Loppans årliga make-over

Idag var det dags!

Kanske kände vår lurventuss på sig att något var på gång, för när husse stod vid dörren med kopplet i handen rörde hon inte en tass!

Efter två timmar på trimningsbordet har vi en helt ny hund! Första gångerna hon blev klippt gick hon faktiskt under bordet för att skämmas, kände sig antagligen helt naken, men nu njuter hon i fulla drag av att slippa all tung päls och att kunna se ordentligt på världen!

Vår goa söta Loppan med de sorgsna uttrycket…

Annars då?
Ja inte händer det mycket varken i pörtet eller utanför….

Men ett tydligt vårtecken är när gator och gårdar sopas, och så skedde idag!
Jag har också hittat en liten tuva med vitsippor på gården, men dom fryser nog om fötterna för det är då rakt ingen värme i luften.

Jag fick ett paket idag, ja en hel kartong! Som ni kan se var innehållet inte riktigt anpassat till kartongens storlek, hihi
Det är en ny margarinsort jag ska testa och sedan ge mitt utlåtande om.
Jag tycker sånt är lite skoj, har just nu också en annan produkt på avsmakning, men den fick jag hämta själv i butikshyllan och betalade med en kupong jag fått.

Nu har maken åkt iväg på kvällsbesök och Loppan och jag ska ta en promenad i blåsten. Kameran hänger väl med, även om det känns som att det är dåligt med fotomotiv här i Dalarna såhär års

0

18 Comments:

 1. Men jisses Amalia, jag känner ju inte igen henne!! :shock: Är det verkligen samma hund???? :razz: Söt så in i Norden…
  Kikar in en sväng från jobbet för jag har lite dö-tid, det gäller att utnyttja det som går! ;-) Sitter och tittar på snöhögarna här ute också…det tar tid för vintern att släppa greppet i år, tycker jag…Men, men…den som väntar på nåt gott….

 2. WOW, är ju otroligt att det är samma hunden men fin blev hon ;-) .
  Läste att det var + 19 i Skåne *suck*,här är det svinkallt, hoppas att det blir varmare innan lammningen börjar …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 3. Här snackar vi make-over!!! :razz:

  Det är svårt att tro att det är samma hund.

  Håller med dig att den här årstiden inte är särskilt inspirerande för fotografering, här är det tyvärr trist i några veckor till.

  Kramis!

 4. PS Hundälskande dottran blev väldigt fascinerad över söta Loppans förvandling. DS

 5. Ja du det är svårt att tro att det är samma hund ,men lika fina ögon är det ju på båda

 6. Så fin hon blir när pälsen försvinnger lilla Loppan. Hoppas Blinka känner igen henne nu bara när hon kommer hem snart.

  Kul att testa olika produkter så där. Hoppas det smakar bra hihi.

  Här är det inte heller så mycket att se just nu. Det börjar bli grönt på åkrarna och det är varmt i luften.
  Det är skönt ute.

  Nu ska jag försöka hitta nått att äta. Är hungrig, men det är inget kul att laga mat åt sig själv. Gubben jobbar och kommer väl hem efter midnatt tänker jag….
  Sköt omer allihopa nu.
  Kramen från nabokäringa :mrgreen:

 7. Jag tycker också det är mycket märkligt hur djur kan ana sig till vad som ska hända! Nu var det ju inget att orora sig för denna gång, eftersom hon verkade tycka om det i efterhand :smile:
  Kram

 8. Snacka om att det blir en helt annan hund!
  Så skönt det måste vara för henne att få bli “vårfin” och slippa all päls.
  Här har det varit ganska varmt idag och jag har både vitsippor och blåsippor alldeles i närheten.
  Önskar dig och maken en trevlig Valborg, kanske ska ni ut med husvagnen…?
  Ha dé!/Kram

 9. det var två olika hundar det där tror jag :lol: nu kan du lätt se om hon fått fästingar på sig, här finns de i massor redan. kram kram

 10. Oj vilken förändring :shock: Tror ju nästan det är en annan hund ;)
  Ha en riktigt skön Valborg!!!
  Kram Gunbritt

 11. Loppan påminner om min mjukishund Rufsy som jag hade som barn… ja alltså innan avskalning. Men jag förstår att hon trivs… har flera varma somrar tänkt att jag skulle skala av Tequila men mannen har vägrat. Nu får hon ju norrländsk sommar, den kanske passar henne bättre.

 12. Heeeej! Jag tror jag är “kär” i Loppan ;-) ! Dom ögonen kan smälta järn! Förstår att det måste kännas bättre i nya “looken” fast jag tycker hon är urgullig i vinterlurvet också.Nån åska har jag inte hört än men valborg regnade bort o sen på kvällen blåste det rejält.Idag är det stor knallemarknad och den SKA jag till om jag så ska simma dit,tsss!Tuggbehovet är lika stort hos mig må du tro men morötter vågar jag mig inte på för då ryker väl alla resterande fem (njaaa,lite ljug ) tänder! Dricker juicer dels för att få lite färg i sommar och dels för att jag slarvar med grönsaker ö.h.t Slutar innan jag fyller hela sidan :lol: Hoppas ni får en riktigt,riktigt skööön fortsättning på helgen,kram till er alla! Å puss på Loppan-nosen :-) Bye!

 13. Hon blir bra fin Loppan när hon blir “naken”. Så klart att det är skönt för henne att bli av med lite päls, hon hade ju ganska gott om den varan ;-)
  Vi har varit på “minisemester” hos syrran i Stockhom igår och idag.
  Kramen

 14. Men oj…var det så Loppan såg ut under pälsen. En helt ny hund, ju!

 15. Vilken skillnad! Man kan inte tro att det är samma hund.

 16. Så skönt för Loppan att få gå till frissan och fixa till sommarfrisyren – hon är så söt :smile:

  Jag åkte till vagnen efter jobbet i e.middag för att sola, men solen försvann och det blåste svinkallt så där blev jag inte långvarig :x

 17. Halloj..ville bara säga att jag är hemma nu. Välbehållen frisk o kry.I allafall just nu..är det väl bäst man säger.
  Här är det vårigt o fint med Maria nyckelpiga.
  Vilken förändring på Loppan när hon blev av med pälsen. Och vilken söt o fin vovve som gömde sej under det lurviga. Ja hon är ju söt med päls också så klart. När kommer lilla mamman tillbaka då? Förstår att matte längtar sej fördärvad!
  Min dotters lurvtussa Wilma ska visst trimmas hon också. Hon har ju såå mycket päls som bara växer o växer.
  Ha det gott nu i Pörtet! Kram.

 18. Loppan blir ju som en helt annan hund när hon blir av med all päls. Måste kännas väldigt konstigt för henne men är säkert skönt.
  Jag har gått med i olika testpaneler men än har jag inte fått göra något annat än att prova med bingo på nätet. Jag vill också testa smaklökarna…
  Kram.

Kommentera