Bloggen

Kvadrupplar, flippar, lutzar och tolop…

Av
den
26 januari 2007

Ja, inget av ovanstående är väl rättstavat men de är i alla fall namn på hopp i


Konståkning
Vårt kvällsnöje denna vecka är att följa sändningarna från EM i Warzawa.
När jag var liten ville jag bli isprinsessa, jag åkte skridskor jämnt!
En ständigt återkommande julklapp var nya skridskor allt eftersom fötterna växte…som tur var för min mamma så växte dom inte så länge…
I skolan åkte vi skridskor minst en gång i veckan under vintern och när jag kom hem från skolan åkte jag iväg med kompisarna för att åka!
Från skridskoisen har jag också mina första romantiska minnen, när vi ordnade “rosettdans” dvs. paråkte med killarna.
Oh va lycklig jag var när objektet för mina hemliga varma känslor kom o bjöd upp och man skrinnade iväg över isen hand i hand!
O va olycklig jag blev om han inte valde mig!

Under alla internationella tävlingar satt mormor, mamma och jag fastklistrade i tevesoffan…
Och kan ni tänka er, min sambo väljer konståkning framför andra teveprogram!
Hemma blir det alltså inget bråk om vad vi ska se på vår enda teveapparat!

Annars handlar min tillvaro mest om


Ved!
Jag börjar med


tom skottkärra, går upp till vedboden och fyller på


bär in det som får plats i vedskåpet vid spisen


och resten bär jag upp till lilla förrådet på altanen

Det är min dagliga dos av motion, det går åt en skottkärra ved om dagen när det är kallare än tio minusgrader.
Idag eldade vi på förmiddagen precis som vanligt, o upptäckte sedan att vi plötsligt hade rekordvarma 21.5 grader! Just det, det var ju bara -5 ute idag, haha!

Ikväll blir det dans för hela slanten i pörtet, först utan och sedan med skridskor på fötterna!

Ha en skön fredagkväll!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  26 januari 2007

  Ha en skön kväll du med…att se på konståkning var det bästa jag visste när jag var liten, jag hade gärna blivit skridskoprinsessa, men det var så svårt när killarna tog hela rinken för att spela hockey!!

  Det som jag tycker är roligast nu är herrarnas fria åkning!!
  /Kramen

 2. Svara

  Lotta

  26 januari 2007

  Jag gillar isdansen bäst. Det är lite mer show, tycker jag. Men vad duktiga de är! Tänk att kunna göra sådär på isen och med skridskor på. Jag klarar det inte ens hemma på mattan 🙂 Vilka atleter.
  Vi kollar LetsDance och i pausen SåSkaDetLåta.
  Det blir en go värme av vedeldning. Mysigt. Tydligen ger det även en dos motion och muskelträning 😉 Kanske skulle testa det… vill ha snygga muskler men att gå på gym är inte min grej…
  Ha en jättebra helg //Lotta

 3. Svara

  Darkangel

  27 januari 2007

  Jag får hjälp med att hämta ved nu. Åh, så skönt.
  Vi har också ett förråd på altanen.

  Du har en rejält tung skottkärra. Attans vad stark du måste vara. 🙂

 4. Svara

  mariannE

  27 januari 2007

  Go lördag!
  Blev vare sej Lets Dance eller Så ska det låta för oss igår. ( Lets Dance tittar jag inte på i alla fall så … tycker det är sååå överreklamerat och ‘dum’ tävling … vet att du gillar men Hmmm vi kan ju inte tänka lika i allt! Skridskor både i verkligheten och på TV är däremot ett nöje … Inte jag heller blev den is-prinsessa jag velat bli … Numera kan jag knappt stå på fötterna med bara skor *fniss* // Men provade In-lines för ca 5 år sedan … gick rätt bra utan att sätta rovor !//
  Japps du har rätt på Spanien … ( min egen spanska är ju Si o Så ) … ska inte avslöja svaret för ingen har köpt biljett til resan mer än du, ännu ..
  Ha den goaste Lördagen Paula … Ved-förrådet ser ju bra fyllt nu … Om jag skulle vilja vara i dina skor? Det Ved-(tt)e tusan!
  /M

 5. Svara

  "Ninni"

  27 januari 2007

  Ja det är vackert med konståkning. Och oftast har de fin musik med också. 🙂 Jag sitter gärna och virkar till konståkning.
  Nog är det skönt med vedeldning men det är mycket jobb också då man kanske har det som enda uppvärmning. Bra med motionen förstås. 🙂
  Ha en skön helg framför tv:n i värmen.
  Kram.

 6. Svara

  Gunvor

  27 januari 2007

  Här var det också Lets dance. Så ska det låta, i pausen och kvällen avslutades med lite isdans. Undrar hur det gick för han som föll med huvet före i isen. Det var ett fasligt ramlande hela kvällen. Malou drattade ju också omkull.Sen var det väl nån mer malör också. Men kul program är det. Här eldas det också med ved. Kalla mornar är det nu när det är så pass kyligt ute.
  Ha det gott i Pörtet!

 7. Svara

  Pia lotta

  27 januari 2007

  Härligt med vedsprakande spisar, men det måste va tungt att skottkärra..
  Kram o en fin söndag

 8. Svara

  Pialill

  28 januari 2007

  Jag har aldrig varit en skridskoprinsessa. Har mest drattat på ändan när jag försökt åka..hihi. Men det är kul att se konståkning på teve.
  Kramis…och hoppas ni håller värmen.;-)

 9. Svara

  jette

  28 januari 2007

  skridskoprinsessa… ja, precis vad jag också ville bli. Men skillnaden mellan dig och mig var att jag ändå inte åkte, utan bara drömde. Det är oerhört vackart att se dessa svanar sväva fram över isen, riktigt så vackert och kvinnligt kan jag inte komma på någon annan sport som är.

  Men… jag blev ingen sådan sagoprinsessa jag heller…*S*.. livet känns dock helt ok ändå *ler*

 10. Svara

  Sylvia

  28 januari 2007

  Jag gillar också konståkningen – speciellt då när de dansar i par. Jag är storstadsflicka som jag lärde mig aldrig att åka vare sig skridskor eller skidor men såna här dagar känns det som att det skulle vara skön med ett par längdåkningsskidor. Vilket jobb ni har med all ved. Men ni blir ju dubbelt varma, först när ni hugger den och sedan när ni eldar den.
  Ha en riktigt skön söndag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 359
 • 369
 • 1 608 587
 • 5 041
 • 65 037
Sök här