3. Verkligen storartat av dig att ta hand om dessa kunskapstörstande nyanlända.
  Hoppas att du kan fortsätta efter jul.
  Det här är nåt som verkar passa dig som hand i handske.
  Kramen

 4. Så duktig du har varit – hatten av för dig! :thumbsup:
  Muminglasen är jag avundsjuk på. Har muminmuggar men är också helt fenomenal på att slå sönder dem… :oj:

 5. Ser ut som en trevlig avslutning med ett trevligt gäng deltagare!
  De där muminglasen är såå fina – grattis till dem!
  Ha en fin dag!
  Kram

 6. Dina glas – så fiiina! :party:
  Du gör ett fantastiskt fint jobb som lär ut svenska, det är ju den stora nyckeln till att klara sig bra här i landet. :kiss: Omelett och fika är ju bra ord att kunna :-D
  Njut av ditt jullov! Ha en fin lördag, själv ska jag på stan och fika med en kompis jag inte sett på länge, gissa om det kommer att babblas en massa. Sen blir det en sväng till simhallen. Kram

 7. Blir faktiskt lite avundsjuk, känner att jag har något att ge, främst till barnen,men all heder till dig Då på bra jobbat!

 8. Härlig insats med svenskundervisningen! Jag gissar att du får mycket tillbaks av dina elever :)

 9. Tack för din kommentar på min blogg. Har varit i kontakt med kommunen personligen och erbjudit min hjälp som volontär, men hör och häpna det bedrivs ingen sådan verksamhet, men däremot kunde jag få en anställning omedelbart som förskollärare och hjälpa till med flyktingbarn, hallå jag slutade jobba för flera år sedan och har inte tänkt mig att nu åtregå till ett så krävande jobb, men gärna hjälpa till några timmar i veckan.
  Under 2015 kom över 40 000 flyktingar hit så nog tycker jag att behoven borde finnas, en kyrka ( sekt) bedriver lite språkkurser men vill absolut inte ha någonting med den att göra.

 10. Vad härligt att alla ser så glada ut, de verkar trivas hos er i Fredriksberg!

  Och vilka underbara glas!!

  Hoppas du får en fin jul med besök! Kram!

Kommentera