Söndags-smakbit # 27

Bloggen Betraktelser ger oss varje söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser just nu

Eileen av Ottessa Moshfegh

“Lekfull, chockerande, klok, morbid, fyndig, brännande, skarp” enligt The New York Times book review
Nominerad till 2016 års Man Booker prize

Min smakbit kommer från sidan 30

” Jag tror att James måste ha lidit av någon nervsvaghet eller sinnesrubbning av något slag. Han var alltid uppjagad, svettades konstant och verkade enormt obekväm med att vara i närheten av andra människor. Han hade väldigt svårt för att interagera med pojkarna eller visa sig för de gråtande mammorna. När han var ensam var han lugn på ett illavarslande sätt, som en slangbella som dragits åt för hårt.Han såg ut att sitta så, stel och nära att explodera, i timme efter timme när det var hans tur att hålla vakt i korridoren.”

0

21 Comments:

 1. tyckte om denna, väldigt naket, rakt, tack för smakbiten.

 2. Den dök upp här för någon vecka sedan. Den låter bra.

 3. Takk for en fascinerende smakebit!

 4. Tack för smakbiten. Den här kom överraskande i brevlådan för ett tag sen, och jag börjar bli mer intresserad av att läsa den.

 5. Den är jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

 6. Tack för smakbiten. Har inte läst denna.

 7. Det er flere norske bokbloggere som leser bøkene på Man Booker listen hvert år. Jeg har følt meg fristet mange ganger, men jeg er ikke flink til å holde en slik plan over tid. Jeg er altfor mye en impulsiv leser. :-)
  Ha en riktig fin sommersøndag!

 8. det är väl bara att fylla på den evighetslänga TBR – listan då. tack för smakebiten!

 9. Tack för smakbiten. Det var en ny bok för mig.

 10. Tack för smakbiten. Är nyfiken på denna.

 11. Dette virker som en bra bok, takk for smakebiten :)

 12. den har jag läst. gillade den. tack för smakebiten!

 13. Den här har jag inte hört talas om tidigare, men nu blev jag lite nyfiken. Tack för smakebiten!

 14. Tack för smakbiten. Jag är lite nyfiken.

 15. Tack för smakbiten. Den här dök upp överraskande och ligger i läshögen

 16. Tack för smakbiten. Har sett den här i flödet, men inte läst.

 17. Den stod jag och bläddrade i för några dagar sedan. Tack för smakbiten!

 18. Tack för smakbiten. En bok jag inte kände till.

Kommentera