Bloggen

Lite svalare = lite aktivare dag

Av
den
22 juni 2020

Äntligen börjar jag leva upp till alter egot “badtanten”

Så skönt att gå och ta ett morgondopp, promenaden till stranden är ca 800 meter, inte mycket att klaga på!

Det blåste friskt men skönt och när jag kom hem kände jag mig pigg och fräsch och hoppades att känslan skulle hålla i sig genom hela dagen..

Belöningen lät inte vänta på sig, titta ett tvilling-ägg!

På eftermiddagen tog vi en långpromenad med grannkompisarna

Högt gräs och liten hund..

men inga problem med inkallningen

men titta, vilken bedrövlig syn!

skorna dög inte längre

Vi hittar på tok för ofta en massa skräp i naturen

Om man kommit ut i skogen med en stor papperskasse full av grejer, varför inte plocka ihop skräpet, stoppa ner det i kassen och ta med sig därifrån!

Här skulle Daniel passa på att dricka men han plumsade i hela han!

Vilken tur att det är sommar och varmt och efter några rullningar och ruskningar så var läget åter under kontroll..

Imorgon utlovas sju grader varmare än idag, alltså närmare 30 grader, då blir vi soffpotatisar, jag lovar!
Hur klarar du värmen? Några bra avkylningstips? (förutom simning och en surrande fläkt..)

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  tanthuset

  22 juni 2020

  Godkväll i Pörtet 🙂 Gissa vem som plockat fram baddräkten idag?? Nej, jag har inte badat men i morron blir det! Daniel och jag kanske är likadana badkrukor men jag ska inte rulla mig… Tror inte heller att jag behöver plocka upp skräp från badplatsen eller vägen dit, åtminstone hoppas jag att jag slipper! Den tropiska värmen är inte välkommen här, så ett dopp blir nog bra. Det sägs att vattnet håller en temperatur på 24 grader!
  Kram på’re <3

 2. Svara

  Justina

  22 juni 2020

  Bada ute nej fy Glad jag står på benen men hälsan sviker vekligen Allt för lågt blodtryck och för hög puls den ligger på 124 ingen höjdare

 3. Svara

  Susjos

  22 juni 2020

  Underbara bilder på sommaren och de små hundarna!
  Vi har ingen fläkt här i stugan, och inte hemma i lägenheten heller, tyvärr, borde införskaffa en.
  Det blir nog ett dopp i sjön i morgon om det ska bli så varmt!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

 4. Svara

  Karin

  23 juni 2020

  Å, vad skönt med en bra badsjö så nära – bästa svalkan!
  I huset i Horndal brukade det alltid vara svalt på bottenvåningen, men sedan några blir det varmt där också, när det är sånt här väder. Det tog ett tag innan jag fattade att det berodde på att vi tagit ner gamla björkar som skuggade huset. De var för skruttiga för att stå kvar, men oj, vad jag saknar dem nu. Nu måste jag i stället försöka hålla värmen ute genom att dra för gardiner, ställa upp fönster på skuggsidan och något fönster på glänt på solsidan så att det blir korsdrag. Det hjälper lite grann.

 5. Svara

  Karin

  23 juni 2020

  … sedan några år … (ska det ju stå)

 6. Svara

  Orsakulla mamma vid 20, porslin, pudelmamma.& specialpedagog

  23 juni 2020

  Usch för folk som slänger skräp i naturen ?. Sådant gillar jag inte alls!

 7. Svara

  Anki

  23 juni 2020

  Heja badtanten! Fina bilder … ja, förutom skräpbilderna då! Jag blir såå arg på folk som gör så där … riktiga slöfockar!
  Värmen ja … hemskt om du frågar mig, men hittills har vi inte haft sådär äckligt varmt som jag vet att det varit bara tiotalet mil norrut från oss – och ja längre bort också. Längtar efter regn innan värmeböljan kommer!
  Ha det gott!
  Kram

 8. Svara

  Minton

  23 juni 2020

  Så skönt med ett morgondopp det skulle jag också vilja ta. Har en bit till sjön men när der för varmt kör jag dit och kyler ner mig. Har ganska svalt i lägenheten speciellt sovrummet som ligger mot norr. Minton ligger ofta där på golvet. Vi har 16 grader och det har regnat sedan lördagen totalt 70 mm så det känns skönt. Nu skall värmen komma tillbaka med ca 30 grader och det är inget jag gillar.
  Kramar från oss

 9. Svara

  Kicki

  23 juni 2020

  Vilken söt badbrud i blomman.
  Nu är det bara vidrigt varmt. Jag kar inga tips för hur man klarar den. Jag håller mig inomhus, och det är ju också ganska trist, för det är ju ändå utomhus man vill vara när det är sommar.
  Kram/Kicki

 10. Svara

  Kina Hellquist

  23 juni 2020

  Jag håller mig i skuggan på altanen. Där är det jätteskönt! Grannen kommer dit och svalkar sig då och då. Och så har jag förflyttat min morgonpromenad till sen kväll. Då är det betydligt svalare. Men nog är det skönt med sommar! ?

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 juni 2020

  Det är sköna men en aning för varma dagar nu och du verkar ta vara på sommaren med bad och annat trevligt. Daniels ofrivilliga bad var nog ganska skönt när chocken väl hade släppt 🙂
  Hittills har jag tagit mig ut och vandrat omkring varje morgon/förmiddag men hur det blir när den riktiga hettan slår till om någon dag vet jag inte. Min son kommer till helgen och något vill vi ändå hitta på.
  Kram

 12. Svara

  Ama de casa

  23 juni 2020

  Vilka härliga sommarbilder! Ja, förutom skräpet då… Varför kan folk inte ta med sig det och slänga det på en mer lämplig plats än i naturen?

  Svalka skulle behövas här också. Nu har min solfjäder kommit fram så den finns alltid med på promenaderna 🙂

  Ha det gott!

 13. Svara

  Kajsa

  23 juni 2020

  Hur jag klarar värmen, jag ligger mest i solstolen och njuter av varenda sekund den är här, jag fullkomligt älskar detta =)
  Kram från mig

 14. Svara

  LillaSyster

  23 juni 2020

  Bada lite åt mig imorgon också! Jag jobbar hela dagen.
  Inte lätt att var liten Daniel….

 15. Svara

  Ditte

  23 juni 2020

  Låter bra att “badtanten” är på och i gång. Nästan så att jag kunde funderat här på att göra dig sällskap. numer är jag inte direkt så badande. Men det händer. Och roligt att Daniel också tog sig ett dopp.
  Vad gäller värmen så har jag nu haft knepigt med mitt såriga ansikte. Men jag blöter en frottétvättlapp i isvatten och kramar ur och det lindrar. Ett annat knep är att ta en isbit och lägga den på insidan av handleden där ådern finns. Och ett tredje är att blöta en frottéhandduk, vrida ur den och lägga den runt halsen. Alla tips kommer från den tiden vi bodde i Kina och det stundtals var väldigt hett i Peking sommartid.
  Kram

 16. Svara

  BP

  23 juni 2020

  Ja, du är ju från Finland, så det är ju självklart att du gillar ett dopp. Synd bara att det inte finns en bastu också. Men den fick du kanske idag.

  Ett tvilling-ägg har jag bara haft en enda gång. Så grattis:-)
  Härliga somriga bilder, förutom skräpet. Förstår inte hur lat folk kan vara. Det är ju tyngre att bära saker till en picknick än att bära hem tomma förpackningar.
  Du fick många tips här från Ditte. Själv är jag nog en av “gamlingarna” som inte lider av värmen utan njuter för fullt. Min mamma sa alltid att man skulle hålla handleden under kallt vatten, ungefär dom Ditte föreslog med isbiten.

  PS. Varför “bosätter du dig inte på stranden, då kan du ju svalka dig precis när du vill. DS.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 126
 • 596
 • 1 636 070
 • 5 093
 • 65 655
Sök här