Bloggen

Letat kossor på Myran

Av
den
11 juli 2024

I förrgår kom jag att tänka på kossorna som brukar beta i Myrans naturreservat och beslöt att gå och se efter om de hade kommit dit.

Nu har älggräset börjat blomma, en växt jag bekantade mig med under åren i Fredriksberg, där många plockade blommorna och gjorde saft av dem.

Skir som en knypplad spetsduk

Renfanan är så grann och gul att fjärilen ser alldeles blek ut i jämförelse..

Senast jag var här hade de första prästkragarna slagit ut, nu var hela kullen ett formidabelt blomsterhav!

Det gick inte att få rättvisande foton på blommorna oavsett hur många foton jag knäppte…
Jag stod en lång stund och insöp allt det vackra
Men kossorna då? Dem hade jag ännu inte hittat!

Jag hittade dem till sist, långt borta i en ny hage som man inte kunde komma i närheten av…
Räknade till 8 kor och två kalvar men de var som synes inte ett dugg intresserade av mig.
Ja då är i alla fall ordningen återställd…
Igår hade jag finbesök av en bloggkompis, Ingrid från Frösön gjorde ett stopp hos mig på väg mot Gotland!
Vi har träffats förut, både hemma hos henne och hos mig då jag bodde i Sundborn.
Planen var att vi skulle ta en promenad i Falun men si det satte vädret stopp för! Det ösregnade och vår plan att gå till Slussvaktaren för en bit mat föll då de håller stängt när det är dåligt väder.
Nå, vädret kan vi inte påverka, vi fick några trevliga timmar tillsammans ändå, utforska Falun får vi göra nästa gång hon kommer till Dalarna! Nu hoppas jag hon får bättre väder och en skön semester på vackra Gotland!
Idag har det behagat vara uppehåll, och jag har varit ute och letat fotomotiv till Hoppa-på-tåget-utmaningen på lördag där temat är Vattenkonst…riktigt klurigt var det, men det var jag också när jag fick lite hjälp på traven!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  11 juli 2024

  Det är svårt att få en bra bild på ett fält med blommor men jag kan se det du förmedlar. Älggräs saft är väldigt gott och det har jag gjort många gånger. Du hittade kossor och det är skönt att det var på avstånd.
  Kramar från oss

 2. Svara

  BP

  11 juli 2024

  Vilket fantastiskt blomsterhav. Hoppas du passade på och kom hem med en bukett av vilda blommor.
  Älggräsets blommor liknas citronmelissens dito som sitter i en av tårtbitarna på min innergård…
  Skoj med trevligt besök, mindre roligt att det sprack med både lunch och promenad. Men man kan ju inte få allt här i livet;-)
  Här var det trist och grått hela dagen, men inte en regndroppe… än.

 3. Svara

  Anna-Lena

  12 juli 2024

  Så vackra bilder. Och korna hittade du. Kreatur gör sig bra på bild, tycker jag. Antagligen för att man fotar dem i grönska.
  Gjorde äkglrtssaft för några år sedan. Den blev inte alls god. Fick “tvinga” i mej den. Har inte gjort någon annan saft än lingondricka, efter det. Onödigt mycket socker..Ha det fint! Kram

 4. Svara

  Anna i Portugal

  12 juli 2024

  Så vackert och glädjande med en blommande äng! Kossorna ser ut att ha det fint också. Och besök av Ingrid, vad härligt, känner henne bara genom bloggen men tycker mycket om henne.

 5. Svara

  Susjos

  12 juli 2024

  Tycker du fick fina bilder på alla blommor och på kossorna! Älggrässaft…nu lärde jag mej nåt nytt.
  Ha en fin fortsatt fredag !
  Kram!

 6. Svara

  Mia

  12 juli 2024

  De svenska sommarblommorna är sagolikt vackra och nog tycker jag att du fångat deras skönhet på ett fint sätt! Vad trist att vädret satte stopp för era planer men nästa gång blir det bättre och ni fick i alla fall en fin stund tillsammans 🙂 Kram på´re

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  12 juli 2024

  Visst är det som att stå och titta på tavlor när naturen bjuder på så mycket fint. Jättefina bilder och jag tycker att du lyckades väldigt bra med alla bilder. Vilken blomning och vilken lyx att bara kunna gå ut en bit och så finns allt detta där ute 😀 Och kossorna hittade du till slut. Synd att du inte kunde komma närmre men det blev ändå en fin bild.
  Tack så hemskt mycket för en trevlig eftermiddag och god mat 😀
  Kram

 8. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  13 juli 2024

  Du får ta och kula på korna… kyra kom da kyra…. En metod som nästan är borta tror jag.
  Vackra bilder är det oavsett. Här skin sola idag. Parasollerna är uppe och det blir fika på verandan snart. Kram från nabolandet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 164
 • 189
 • 1 654 998
 • 5 128
 • 66 118
Sök här