Bloggen Livets glädjeämnen!

Lägesrapport från pörtet

Av
den
2 maj 2018

“Vi hade i alla fall tur med vädret…” , det uttrycket stämmer verkligen! Dagen innan flytten kom det rejäla hagelskurar och när vi väl var klara med transporterna med öppet släp två dagar senare ja då kom regnet…på valborgsmässoafton var det riktigt busväder!

Men, det blev ingen brasa för vår del, orken var slut och Blinka gillar inte efterföljande fyrverkeri.

Katter brukar ha en tendens att känna på sig när något är i görningen och försvinna som en avlöning men mina fina missar hade bestämt sig, dit matte flyttar, dit följer vi med!

Men det vore en överdrift att påstå att det var lätt som en plätt att få dem in i burarna! Milt våld o lite därtill var tvunget att användas, men jag tror vi är förlåtna för den omilda behandlingen ..

Här sitter dom nu och begrundar sitt öde. Var har vi hamnat?
Det har gått kanonbra med katterna, efter en dag inomhus följde de med ut på promenad på kvällen, stannade ute och stod och hängde vid dörren på morgonen!
I morse hade Astrid lämnat ett visitkort utanför, jodå, visst finns det möss även i de här kvarteret!

Efter några nätter i nya lyan kan jag ärligt säga att det känns bara bra!
Visserligen har jag inte fått riktig kläm på elementen, jag går och vrider på termostaten mest hela tiden, för varmt, för kallt, oj, nu blossar elementet, då ser jag sedlarna gå upp i rök. Det gäller att vara om sig och kring sig när man ska betala dyr elvärme utanpå hyran.

Jag har en sprillans ny spis med keramikhäll, känner mig jättemodern! Men koka perfekta ägg har jag inte lyckats med. Plattan blir mycket snabbare het så jag får i princip dricka mina frukostägg…i alla fall än så länge…

Gissa om jag gläds åt min arbetsvilliga nya kompis! Minns inte hur länge sedan det var jag senast hade egen tvättmaskin, så nog känns det allt lyxigt…

Det vilda djurlivet tar ju inte slut för att man flyttar in till centralorten. Vita fina rumpor väckte min uppmärksamhet och tänk, denna gång fick jag i lugn och ro ta fram kameran medan gänget stod blickstilla!

Ja det var väl en första sammanfattning av livet i nya pörtet.
Självklart är det strul också, datorn var samarbetsvillig direkt men inte teven. Gardiner saknas ännu, har inte ens kommit fram till de kartonger de ligger i ännu. Men för första gången på länge har jag nu fräscha persienner så grannarna slipper se en näckande finnkäring…

Jag har många bloggar att besöka, försöker beta av lite åt gången. Hav tålamod, för jag prioriterar sköna vårpromenader i omgivningarna men kommer och hälsar på, endera dagen!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Astrid Larsson

  2 maj 2018

  Åh så skönt att allt verkar rulla på
  Sedan så verkar du ju bo nära naturen nu också
  Ta det lugnt med att plocka upp, vila och njut av att den jobbiga delen är gjord
  Ja att ha tvättmaskin är ett måste
  som du hade det förut förstår jag inte att du orkade

 2. Svara

  Mia

  2 maj 2018

  Wow!!! Äntligen på plats, underbart!!!! Och att allt gått så bra, gissa hur mycket jag gläds med dig 😀
  Kram på’re

 3. Svara

  Titti

  2 maj 2018

  Vad skönt att alla gillar nya lyan och att flytten gick bra! Ser fram emot att hälsa på igen framåt hösten.

 4. Svara

  BP

  2 maj 2018

  Jättekul att det känns bra i den nya lägenheten! Förstår din glädje över den stora och fina tvättmaskinen. Nu slipper du dra dramaten med tvätt både till och från tvättstugan. Elvärme kan verkligen blir dyr, så jag skulle också försöka justera temperaturen så snabbt som möjligt. Har förstått att det är jättemånga i norra Sverige som har elvärme. Vi har fjärrvärme och värmen liksom vattnet ingår i hyran. Den “vanliga” elen ingår såklart inte.

  PS. Om du vill ha perfekta löskokta ägg så lägg äggen i det kalla vattnet. När vattnet börjar koka så vänta i tre minuter. Då får du perfekta löskokta ägg, enligt mig alltså. DS.

 5. Svara

  Malin

  2 maj 2018

  Va roligt att få kika in hos dig. Det här verkar bli toppen. Så skönt att du fått egen tvättmaskin! Och roligt att de lurviga verkar anpassa sig så bra.

  Det är dig välunnat att få det lite bekvämare.

  Och nä inte är det ngn brådska med gardiner.

  Kram till er alla!

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 maj 2018

  Vår hos dig och nästan ingen snö – det måste vara efterlängtat. Jag blir glad av att läsa om hur bra det här blir. Blinka och katterna söker sig till solstrålen som tittar in i köket och det är nog nöjda så länge flocken är tillsammans och de får komma ut ibland 😀 Skönt att du får känna dig lite lyxig men kanske måste du förlänga koktiden för äggen med någon minut 😉
  Jättefin bild på rådjuren. Djuren i min skog är så skygga och snabba så jag hinner aldrig ta några fina bilder. Står de stilla så är de alldeles för långt bort för att bli tydliga på bild.
  Stressa inte med de sista kartongerna och ta det lugnt med bloggläsandet. Det viktiga nu är att njuta av det nya, både inne och ute 😀

 7. Svara

  Kicki

  2 maj 2018

  Hoppas att du kommer trivas i ditt nya pörte, det verkar ju ha börjat bra iaf.
  Kul att katterna fann sig direkt.
  Ta det lugnt med kartongerna, allt kommer nog på plats vad det lider.
  Kram

 8. Svara

  Ninni

  2 maj 2018

  Vad härligt att höra att flytten är klar och att det känns bra i den nya lägenheten. Gardinerna dyker nog upp så småningom.
  Tvättmaskin är du verkligen värd! Vad skönt för dig att släpa iväg tvätten i ur och skur. Nu tvättar du när du vill och när det är torkväder. 😉
  Vilka duktiga katter du har! När vi flyttade hit höll vi Snoozen inne några dagar och den fick han gå ut i koppel några dagar innan vi vågade släppa ut honom själv.
  Mumlan hade ju gått i koppel innan och varit innekatt i hela livet så här blev det koppel i ett par veckor innan hon fick gå ut själv. Nu är hon så försiktig så hon gick bara nedanför altanen och tuggade i sig lite gräs och sen gick hon in igen. Men nu har hon utökat sitt revir och stannar ut nån timme hon också. Men till natten ser vi till att de kommer in. Finns så många katter att slåss med annars och räv har vi som går här också.
  Kramen.

 9. Svara

  Anki

  3 maj 2018

  Härligt att se att flytten gått bra och att katterna fattat att ni har bytt pörte! Är så glad för din skull – härligt med ny spis och egen tvättmaskin! Ska bli kul att få se på riktigt framöver 🙂
  Fin bild på rådjuren!
  Önskar dig allt gott!
  Kram

 10. Svara

  Karin Eklund

  3 maj 2018

  Så fint att allt har löpt på så bra som det gjorde! Det är en sak att flytta saker och sig själv men att också flytta fyrbenta familjemedlemmar är en annan sak. Därför är det bara att gratulera att familjemedlemmarna var och är så tillmötesgående. Grattis till det! Jag har själv flyttat med både hundar och katter och vet hur det är.
  Roligt med vackra rådjur! Köp en liten äggkokare, de kostar inte många sekiner och är bra att koka sina ägg i. Synd att det är så långt emellan oss för jag har överlopps av sådana, skulle gärna ge dig en annars.
  Men du lär dig säkert spisen i ett huj, det tar lite tid med att lära sig “Nyheter”.
  God fortsättning på inflyttandet, upphängandet osv.

 11. Svara

  BrittMarie

  3 maj 2018

  Grattis till nya bostaden! Kan man få skicka lite flyttgröt i cyberspace? Så härligt för dig med tvättmaskin i huset! Du kommer att spara tid emot hur du hade det förut. Det var ju bra att det gick så smärtfritt med katterna också. Här kommer ni nog bo länge ?
  Kram

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 maj 2018

  egen tvättmaskin vill man ha, vi hade ingen när vi hade två små barn… fick boka varannan vecka…

 13. Svara

  "LillaSyster"

  3 maj 2018

  Härligt! Jag tittar in och skriver mer efter jobbet! Ha en bra dag! Kram

 14. Svara

  Gun

  3 maj 2018

  Så skönt att du är på plats! Underbart för dig att slippa släpa på tvätten. Hoppas du kommer att trivas i ditt nya pörte!

 15. Svara

  Karin

  3 maj 2018

  Men oj! Här händer det grejer! Jag har varit lite bloggfrånvarande ett tag och nu när jag läser ikapp tappar jag hakan över allt som pågår. Grattis till lyckad flytt! Nypörtet verkar ju fungera fint, eller? Finliret med elementen lär du dig snabbt. Man får in en rutin att sänka lite i rum som man inte vistas i det blir lite växelvis med dag och nattvärme. Saknar du gammpörtet? Har du flyttat långt?

 16. Svara

  Gunnel Moberg

  3 maj 2018

  Det verkar som du hamnat på ett mycket trevligt ställe. Så härligt att ha naturen så nära fortfarande. Bekvämlighet är värd mycket det märker man när man blir utan. Kram

 17. Svara

  Ditte

  3 maj 2018

  Vad roligt att höra från dig. Jga har verkligen varit med dig i tankarna. Att flytta tar på krafterna och det rejält. Fint att katterna bestämt sig för att vara där du är. De har ju ofta tendnser till egna viljor. Så fint då får det här med både egen tvättmaskin, ny spis och fungerande persienner. Å andra sidan kanske grannarna hängt som klasar utanför hos dig i annat fall. Närkontakt….Men den kan man ju få på annat sätt om så önskas.
  Bra att du prioriterar vårpremenader och att känna in ditt nya hem.
  Önskar dig det bästa.
  Kram!

 18. Svara

  Hillevi

  3 maj 2018

  Tänk så skönt med egen tvättmaskin!
  Flocken trivs – då är det ett bra ställe!
  Det blir bra, det här.?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 238
 • 437
 • 1 579 779
 • 4 991
 • 64 332
Sök här