Bloggen

Snart får mörkret ge vika

Av
den
14 december 2016

Om jag inte minns helt fel så är det vintersolstånd den 21 december?
Då finns det äntligen hopp om att det vänder…

1214f

Det här fotot är taget kl. 13.30

1214t

Detta är taget kl 15.58

Bägge fotona är från idag när jag var ute med Blinka, jag vill ju helst hinna med två längre promenader, men eftersom jag är en sömntuta på mornarna så hinner jag inte!
Jag har alltid skrutit över att jag inte är särskilt väderkänslig, med rätt kläder klarar man alla väderformer, men vad göra åt mörkret? Reflexer och pannlampor håller inte mörkerdeppen borta…det har gått så långt att jag snart har tänt i pörtet dygnet runt för att stå ut!

1214a

Min värld ser ut som något en duktig knypplerska kunde ha åstadkommit, tack o lov för det, för allt det vita på marken och i träden.

1214b

Här syns huset jag bor i, nere till vänster ser du mitt köksfönster

1214c

Roar mig som vanligt med att titta på fågellivet, här är det en domherre som leker herre på täppan

1214d

Undrar om det är samma hane som bröstar upp sig inför kameran?

1214e

Delar av släkten väntar i buskarna, men avslöjar sig enkelt, ingen kamouflagedräkt här inte

1214m

Vi traskar upp till finnbastun, allt medan jag funderar på statistiken som Google publicerat idag, den på de vanligaste sökbegreppen under året.

1214o

Att “Hur laddar man ner Pokemon Go?” ligger i topp är inte så oväntat,
inte heller att Trumpen och Hillary är i topp bland personsök
men varför ligger frågan “Hur många pratar finska i Sverige?” som nummer tre???

1214p

Då tycker jag en lika bra fråga är hur det kommer sig att snön klistrar sig fast på undersidan av elkabeln i skyn medan ovansidan av kabeln är ren från sön?

1214n

Äntligen är min hoppe-skutt-duracell-flicka stilla såpass att jag får ett skapligt kort efter sjuttiofyra suddiga…

1214r

Promenaden närmar sig sitt slut, bergen i fjärran börjar snart brinna…

1214u

Där, bortom den enda gatlyktan, där ligger finnkäringens pörte

TAGS

13 december 2016

16 december 2016

6 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  14 december 2016

  Underbara bilder som vanligt… Tänk om vi inte hade snö, vilket mörker!!!! Men snart vänder det…
  Det där med elkabeln skulle du aldrig skrivit, nu får jag fundera på det läääänge 😉
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Rantamor på näthinnan

  14 december 2016

  Men jösses vad mycket snö du har Paula, här uppe i Norrland har vi mest vara rimfrost.
  Har gjort islyktor av vatten idag så nu får det inte bli regn eller plussgrader.

  Tjingelingen från Rantamor.

 3. Svara

  Ninni

  15 december 2016

  Vilka härliga bilder! Jag har ju knappt varit utanför dörrn idag. Jag har ägnat mig åt bakning istället. Nu är det färdigbakat.
  Intressant fundering om hur snön kan klistra fast sig under elkabeln…
  Sängdags säger sambon.
  Gonatt.
  Kramen.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  15 december 2016

  Tur att du har snön som lyser upp. Underbara lilla duracell Blinka, betyder ju att hon mår bra och har det hur gott som helst! Håller med dig det här mörkret tar på krafterna. Men snart vänder det! Idag var solen framme en stund då jag skulle köra från jobbet. Såg inget då den nu står låg och det är som en ständig beläggning på rutan av det som kommer upp från vägbanan och andra bilister. Det är som att köra i mjölk bitvis, hjälper bara för en kort stund att köra med spolarvätska och torkarblad. Så jag får nog fylla på med mer imorgon, det är strykande åtgång på det nu. Fina domherrar, här har vi inte en endaste det enda som lyser rött i fågelbordet är Hacke!
  Ha en skön kväll i stugvärmen. Kram

 5. Svara

  Gunnel

  16 december 2016

  Milda makter så mycket snö det är hos dig! Det är visserligen väldigt vackert, men jag vill inte byta med dig. Jag ser fram emot när det vänder och börjar bli ljusare igen, för detta år så deprimerande. Ha det gott.

 6. Svara

  Anki

  16 december 2016

  Härliga vinterbilder! Vi har mycket småfåglar här vid fågelbordet, men inga domherrar! Ser dem och hör dem i skogen, men till fågelbordet kommer de inte förrän på senvintern – antar att de hittar mat ändå 🙂
  Ja, bara några dagar till vintersolståndet – sen vänder det! 🙂
  Ha det gott!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 262
 • 388
 • 1 575 257
 • 4 983
 • 64 166
Sök här