Livets glädjeämnen!

Kusinkompisarna har fått en egen låt!

Av
den
13 juni 2024

Simon, mitt barnbarn, berättade att han snickrat ihop en låt till kusinflickorna Freja och Noelle.
Det lät överraskande och spännande, han har vad jag vet aldrig sysslat med musik.
Sen fick jag se och höra resultatet och blev lite imponerad!
Klicka på bilden nedan för att starta låten

Nu ska jag avslöja att han fick lite hjälp på traven, bland annat med sången som sjungs av en AI
Blir du glatt överraskad eller närmast panikslagen? Jag blev både skrämd och imponerad…
Tänk så många som kan få hjälp med att förverkliga ambitioner och drömmar med AI-hjälp!
Samtidigt känner jag precis som en duktig kåsör skrev i Dalarnas Tidningar härom dagen.
Han påpekade att han vill ha en robot som gör det han själv avskyr, som att städa, sortera sopor, diska osv. medan de robotar som nu utvecklas istället tar över det kreativa som gör livet roligt att leva, t.ex skriver böcker, komponerar musik, målar kost, lagar mat osv.
Det ligger en del i det tycker jag, lat av naturen som jag är!
Ser fram emot dina synpunkter i ämnet AI
En skrämmande framtid eller en som underlättar vårt liv?

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Bia

  13 juni 2024

  Vilken fin låt! AI känns mest bara som ett kul och hjälpsamt verktyg. Men man kan ju fantisera om hur farligt verktyget kan användas också…
  Jag håller med den där kåsören, AI kan ta hand om det jobbiga – det roliga vill jag göra själv. Rita och skriva brev hoppas jag kunna fortsätta med länge än, med min egen hands stil. Saknar tiden när man fick handskrivna brev. Men det tog ju slut när email o dyl kom. Nåja, man får ta det onda med det goda.
  Ha re´ så skönt i naturens och sommarens famn, Paula! Kram!

 2. Svara

  Susjos

  13 juni 2024

  Vilken fin låt, och så fina foton tillsammans med låten <3
  AI är läskigt, men jag tror det kan vara ett bra hjälpmedel….tycker precis som den där kåsören !
  Ha en fin torsdag!
  Kram

 3. Svara

  åsa

  13 juni 2024

  Så kreativt av Ditt barnbarn att komma på detta, men nog håller jag med om att det vore bättre om vi människor fick ta ansvaret för det viktiga, det allvarliga och roliga och dessa olika AI och robotar kunde göra tråkiga måsten och annat nödvändigt.

 4. Svara

  christian

  13 juni 2024

  AI……åsikter…..där tänder jag till! Läskigt å skrämmande är ju bara förnamnet, jag är så drastisk å kallar det för jordens undergång.
  Inte nog med att all personlig kreativitet å känsla i skapandet ska tas över av dataprogram å robotar samt att mängder av arbeten kommer att försvinna……..
  Nä, det värsta är det långsamma fjärmandet från allt mänskligt å naturligt, där man redan idag inte vet är det på riktigt eller inte…..nä helt obegriplig utveckling jag skulle vilja stoppa om jag bara kunde!
  P.S. Jag vet att det finns vissa speciella områden där det kan var till viss hjälp….men det är det lilla!

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 juni 2024

  Trevligt, bara fortsätta med låtskapande!

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 juni 2024

  Oj, vad imponerad jag blev. Först trodde jag så klart att även sången kom från honom men även om det är en AI som står för rösten så är själva låten och texten imponerande. Jag har självklart en massa farhågor samtidigt som jag tycker att det är spännande och att många kommer att bli hjälpta med diverse. Bara en sådan enkel grej som att jag och ungarna delvis satt i olika städer och spelade trivial pursuit med varandra med frågor som en AI ställde. Men jag har inte tänkt igenom det här ordentligt och kan inte riktigt specificera vad mina farhågor handlar om. De här orden om att kreativitet tas över av AI låter inte särskilt kul. En både läskig och spännande framtid väntar.
  Kram

 7. Svara

  LillaSyster

  13 juni 2024

  Underbart bildspel på tjejerna?
  AI, jag är ledsen men jag tror att det kommer komma mycket elände med det -tyvärr.
  Ha en bra kväll! Kram

 8. Svara

  LillaSyster

  13 juni 2024

  Jag skrev inte ett? Utan jag satte ett hjärta efter- men det funkade inte.

 9. Svara

  Klimakteriehäxan

  13 juni 2024

  Sannerligen ingen dålig låt.
  När det kommer till AI är jag väldigt kluven: tycker det å ena sidan är jätteskrämmande, å andra sidan att det är ganska spännande också. Huvva,

 10. Svara

  BP

  13 juni 2024

  Till att börja med tycker jag att filmsekvenserna är hur roliga som helst. Vilka söta kusiner! Och himla kul att Simon kommer till Falun relativt regelbundet så att du och din dotter kan följa utvecklingen av Freja.
  Det första jag tänkte på var just AI när jag hörde låten. Varför frågar du kanske – jo, blandningen av engelska och svenska var inte helt “naturlig” om man säger så.

  Mina tankar om AI:
  AI i form av bilder/teckningar välkomnar jag bland annat i bloggsammanhang, när man inte har egna bilder att tillgå. Dessutom slipper man leta passande illustrationer på nätet. Tror även att man kan skapa riktigt “trovärdiga” skisser/grafer för bland annat tekniska och medicinska rapporter.
  Vad gäller text så vete sjutton om jag är så impad, inte än i alla fall. Såg på BBC att precis allt som visas i nyheter nuförtiden verifieras både en och två gånger, både vad gäller text och bild.
  AI är absolut framtiden, det är jag övertygad om, men här och nu litar jag inte på AI än.

  Har du testat det här sajten? http://www.aiornot.com . Den sägs tala om för oss vad som är äkta och vad som är AI…

 11. Svara

  Anna-Lena

  13 juni 2024

  Söta tjejer… MEN ska två småtjejer ha en låt, så ska den vara på deras eget språk. Och det är inte engelska.
  Personligen blir jag lite rädd då AI tar över det kreativa, det mänskliga. Nej, nej! Sen är det bra om han städar åt mej… fast å andra sidan… det kan jag göra så länge jag orkar.
  Det går nog lite för fort med AI. Liksom det exempelvis har gjort med datorisering i skolan. Där jag var en stor förespråkare för just datorer. Men det har inte blivit bra. Dator och AI ( vilket på ett sätt är samma sak) ska vara ett hjälpmedel, men absolut inte ta över.
  Tycker nog att sången var alldeles själlös i sin klang. Bättre att sjunga en enkel sång på svenska, hur falskt som helt, men med mänsklig värme . Kram

 12. Svara

  Anna i Portugal

  14 juni 2024

  Kan inte lyssna på låten då jag inte har Instagram. Men jag skräms av AI, tror det tyvärr kan bli väldigt mycket skit med det. En hel del bra också har redan visats, men på sikt skrämmer det mig.

 13. Svara

  Anki

  14 juni 2024

  Simon skapade en söt låt till tjejerna … så fin text … och fina bilder
  till!
  AI … jag är både förfärad och nyfiken … och det skrämmer mig samtidigt!. Om det bara vore för bra saker, så vore allt gott … men tyvärr tror jag mycket elände kommer att komma med detta.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 158
 • 189
 • 1 654 992
 • 5 128
 • 66 118
Sök här