Bloggen

Solen är tillbaka!

Av
den
17 april 2023

Efter några dystra kalla och regniga dagar kom den livgivande solen åter!

Nere vid marinan kollar vi isläget, nu jublar snart båtägarna som kan sjösätta sina klenoder

Har redan favoritmotiv, hoppas ni inte tröttnat

Igår söndag går vi så långt spångarna bär…fast sen blev det väldans blött när broarna tog slut så vi fick vända om

Det verkar som om de flesta fågelarter är kompatibla och kommer väl överens, till och med skräniga fiskmåsar tolereras av knipor och änder.

På kvällsrundan går vi åter ner till vattnet, och får se en fin solnedgång

Klockan är strax över åtta, knappt en människa ute utom vi…
Men vi njuter!
En månad har vi nu bebott nya pörtet, och vi har funnit oss väl tillrätta, och trivs med läget, lyan och omgivningarna!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  17 april 2023

  Sista bilden ??
  Skönt att ni funnet er till rätta och trivs bra. Kram

 2. Svara

  Minton

  17 april 2023

  Så vackra promenadvägar och sjön är fin. Kvälls bilderna är underbara.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   18 april 2023

   Jag har inte tidigare gått ner till sjön om kvällarna men det säger sig förstås självt att det alltid är fint med solnedgång vid vatten. Ja vattnet har en stor dragningskraft, det är så vilsamt att gå vid vatten och det skiftar så mycket hur det ser ut. Nu jämför jag mest hur islossningen går, tror att sjön sköljer rätt snart
   Kram till er

 3. Svara

  BP

  17 april 2023

  Förstår att du trivs med omgivningarna. Allt du visat förut och idag ser ju fantastiskt fint ut. Å den där solnedgången är magisk:-)
  Är sååå glad att du trivs på/i nya pörtet och det verkar Daniel också göra. Å grattis till finvädret. Vi har haft sol och relativ värme i tre dagar nu och det ska fortsätta vara fint veckan ut. Så vi delar gärna med oss till er i Dalarna;-)

 4. Svara

  Ditte

  17 april 2023

  Jag förstår verkligen att ni trivs. Så vackra omgivningar och nära till allt- Så glad att flytten blev lyckad- Likaså är jag glad över att följa med dig runt på promenaderna.
  Och visst närmar sig nu våren. Här i Stockholm med stormsteg.
  Varm kram

 5. Svara

  Äventyret framtiden

  17 april 2023

  Ljuvliga foton! Våren den våren…underbart!
  En månad? Redan? Jisses vad tiden går. Och ni har det jättebra, det märks!
  Grändkram!

  • Svara

   Paula

   19 april 2023

   Dottern sa härom dagen att Ja du brukar ju alltid trivas var du än hamnar, du har inte så höga krav! Och jag tycker hon har fel! För jag har ganska höga krav på vissa saker, som området jag bor i, däremot brukar jag trivas ganska enkelt i det hem jag bor i, det går ju oftast att med små medel få det trivsamt. Men de yngre har helt andra krav och önskemål, och det är väl så det ska vara. Nu ska jag kika in hos dig så här på nattkröken

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  17 april 2023

  Helt underbara bilder. Förstår du trivs.
  Kvällskram från nabolandet.

  • Svara

   Paula

   19 april 2023

   Har isen gått på Nuguren? Heter den så, eller drömmer jag bara…Här säger vi ju att sjön sköljer när det blir isfritt, min sjö här har inte sköljt ännu, men det är inte långt borta.
   Kram från pörtet

 7. Svara

  Anna i Portugal

  17 april 2023

  Så fina bilder och en fantastisk solnedgång. Förstår du gillar omgivningarna!

 8. Svara

  Karin

  17 april 2023

  Vilka vackra bilder och vilken vacker omgivning du har.
  Så skönt att du trivs bra i ditt nya Pörte, bor du nära dina tjejer?, dvs är det gångavstånd mellan er?
  Ha en fin vecka.
  Kram från mig

  • Svara

   Paula

   19 april 2023

   Nej så nära varandra bor vi inte, men vi kan åka samma buss hela vägen utan byte, bara det är en stor vinst. Dottern med familj bodde faktiskt här i området för ca 25 år sedan! Jag hade kunnat välja deras bostadsområde, men tyckte det här funkade bättre för mig och jag kan även enkelt åka o hälsa på i sundborn där jag bodde tidigare.

 9. Svara

  LillaSyster

  18 april 2023

  Svar: M:et är symbolen för Mogan Mall- men det är ju inte så lätt att veta =) Det är ett nybyggt shoppingcenter som ligger nära det gamla centrat som jag gissar uppfördes i slutet på 60-talet. Det gamla är väldigt slitet men ff fyllt av restauranger och butiker. Jag besöker både nya och gamla. Båda har sin charm och väldigt olika utbud likaså med restaurangerna. Nya delen bjuder även på gratis offentliga superfräscha toaletter eller om man så vill bara tvätta händerna med tvål och vatten innan man slår sig ner för att fika/äta. Nu ska jag starta upp tisdagen. Ha en bra dag!?

  • Svara

   Paula

   19 april 2023

   Tack för info! Kram

 10. Svara

  Mia

  18 april 2023

  Bara positiva vibbar nu känner jag 🙂 Inte kan man väl tröttna på såna bilder heller, du kan verkligen fånga omgivningarna på ett så fint sätt, kram på’re

  • Svara

   Paula

   19 april 2023

   Som min dotter säger: Du har inte så stora krav så du trivs ju överallt! Och lite så är det nog, men jag känner direkt om lägenheten jag besöker funkar för mig. Det får inte vara mörkt och ska kännas luftigt trots få kvadrat. Och det hade jag i sundborn och även här. Men lika viktig är omgivningarna, så underbart att kunna gå åt alla väderstreck, hur långt som helst, blir man trött åker man bussen hem! (hade kanske varit bra idag, men vi tog oss hem vandrande) Hänga tvätten ute kan jag inte längre, den doften är svårslagen! Men, man kan inte få allt
   Nattikram

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  18 april 2023

  Inte alls underligt att ni trivs i ert nya hem med så mycket fint runt omkring. Dina favoritmotiv ser jag gärna om och om igen för precis som du gillar jag, och dras mot, vatten. Finns det sedan något som speglar sig i vattnet så är det ännu bättre. Vilka mysiga promenadstråk ni har i närheten och jag ser fram emot att få följa med bortanför spångarna så småningom 😀
  Kram

 12. Svara

  Ninni

  18 april 2023

  Jamen oj vilket härligt väder vi fått. Igår passade jag på att plocka kottar i trägårn på baksidan. ca 500 kottar i år. Ifjol var det inte så många men våren 2021 plockade jag drygt 1200 kottar!
  Idag har jag inte haft tid att njuta av det vackra vädret då jag först var på ett styrelsemöte och sen fick jag följa med pappa till HC för att skära bort ett fult märke som de skickade på analys. Men i morgon ska jag njuta av finvädret och försöka få undan lite bôôs i trägårn.
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   19 april 2023

   Ja tänk om man kunde göra något vettigt av alla kottar! När vi var som fattigast och bodde i torpet i skogen då plockade jag kottar att elda med. Det var drygt att gå o plocka i skogen, men de kom väl till pass och tiden hade jag ju.
   Kul att du har lite olika aktiviteter, jag inget kul med din pappa förstås, men att du är lite engagerad i verksamhet som faktiskt är viktig och gör skillnad för många. Tror inte jag orkar med att engagera mig mer, även om jag tyckte det var skoj när det begav sig.Men du är ju unga bruttan ännu, så du lär hänga i ett tag! Må så gott och njut av våren, det ska inte bara vara plikter utan njutning också/Kram

 13. Svara

  Susjos

  18 april 2023

  Så underbart att du trivs i ditt nya pörte, som ju ligger ett stenkast från mitt barndomshem, visst är det coolt!!! Underbara bilder från ditt närområde, och kvällsbilden är ju fantastisk!
  Må så gott!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 443
 • 559
 • 1 651 875
 • 5 116
 • 65 975
Sök här