Livsandarna kanske börjar vakna….

Heej på er alla goa kompisar!
Som ni ser har jag höstpyntat pörtet med ett nytt pinfärskt foto taget igår på vår promenad runt sjön.
Skulle du inte se den nya layouten bör du uppdatera sidan några gånger.

Efter två riktigt jobbiga veckor i sjukbingen är jag nu feberfri även om förkylningen sitter i och Hasse och jag fortfarande snörvlar ikapp.
Lukt- och smaksinnet har inte heller börjat fungera, magen säger att jag är hungrig men det mesta smakar sågspån…
Men trots allt så har jag nu ett par dagar på skakiga ben varit på kortare promenader och bara det känns som en stor seger!
Vi har haft några riktigt fina höstdagar, i förrgår fick vi till och med bråttom att ställa fram utemöbeln så vi kunde sitta o fika i solskenet!
Vi trivs alldeles förträffligt i nya pörtet även om varken gardiner eller tavlor ännu hittat upp på väggarna.
Grannarna får passa på att glutta på en fet finnkäring som näck kliver upp ur sängen innan hon får på sig morgonrocken, men det bjussar jag på!

Idag slutade jag spela Farmville!
Jag har haft stort nöje av spelet i flera månader, men i sanningens namn är jag mer av en fäbodjänta än en storbonde!
Charmen med att gå o klappa getter och mjölka kossor har gått över när djurbesättningarna vuxit till flera hundra.
Dessutom vill jag göra en nystart i bloggen, jag vill börja måla och scanna in gamla foton, och framför allt vill jag ha tillbaka en relation med alla er bloggvänner som jag försummat av olika randiga orsaker länge nu!

Men följetonger ska jag inte börja skriva, så nu avslutar jag med några bilder från en byavandring vi gjorde härom dagen

Här ser vi pörtet i periferin från en ny vinkel

En glad porlande bäck går genom byn

Men hallå, ligger fashionabla Beverly Hills här???

Bah, någon har behagat att skämta, det är ju Bäverdammen och inget annat!

Inga goda bröddofter idag!

Häftigaste traktorn jag sett, helt i lila!

Gamla välvårdade uthus, en glädje för ögat!

Så vackra byggnader man byggde förr!

Nu ska jag gå o käka sågspånskotletter till middag, önskar er som tittar in en fortsatt underbar hösthelg!

0

18 Comments:

 1. Vilka underbara bilder. Var bor du egentligen? Det ser så vackert ut. Skönt att du börjar friskna till. Snart kommer maten smaka som den ska och sågspånen är väck.
  Härligt att du tagit beslutet att skippa Farmville. Jag funderar också på att sluta med allt utom My Vineyard och Island Life. Men de behåller jag för de är så vackra och lugnande spel. Jag ska också försöka hålla igång min blogg igen. Vi får hjälpas åt. Kram från Anette

 2. Underbart att du är på G igen :smile. Fantastiska vyer vid nya pörtet. Jag hoppas och tror att det blir toppen. Kanske kan du äntligen stanna lite längre på en plats nu.
  Kramen

 3. Haha vännen, hoppas det smakade liiite bättre än sågspån, de där kotletterna!! ;-)
  Men gott att höra att ni är på bättringsvägen..
  Tittar på dina vackra bilder och visst undrar om ni inte har hittat “hem”, på nåt sätt så känns det så, omgivningarna, ja allt tycker jag talar för det…men, men…vi är ju nomader ;-)
  Var nu rädda om er och bli friskare!!!
  Kram från mig…

 4. :roll: Tack för inbjudan att följa med på rundtur .
  det var med stor förnöjelse , följer gärna med på fler vandringar ..
  tack för tiden som granne i farmville …

 5. Ja du bloggen blir försummad det känner jag också
  Man blir gansk less på att odla och klappa korna också
  Jag började nyss med Frontier Ville, efter en vecka kände jag att det är ju precis samma som Farm Ville så jag gick ur den också
  menallt har isn tid
  Hoppas att du nu repar dig efter allt
  Dotttern var sjuk hela förra veckan också med feber och mådde allt genom dåligt

 6. Nog är det fint i Björsjö alltid, synd bara att det ligger så avsides :lol: . Vi var i början av sommaren och tittade på ett hus där också. Undrar om det är samma karl som ni hyr av som hade den, för han hade massor av hus till uthyrning.

  Så ni har Beverly Hills i Björsjö, vi har bara Kobajsvägen i Söderbärke :grin: .

 7. Ohh när är vi inbjuda då? ;-)

  Hmm ser att det ser knasigt ut vid senast skrivet men jag vet inte riktigt varför. Jag har rensat massor och jag har ett plugin som kollar alla brutna länkar. Igår tog jag bort alla gamla länkar som inte längre funkar, det kan ha varit därför den tyckte att de sidorna var uppdaterade?

  Jag ska hålla lite koll…

  Puss /dotter :grin:

 8. Jag blir så glad av att höra att du är på bättringsvägen :smile: och jag hör oxå att inspirationen håller på vakna till liv, härligt. Jätteroligt tycker vi här i bloggvärden att du återkommer till bloggandet igen. Du verkar dessutom ha hittat fantastiska omgivningar att vandra runt i med kameran runt halsen. Det bådar gott!

  Kramar

 9. Skönt, att det verkar gå åt rätt håll för er båda och att ni mår bättre.
  Ni bor ju jättefint!
  Hoppas, att ni kommer att trivas så att ni inte behöver flytta på ett tag…
  Ha dé!/Kram

 10. Skönt att höra att ni är på bättringsvägen.
  Ni bor underbart vackert, hoppas att du bjussar på bilder tagan inne i Pörtet också senare ;-) .
  Sköt om dig !
  Kram, Doris

 11. Skönt att få höra att Du/Ni börjar må bättre, en jäkla start på Er flytt, men snart så får Ni krafter att ta Er an med att piffa och puffa i Ert nya Pörte!
  Så underbar natur och oerhört fina byggnader Ni runt omkring Er, måste vara som gjort för sköna långa promenader tillsammans med vovsingarna!

  Ta det sakta, inte för mkt direkt även om Du börjar piggna till!

  Kramar!
  annette

 12. Det låter absolut inte alls kul! Att vara sängliggandes såå länge, skönt att det börjar vända =) Det är helt fantastiska bilder och en rofylld vy som du omger dig med.

  Jag har sällat mig till dig och mamma när det gäller Farmville. Det är så ofantligt energikrävande att man blir galen, det är ju så mycket annat jag vill göra!

  Hoppas nu bara att NI båda får vara friska och att det dröjer ett bra tag innan ni blir sjuka igen.
  Varma och många höstkramar skickar jag
  “puss på dig” du goa rara människa

 13. Oh vad gott att du Ni blivit bättre. MEN e de Ni som smittat mig?? Jag fått hosta, känns som jag hostar upp hela nederdelen av kroppen —pust.
  Vilka härliga bilder. Ser verkligen gott ut där hos Er. Gamla byggnade, jo de har sin egna charm, gillade fönsterna där på ladan eller uthuses vad de är. Tror jag Ni kommer trivas där Ni bor nu, i naturen.

  Nähä nu ska jag hosta vidare, snart dax för skogsturen.

  Kramiz anki n

 14. Skönt att du börjar bli frisk igen. Kan tänka mig att det tagit på krafterna med två infektioner. Jag tycker det räcker med mitt öga jag. Men det blir sakteliga bättre det med, tror jag, men det verkar ta tid.
  Tackochlov har jag aldrig börjat med Farmville. Jag har svårt att hinna allt jag vill ändå.
  Nu håller jag på att gå igenom alla mina gamla bloggar och ändrar textfärger på dem som har ljusa färger – allt för att de ska synas på min nya blogg då jag byter till WordPress eftersom spacet ska försvinna. Det enda positiva med det är att jag får med mig alla bloggar… vad jag vet än iaf. Men det dröjer lite innan jag flyttar för det är en hel del bloggar att gå igenom.
  Klarar inte att sitta alltför långa stunder vid datorn heller för då får jag mer ont i mitt öga.
  Fortsätt krya på dig!
  Kram.

 15. Härligt att du är tillbaka och på benen. Lite orolig har jag allt varit. Nu har jag inte heller varit så bra på att ta hand om min blogg. Men tänker mig att jag ska ta tag i det nu under hösten. Vilka fina bilder. Omgivningen där hos dig är fantastisk. Värd en resa kanske :): Kram

 16. Härligt att du är tillbaka och på benen. Lite orolig har jag allt varit. Nu har jag inte heller varit så bra på att ta hand om min blogg. Men tänker mig att jag ska ta tag i det nu under hösten. Vilka fina bilder. Omgivningen där hos dig är fantastisk. Värd en resa kanske :) Kram

 17. Klok beslut det där med Farmville säjer matte. Hon la av i våras och har inte saknat det en sekund. Treasure isle kräver inte ens en tredje del av FV enligt henne. Förresten så säjer matte att när det blir vår då kommer du att få besök av ingen mindre än JAG i egen hög hundpersonlighet!!!!!!!

 18. Så fint du har fått det i bloggen, jag har också ändrat min idag. Kanske, kanske att blogglusten börjar komma tillbaka. Skönt att du är på bättringsvägen, lunginflammation är inte att leka med. Har haft det en gång för många år sedan, och då var jag sjukskriven i fem veckor. Så ta det lilla lugna ett tag till du. Men så fint som ni bor nu så förstår jag att du vill ut och promenera och fota. Och det ser jag fram emot.
  Många kramar

Kommentera