Bloggen

Himmel och pannkaka!

Av
den
26 april 2010

Vi har fått konkurrens!
Hasse hämtade husvagnen igår, och där hittade han tydliga spår av inkräktare!

förutom att dom inte betalt hyra så har dom gnagt sig igenom lakan och täcken ända till madrassen!
Oförskämt är vad det är!
Inte har dom använt porta-pottin heller utan bajsat i sängen, vår säng!
Nä fy, säger jag, nu återstår att se om elkopplingarna fungerar eller om dom även lyckats med att gnaga sönder några kablar…
Hasse har försökt kolla och säger att det ser schysst ut, men f_n trot!

Nu får vi inhandla täcken men det är ingen större kostnad om allt annat nu fungerar, håll tummarna, snälla!

Idag fick jag äntligen glida ner i varmvattnet igen

Vi låg dock som packade sälar i bassängen, tänk att inte folk är läskunniga!
Om det finns exakt 8 rader vid varje tidsbokning och alla rader är fyllda av namn, då kan man väl inte klottra dit sitt eget i nedre marginalen och låtsas som det regnar….

förutom dom smidiga sälarna slinker nämligen också en och annan klumpig valross ner i samma bassäng…ähum inga namn nämnda…
Även om det nu var trångt om saligheten så kändes det helt underbart, mitt humör steg med hundra grader direkt, ett uppehåll på tre veckor är alldeles för länge!

Nu får nog detta animaliska inslag vara klart, nu börjar sista delen av Arn, den serien har jag fått njuta av i min ensamhet, inget som får min käre make att jubla, så då kan han lika gärna fortsätta jobba ikväll..

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Monica

  26 april 2010

  Oj,oj nu blir jag lite orolig 😥

  Vi har inte hunnit kolla igenom husvagnen än… kanske har det bott råttor i våran också under vinter. Någon dag denna veckan ska vi försöka ta oss in i vagnen – den är knökfull i grejer. Bara att hoppas på det bästa…

 2. Svara

  Mia

  26 april 2010

  Men så jäkla fräckt, bara komma in så där och äta er ur huset…eller vagnen…
  Hoppas som du att allt annat funkar, man vet ju inte förrän man testat, åtminstone är jag sån..
  Gud så skönt det låter med bassängen, när ska jag ta mig i kragen och göra samma???? Lat är jag!! 😳

 3. Svara

  Synne

  26 april 2010

  Det är dåligt gjort av besökarna alltså. De kunde åtminstone städat efter sig alltså…
  Håller tummar och tår för att han har rätt och att allt funkar.

  Så skönt att få komma igång med badet igen. Här skulle jag precis börja med sånt och vad händer? Jodå. då ska badhuset stänga för renovering i 9 månader!!!!
  Men men….Det är väl bara att bita i det sura äpplet det.
  Jag tänker inte sitta och åka till Torsby eller Arvika för att bada….

  Hur går det med Blinka då? Är det bra med valpar och henne?

  Nu ska jag strax sätta på lite te. Dags för kvällspiller…
  Kramen från nabokäringa :mrgreen:

 4. Svara

  mariannE

  26 april 2010

  Fy för den lede va äckligt! Håller verkligen tummarna för att dom inte gått på det elektriska också. Skönt låter det med badet i alla fall – förstår att du njuter .. får man fråga om sälarna( och valrssarna) lägger sej på klippkanten och torkar efter avslutat badpass?
  Ha det gott vännen
  /m

 5. Svara

  Malin

  26 april 2010

  Näää vilka typer!!!Det var inte lite fräckt. 😈

  Självklart håller jag tummarna så hårt jag kan, för att de inte har förstört mer än det ni sett hittills. Det är nog illa tycker jag.

  Skönt att du fick bada i värme och att du nu känner dig lite gladare! 😛

  Kramis Paulis

 6. Svara

  åsa

  26 april 2010

  Är det nå´t de kan råttor, så är det att våldgästa!
  Inte nog med det, de äter ju tamejfasen upp allt också och så har de väldigt dålig toaletthygien…bläää..
  Varma bad, det kan vara bra för många med tex. ledproblem, men jag, jag är ju “motvallskärring” i fasiken allt så jag mår sämre..
  Arn har vi tittat på maken och jag och jag tyckte det var bra, blev positivt överraskad faktiskt.
  Ha dé!/Kram

 7. Svara

  Doris/doje

  27 april 2010

  Uff så läskigt, tål inte råttor, hoppas verkligen att de inte gnagt på kablarna !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 8. Svara

  Ninni

  27 april 2010

  Jag är lite avis på dig för att du fått njuta av Arn. Det har inte jag då sambon vill se nåt annat program just vid den tiden. Inte har jag lyckats se mer än en repris heller. Jag gillar verkligen den serien för det är mer i den än i filmerna. Jag har ju naturligtvis läst böckerna också för en massa år sen och de var ju suveränt bra. Ska nog ta och lyssna på dem också när jag inte har nåt annat intressant att lyssna på men just nu håller jag på att lyssna på Karin Fossums romaner om Konrad Seijer. Jag gillar ju deckare i första hand och det finns en hel del att lyssna på. Sen är det så bra i vårt län nu att jag kan gå in via internet och reservera en bok och då kan den komma ifrån vilket bibliotek som helst i länet utom Gävle stadsbibliotek som inte ingår i “Helgebiblioteken”. Just nu har jag tre ljudböcker hemma att lyssna igenom.
  Jag håller då med dig i att det inte finns något att fotografera just nu. Våren är ingen höjdare när det gäller naturfoton. Det är ju så färglöst och tråkigt och blött och eländigt. Det är vårblommorna då… men jag har inte hittat några såna än heller. Kanske jag är ute för lite? Ja, än har jag inte tagit fram cykeln så jag tar mig inte så långa sträckor heller utom i bilen då. Tibasten missade jag i år för när vi kollade igår så har den i stort sett blommat över. Ska försöka sätta Tibast här på tomten nånstans så småningom men vi måste få till lite planer för den först.
  Idag är det min tur att åka och bada. Underbart!
  Ha det gött!
  Kram.

 9. Svara

  Kicki

  27 april 2010

  Så tråkigt att ni inte hann rensa ur Pärlan i höstas, men det är ju en överkomlig kostnad (om än odödig) att skaffa nya sängkläder om det övriga är helt. Nu står det väl inte på förrän ni gör premiärturen.
  Vi har mycket fina ställen häromkring, så ni kan gott styra kosan hitåt nån gång.
  Kramen

 10. Svara

  Nilla

  27 april 2010

  Attans för objudna hyresgäster. De kunde väl i alla fall ha städat innan de flyttade ut, eller!!!! 😉

  Så skönt att du fått börja med bassängträning igen. Det är så skönt att glida ner i det varma vattnet. Länge sen jag hade sån träning. Nu får jag mest träna själv, vilket betyder ingen träning alls. Utom vanliga promenader med hundarna. Men nu ska jag ju börja cykla lite smått. Men tyvärr så börjar knäna och fotlederna värka direkt. Det kan också ha att göra med att jag gått över från vinterstövlar till gympaskor. Smörjer in mig med liniment och masserar varje kväll. Jaja, det är som det är. Och man kan ju inte sitta inne jämt. Bättre att röra på sig och göra något roligt, även om det kostar på.
  Kram på dig

 11. Svara

  Ragnvi

  28 april 2010

  Morning! Klart jag håller tummarna för att allt viktigt ska fungera i husvagnen!
  När vi röjde vinden i skrutthuset så hittade vi så mycket grejer som det bara var att slänga pga mössen…eller råttor…sen fick jag tvätta jäkligt mycket också!
  Förstår att ni har det jobbigt utan lillhunden…undrar om jag skulle klara det?!
  Håller lite med dig ang. smultronsmaken…men granatäpplet gillar jag!
  Kramen!
  Ragnvi

 12. Svara

  Anki N

  28 april 2010

  Uch, säg de inte till någon men jag avskyr gnagare…de e bara så äckliga. De som är i mitt stall har inte äns vett att vara rädda, kanske inser de att tant Anki inte kan slå ihjäl äns en mygga. Men de vet inte att hon har en tuff man som laddar fällor åt henne…haha.

  Så du har tappat bort mig. Hur kan man tappa bort någon som breder ut sig över stora ytor? Såg att min adress inte fanns här ifylld längre??? de var konstigt men vem förstår igentligen sig på internets igentliga värld, de händer små konstiga saker. Typ som i min blogg där text plötsligt ändras o skriver jag typ “idag köpte jag liljekonvaljer” så kan de stå “jag smikar mig ofta själv” .

  Hur som, jag håller alla tummar o tår för att mössen inte kapat ledningar eller annat i vagnen.

  Kramiz Anki N

 13. Svara

  TT

  28 april 2010

  Uj, smått i vagnen… det har jag inte ens tänkt på att det kan bli så.
  Ska bli spännande att ta hem husbilen nu i veckan då!!
  Kanske tur att jag inte hunnit sy nya överdrag till dynorna…

  Skönt med varmvatten, själv provade jag ju iskallt bad förra veckan och det var faktiskt en häftig känsla att vara varm i hela kroppen men kall på skinnet, skumt!

 14. Svara

  Doris/doje

  28 april 2010

  Hej igen !
  Sv; Kronärstskockor är såå goda, har lagat nya sådana en gång och hade gjort det oftare om man kunde få sådana här som inte är dåliga, är ofta som att grönsaker man köper här är för dåliga, tål väl inte den långa transporten … Hade mina fyllda med räkor, mums 🙂 .
  Jag gick ned 4,9 kilo på de 30 dagarna ( och i det hela har jag lyckats bli av med 8,5 ännu 😉 ), saknar inte sås såå mycket men det som jag saknar mest är potatis och pasta ! Eftersom jag är rent för fet måste jag fortsätta med denna livsstil, vill ju inte dö av fetma från barn och barnbarn !
  Sköt om dig !
  Kramar Doris

 15. Svara

  Christina

  28 april 2010

  Snyltande gäster har vi här också.Eller gäster och gäster är de väl inte precis 👿
  I julas så knaprade de i sig en hel del av julgodiset som jag ställt in i ett stort förråd utan att tänka mig för.Blev bara till att köpa nytt!
  Hoppas de inte ställt till med alltför stor skada i husvagnen nu.
  Kram

 16. Svara

  Kersti

  28 april 2010

  asch glömde spela in den till maken, sista delen alltså. Härligt att du är tillbaka i bassängen. Varmvatten kan göra underverk men möss är desto besvärligare. Jag hoppas att de små har flyttat ut så att ni inte behöver dela husrum. Men jag gissar att de inte gärna samsas med hundar och människor utan vill ha det lite mer ostört 😉 Kram

 17. Svara

  Gunbritt

  28 april 2010

  Låter jätteskönt med varmvattensbad 😀 Var längesen jag gjorde det nu…Skulle behöva det!!!
  Hoppas elen är ok i vagnen!!! Trist med sådant “besök” ❗
  Vill se nya bilder på mamma Blinka och valparna dom har ju växt sen sist 😉
  Ha det bra.
  /gunbritt

 18. Svara

  Ragnvi

  29 april 2010

  Morning igen! Kikar in för att tala om att jag fick ett positivt besked av systern på gyn igår! Nu var resultatet normalt! Äntligen!
  Ny TV-bänk skulle vi också behöva…fast vi har tyvärr vår tjocktv kvar…suck!
  Kramen!
  Ragnvi

 19. Svara

  elisabeth

  29 april 2010

  du gör inlägget så lite humoristiskt coh lättsamt med alla djur. Det är annars inte precis nåt som är mysigt att få påhälsning i en husvagn. Men om det är gjort- så är det inte mycket man kan göra åt det än inhandla nåt nytt. Det är bara att försöka hitta på nåt bra att försöka slippa det nästa år…… hoppas gör jag oxå att vissa sladdar fått varit ifred.

  ha en fin VALBORG Paula o Co !

 20. Svara

  Punatukka

  1 maj 2010

  Blev nästan avundsjuk tills jag kom till “valrossar”,heeheehe! Måste bli väldigt trångt om saligheten men det förvånar mig inte ett dugg att “folk” låtsas som det regnar….Ego är tydligen “inne” överallt 👿 Du får ta i och sprattla utav bara 17 så ska du se att de flyttar sig…. 😉 När jag var på gympa flyttade alla flera meter….De var rädda om frisyren( ??????? !!!!),hahahaha!

 21. Svara

  Punatukka

  1 maj 2010

  Ooops,glömde ju…Håller både tummar o Ekens tår att inget värre än lortar i madrasserna hänt i vagnen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 49
 • 575
 • 1 641 905
 • 5 101
 • 65 754
Sök här