Bloggen

Sommar och soooool

Av
den
24 juni 2020

Stiger man upp och kissar får man skylla sig själv! Vips så är hela sängen upptagen!

Glad är jag över att alltid kunna erbjuda både vänner och djuren välbehövlig skugga!

Jag har gett upp mina fåfänga besök att fånga tornfalkarna på bild, tack söta lilla flugsnappare för att du var villig att posera!

Jag har faktiskt inte stiftat bekantskap med denna lilla sötnos tidigare, trots att jag läser att den är mycket vanlig och talrik. Här kan du lyssna hur vackert den låter!

Igår blev det inget morgondopp, tisdag är min shoppingdag så jag fyllde min “dra-maten” redan på förmiddagen medan det var lugnt i affären.

Men ett kvällsdopp skulle det bli!

På väg till sjön fick jag för mig att ta en genväg genom myren, och det var ju helt förtrollande vackert!

Ibland såg man inte skymten av Daniel i havet av ängsull..

Där längst bort siktar jag sjön men hur sjutton kommer jag dit?
Genvägen blev en senväg, men vad gjorde väl det!

Utsikten genom mitt sovrumsfönster, rofylld och vacker i sommarskrud…

Hoppas ni har det lika bra som jag och har möjlighet till små fina naturupplevelser!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  24 juni 2020

  Det är bara FÖR varmt.
  Idag åkte jag och veckohandlade direkt efter frukost, trots att klockan var bara strax efter 8 så var det redan 24 grader.
  Trots att jag har så nära till sjön, så är bad inget alternativ för mig.
  Kram

 2. Svara

  Anki

  24 juni 2020

  Njuter av dina bilder från promenaden över myren … magiskt vackert! Fina bilder på flugsnapparen också!
  Alldeles för varmt nu … jag vägrar gå ut före kvällen!
  Ha det gott!

 3. Svara

  Minton

  24 juni 2020

  Det är många flugsnappare i år och de är så söta. Nu har vi varit ute på en kort kisse runda i hettan. Njuter av dina bilder på vår vackra natur. Pussar till Daniel och hans kompisar.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Eva

  24 juni 2020

  Så fint bildreportage!

 5. Svara

  LillaSyster

  24 juni 2020

  Tack för att vi fick följa med på den härliga promenaden. I den här värmen kommer du snart att ta både morgon och kvälls dopp! Snart kanske du spänner upp en hängmatta nere vid sjön i skuggan och har det gott hela dagarna!

 6. Svara

  tanthuset

  24 juni 2020

  Skugga är det som gäller nu, idag fläktar det inte ens här ute men efter gårdagens åska och hagelskur blev det lättare att andas en stund….nu är det än värre! Baddräkten som jag tog fram och tanken på ett bad haglade bort…..idag är stranden upptagen av en man som jag helst inte vill träffa.
  Du lyckas alltid få så fina bilder på djuren och naturen <3 sessan ligger mest bara inne, inte ens skuggan ute lockar…
  Kram på er <3

 7. Svara

  Orsakulla mamma vid 20, porslin, pudelmamma.& specialpedagog

  24 juni 2020

  Haha känner igen det där med att om man lämnar sängen så är den ockuperad sen. Älskade djur ändå.

 8. Svara

  Karin

  24 juni 2020

  Sagolikt (bokstavligen) vackra bilder från myren. Du råkade inte träffa på Tuvstarr på din promenad?

  Nu pendlar jag mellan min badsjö i Södra Dalarna och de som ligger kring Skarpnäck. Dessvärre har man upptäckt odjur – nån slags parasiter – i det närmsta badet, så nu får det nog bli Dalarna igen. För bada måste man ju, medan det är så här skönt.

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 juni 2020

  Åh, vad mysigt att dela säng med tre små mjuka gospluttar 😀 Du kunde säkert tränga ner dig mellan dem.
  Underbart vackert hos dig nu och vilken lugnande grönska utanför sovrumsfönstret. Att ha naturen precis utanför dörren är en stor förmån och jag vet hur fina naturupplevelserna är hos dig 😀
  Kram

 10. Svara

  Ditte

  24 juni 2020

  Tack för den fina promenaden och extra njutbart var det att strosa här i långsam takt över myren. Just nu har jag inte kunnat ta mig längre än till balkongen så jag uppskattar extra att få se lite av både din och andras vackra omgivningar.
  Kram!

 11. Svara

  BP

  24 juni 2020

  Sen när då lägger du upp inlägg på morgonen – hahaha:-)
  Jo, idag valde till och med jag skugga, trots att jag älskar sol och värme. Men 30-32 grader i solen på balkongen blev till 45 grader, och då kapitulerar även jag.
  Härliga bilder från din promenad. Å vem har tiden på en glad pensionär – ingen, vilket är såååå skönt.

 12. Svara

  Susjos

  24 juni 2020

  Underbara sommarbilder, man njuter för fullt! Även jag höll mej i skuggan idag, i hängmattan. Men jag hoppas det vackra vädret håller i sig, det kan få regna på natten!
  Idag var jag inte ut och joggade, tog en promenad istället på kvällen.
  Kram och må så gott!

 13. Svara

  Ama de casa

  25 juni 2020

  Så vackert! Våra “naturupplevelser” har vi i nuläget i stadsmiljöer – det är underbart det med. Äntligen på fri fot! Hyfsat fri fot i alla fall 🙂

  Du får bli bättre på att knipa så du inte blir av med din sovplats… 😉

  Ha det gott!

 14. Svara

  byblixtra

  28 juni 2020

  Haha…så kan det gå när man kliver ur sängen. Då får man sova på kanten av sängen. 🙂

  Jag har också fotat en flugsnappare och bilderna finns på min blogg. Vi har en i vår holk på tomten men den har jag inte fotat. Jag tycker att de är så fina och håller med om att de spelar vackert. I morse kraxade trastbarnen efter mat och sädesärlan har också ute sina ungar. Så det finns mycket att spana på för vår katt Flisa från kattburen, som har nät och sittplatser på olika nivåer.

  Det är fint med ängsullen och du har fin utsikt från sovrumsfönstret. Ser att det växer lupiner…plocka dem allt vad du kan så att de inte hinner sätta fröställningar och sprida sig ännu mer för de tränger undan annan växtlighet.

 15. Svara

  Ninni

  16 juli 2020

  Visst har vi tur som bor som vi gör. Jag är så tacksam för att vi har en stor altan där vi kan hålla avstånd när någon vill komma hit på kaffe en sväng. Trä’gårn där det finns hur mycket jobb som helst. En vän till mig frågade om det inte var ett sätt att fly när jag håller på i trä’gårn och det har hon nog rätt i. Det är t.o.m. avkopplande att rensa ogräs. 😀
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 192
 • 364
 • 1 627 629
 • 5 072
 • 65 414
Sök här