Bloggen GemsWeekly skyltsöndag

Lions årliga sommarauktion!

Av
den
8 juli 2018

Inte nog med att det igår var kvartsfinal i fotboll samtidigt som Vansbrosimningen gick av stapeln bara några mil bort,
det var också dagen för årets Lions-auktion!
Action i Fredriksberg utlovas alltså!

Detta inlägg blir därför mitt bidrag både till veckans tema 27 action och till skyltsöndag # 165

Det har skyltats flitigt på byn om kommande evenemang!

Jag har lämnat Blinka i husses vård några timmar och närmar mig nu hembygdsgården

Här under taket till dansbanan börjar auktionen med platskrävande gods, nämligen möbler

Mr Lions himself, auktionsförrättaren Lasse, har klättrat upp på en stol och pekar med hela handen, auktions-action

Det är bra att få bärhjälp…

Sen flyttar auktionen till stora scenen och folket får flytta med..
Här finns minst sagt allt man kan tänka sig!

Konst av tavelmålare Bengt Elde

golfklubbor

Dalaskylt?

auktions-action, visning av redskap

Mera action , vet du inte att det är fult att peka, Lasse!

action-skylt? Det beror på vad man väljer att visa i spegeln..

Tommy visar upp något och ser konfunderad ut, vad månne detta vara?
Hörde något om att man spände skinn eller dylikt med denna mackapär, såld blev den!

Och jag då, ropade inte jag in något?
Som ni kanske vet vid det här laget är jag ingen prylmänniska, och ju längre jag jobbar på loppis ju mindre prylar vill jag ha som samlar damm i slarviga Paulas hörn

Men denna gång fanns faktiskt sånt jag verkligen behövde!
Mer om det nästa gång!

Du hittar flera inlägg på temat action genom att klicka på hjärtat

BP förvaltar skylt-temat och du hittar flera skyltare här

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  8 juli 2018

  Roliga bilder! 🙂

 2. Svara

  Skyttlat

  8 juli 2018

  Så roligt att gå på auktion! Det var det länge sen jag gjorde och jag köpte en hel del. Glömmer inte när jag under ett utrop slängde upp armen för att hälsa på en bekant som stod lite längre bort? Haha! Helt plötsligt stod en medhjälpare med några små dukar och ville ha 20 kr! Jag betalade eftersom det var fina dukar med bl.a. kantspets med frivoliteter, ett slags virkteknik. Sen passade jag mig för att hälsa på det sättet.
  Numera blir det inga auktioner för min del, när jag inte har bil.
  Jag hade säkert hittat en hel del saker där?
  Här är varmt och inte alls skönt! Nu lovas regn imorgon och jag hoppas att det stämmer. Man blir ju så himla trött av värmen?
  Fina bilder som vanligt!
  Kram och ha det så gott!

 3. Svara

  Karin Eklund

  8 juli 2018

  Oj, det är roligt med auktioner! Nu är det väldigt längesen jag var på en så tack för att jag fick möjlighet att komma med på ett hörn bakom dig Paula! Fina beskrivande bilder. Nu ser jag framemot att få se vad du fyndade.

 4. Svara

  BP

  8 juli 2018

  En helt perfekt kombo som dessutom är annorlunda. Bra jobbat där. Du har verkligen en näsa för olika fototeman. Snyggt jobbat där.
  Härligt också med så fint väder och så mycket folk. Sådana mysiga auktioner finns inte i en storstad tyvärr. Däremot påminner din auktion mycket om auktioner på den engelska landsbygden. Ja, inte killen med lederhosen då, men ändå;-)
  Det jag hade köpt var tavlan med spaden av Bengt Elde. Älskar den konstnären.
  Tusen tack för en toppen actionskyltning och länken:-)

 5. Svara

  "LillaSyster"

  8 juli 2018

  Bra jobbat! Både med temat, skyltningen och det du ropat hem =)
  Hade inte en aning om att man kan behandla mask med droppar i nacken på katten. Här är det plasthandskar på en kamp om att få tabletten ner i svalget- men än vinner Matte även om det kan behövas två ibland tre försök. Nu hemkommen efter en dag på resande fot 50 mil fram och tillbaka för att gratta svärmor. Suttit i milslånga köer nu på hemvägen, så jag är rätt trött – 200% fokusering så att inget ska hända, för folk är ju inte kloka. Ha det gott! Kram

 6. Svara

  Ditte

  8 juli 2018

  Vilken vacker “header”! Så somrig och fin!
  Och här hos dig var det både “action” och auktion. Jättebra kombo och väldiigt roligt att få följa med. Jättefina bilder! Här had ejag gärna botaniserat bland föremålen.
  Har varit i Dalarna i helgen men inte just i dina trakter men jag tänkte på dig.
  Kram från mig.

 7. Svara

  Anki

  9 juli 2018

  Verkligen en kanon-kombo Paula! Fyndigt med auktion- action! Trevligt att gå på auktion – många år sedan vi var på någon nu. Ska bli kul att se vad du köpte! 🙂
  Kram

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  9 juli 2018

  Kul, den tavlan med spade har jag haft, lämnade på loppis.

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  9 juli 2018

  Smidigt att slå ihop två teman i ett inlägg. Det blev rejält med action och en upplysande skylt i början 😀 Auktionsförättaren verkar gå in helt i sin roll och han hade särkert väldigt roligt 😀 Jag tycker att det är kul att titta på pryttlar men det är väldigt sällan något kommer med hem. Sist jag gick i en antik-o-begagnat-butik blev det ett antal figurer av Rosa Ljung, men det hör till ovanligheten att jag handlar så mycket.
  Nu ska det bli spännande att se vilka kap du gjorde 😀
  Kram

 10. Svara

  Åke

  9 juli 2018

  Auktioner brukar alltid vara kul. Härliga levande bilder som passar utmärkt till Dina teman 🙂

 11. Svara

  Åke

  10 juli 2018

  Kommer på ett roligt minne från Vansbro. Var på väg till min lillebror i Värmland då vi passerade Vansbro… hade aldrig sett så mycket folk på vägen och bilkön var otroligt lång… tills jag såg alla människor i älven ? Jo min våtdräkt har simmat vansbrosimmet ? Lillebror lånade den en gång. Kusinen deltog detta år.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 201
 • 364
 • 1 627 638
 • 5 072
 • 65 414
Sök här