Lägesrapport

När jag tittade ut i morse hade det kommit ännu mer snö under natten..
Kom att tänka på att jag för inte alls länge sen citerade det gamla ordspråket om att “Om det kommer tillräckligt med snö på trettonhelgen att täcka en mus så blir vintern snörik

Men världen blir allt bra mycket ljusare när det ligger snö både på marken och i träden

Jag fick eminent hjälp med skottandet !

Allt medan två söta rumpor gick och läste tidningen ….

Bild av fotografen Marcus Watkins: impossible winter

Over and out, imorgon väntar jobbpass

0

12 Comments:

 1. Nu är det bara några dagar till halvsnödagen ;) 25/1 infaller den…det vore just snyggt om vi ska få lika mycket snö till!! :D
  Kram på’re

 2. Visst räcker det nu med snö. T.o.m. för en vinterälskare som du. Bussigt av Hasse att komma och hjälpa dig att få undan en del av den.
  Kram

 3. Så bra att du fick hjälp med snöröjningen! Härliga bilder!
  Kram

 4. Godt å få hjelp med snømåking. Jeg har en pappa som er pensjonist og brøyter min snø. Han bruker traktor så det er en enkel jobb, men det blir jo litt med snøskuffe også. En kommer jo ikke fram med traktor helt inne ved veggene. Jeg storkoser meg med all snøen, men nå må jeg vel snart måke i hundegården så de ikke hopper over.

 5. Hjälp med snöskottningen tackar man inte nej till! Skönt för dig att slippa häva på allt det där vita. Ha en bra dag på jobbet! Kram

 6. Halka är det största problemet med vintern numer, åtminstone i sydligare delar av landet än där du bor. Vi har också fått en del snö, faktiskt, inte så vanligt, även om januari och februari är de månader som vi har snö numer, om vi får något.

  Snöskottning berörs jag inte så mycket av längre, som väl är. Lätt torr snö, ja, det kan vara härligt, friskt om näsan att ta hand om. Men tyngre snö är inget kul, kan vara riktigt jobbigt att ta sig an. Jag hörde på radion eller om det var TV:n att ett par dagar till får vi nog behålla snön, sedan ska det bli plusgrader igen! Det gäller att titta på det vackra så länge det finns här!

 7. Svar: Nja, den är nog inte jättegiftig eftersom den används i vissa naturläkemedel, men jag ska inte konsumera den mer än med ögat. Och titta på alla fjärilar och humlor som dras till dem. =)
  Jaså han tyckte att det var en lustig idé att komma och låna badkaret. Han behöver nog bara lite betänketid – hoppas vi. Annars kanske du har någon annan att fråga. Det löser sig säkert. Kram

 8. Är så glad att snön föll hos dig och inte här, då du ju gillar den vita varan. Dessutom slapp du ju skotta också. Bilden på hundarna som läser tidningen är en höjdare:-)

 9. Ja det snöar och snöar…. men bättre med snö än blask eller is. Det blir lite skottning i morgon också för mig då det snöat ikväll igen. Jag tittar väl på första längdskidåkningen och går ut sen. Verkar som jag dragit på mig en form av förkylning men ingen feber tack och lov. Inte än då iaf.
  Vilken tur att du fick hjälp med snöskottningen. Jag har det ju bra då grannen kör snöslungan. Jag skottar bara i trappen upp och gången som går till själva entréingången och det är inte så mycket. Sen skottar jag fram snön från kanten på planen så grannen kan ta resten med snöslungan. Jobbigaste är vid garageporten för där får jag längsta sträckan att frakta fram snön. Jag skottar med en snöskovel. Vi hade en snöåka när vi bodde i Järvsö men det var för tungt för mig att skotta med den och jag tror vi lämnade den kvar när vi flyttade.
  Nu har jag tittat på en film “Milada” om en tjeckisk kvinna som kämpade för jämlikhet och demokrati under andra världskriget och fram till 1950. Se den om du får chansen.
  Nu är det sängdags. Kramen.

 10. Glad att det är en glasruta mellan (paddan) för hur fina bilder du än tagit så vill jag bara SE dem!
  Förstår att du är fashinerad och skrämd av biboken. Utan pollinerare… Karl von Frisch har också skivit mycket om dem men där har vi inte lärt oss ett skvatt, människorna.

  Sista bilden – har ofta undrat hur varm, eller åtminstone inte förödande iskall, snö skulle kunna kännas! ;)

 11. Oj, oj, oj… Börjar det inte räcka med snö nu – hur ljust ska det bli, liksom? ;-)

  Härlig bild på dom små tidningsläsande vovvarna :-)

 12. Massor av snö och många som snöröjer. Men vissa tror nog att det är en lek och tycker mest att det är jättekul att alla är leker tillsammans. Härliga bilder :)

Kommentera