Bloggen

Lördagspromenix och storkok

Av
den
29 juni 2013

motion1

Jag har läst på anslagstavlan i byn att man vid vårt elljusspår satt en bana med övningar man kan roa sig med när man springer/går. Den skulle förstås testas, inte för att jag som går med stavar har lust att lägga mig ner och göra armhävningar, men för att se vad dom hittat på.
Vid denhär stolpen låg sandfyllda flaskor man kunde använda sig av
På lappen står:”Armarna efter sidorna med en flaska i vardera hand. Lyft rakt ut åt sidorna, stanna i axelhöjd.” Man väljer lätt, medel eller svår och gör övningen 10,20 alternativt 30 gånger.

motion3

De fanns många övningar längs leden, en genomgång av hela kroppen skulle jag tro, men själva gick vi bara, och 7kilometer landade runkeepern på, inte illa alls!
Det var stundtals över knähögt gräs så jag kollade noggrannt mina kläder vid hemkomsten så inga små fripassagerare hade satt sig.
Höjdskillnaden var ovanligt stor, 118 meter, det blev mycket upp och ner, nyttigt för flåset men jobbigt att gå.
Nu undrar jag förstås vad jag ska göra för de 450 förbrända kalorierna :mrgreen: , blir nog en extra öl ikväll

skylt

..om jag hittar dit vill säga!

Väl hemkomna sattes största grytan jag äger på spisen för här skulle tillagas 6 kilo hundmat!

hundmat

Igår passade vi nämligen på att göra en halvdagsutflykt till Dala-Järna och slakteriet.
Lite annat gott slank också ner, märgpipa som idag blir en portergryta och lammstek som blir söndagsmiddag.

nas3

När vi handlat hos slaktaren och på Hemköp så styrde vi kosan hemåt, men först skulle vi hitta ett rastställe så Blinka skulle få springa av sig efter ett par timmar i bilen.

nas5

Och tänk att jag då mindes en liten badstrand i Nås som vi besökt för en herrans massa år sedan!

nas1

Och fanns det inte ett fikabord till oss också, med bästa sjöutsikten över Stor-Nåsen!
Denna gång var vi väl förberedda och hade en välfylld ryggsäck med oss, min macka består av Philadelphiaost och crabsticks 😆 , en något ovanlig kombo kan tyckas men riktigt smaklig!

nas6

Blinka badade mer än gärna!

nas12

Hasse letar efter våra muggar som han glömt på köksbordet… 🙄 , det blev att dela termoslocket! 😆
Kan någon förresten berätta vad det lilla huset bakom maken ska föreställa? Det såg ut som ett litet kaninhus med en liten ingång, men det har säkert en helt annan funktion som vi inte kunde klura ut!

nas7

Nyfikad hund, köttbulle och ost bjöds det på idag!

nas9

En trevlig plats för kontemplation..
Denna badplats ligger lite i skymundan och vi var helt solo här trots att vädret var skapligt.
Så gjorde vi det bästa av en i övrigt ganska tråkig handlingsresa

Nu önskar jag dig som tittar in en trevlig fortsättning på denna somriga helg som gett oss en stor variation på vädret, allt mellan sol, moln, regn och åska har stått på menyn!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  TjockMorsan

  29 juni 2013

  Vilken mysig plats ni hittade, men jag är inte förvånad alls. Det tycks ju vara eran specialitet. 😉 Blinka ser nöjd ut efter badet. Vi tog med oss fika till ruinen en stund igår kväll när solen kikade fram en stund mellan alla regnskurarna som har fastnat här hos oss. Men något bad var inte Nala sugen på, hon nöjde sig med att springa och hämta pinnen som kastades.
  Du nämnde att ni har ovanligt lite mygg!? Jag kan tala om att en del av dem nog har flyttat ner till Småland? De fyra tidigare somrar som passerat sen jag flyttade ner hit har jag knappt fått ett enda myggbett, men i år har jag fått en hel del och det började tidigt. Knott har vi också gott om, vilket inte är en favorit.

  Ha en fortsatt härlig helg!
  KramKram <3

 2. Svara

  Kerstin

  29 juni 2013

  Hej och tack för kommentar hos mej. Fotoutmaningen 365 foto är jättekul, tycker jag. Men det tar tid från mitt andra bloggande så den ligger “i träda” just nu.

  Härligt fikaställe ni hittat. Ser ut som ett paradis på jorden, tycker jag. Smart med olika övningar för hela kroppen efter slingan. Känns skönt att med gott samvete unna sej nåt gott.

  Skylten “KALL ÖL” såg jag “live”. Det finns en plats några mil väster om Sundsvall som heter SKALLBÖLE. Målar man över några bokstäver får man det roliga KALL ÖL. Kan tänka mej att många trafikanter hajade till när de såg skylten. Nu har vägverket bytt ut skylten och varje gång jag passerar förundras jag över att ingen passat på att ändra den igen 😆

 3. Svara

  Ragnvi

  30 juni 2013

  Morning i Pörtet! Äntligen har jag hittat hit! Jag har läst o kikat sida upp o sida ner…och njutit med dig! Morrat lite också åt Landstinget! Hoppas det löser sig för dig nu!
  Mygganoraken…vart har du hittat den?! Här är för j….ligt med mygg! Hela sjön är ju barnkammare åt eländet antar jag!
  Såg ett utsiktstorn hos dig…anar att det är samma som jag en gång för 100 år sedan klättrade upp i….och skulle ta mig ner för sen! Hade träningsvärk läge efteråt!
  Kramen!
  Ragnvi

 4. Svara

  Raija

  30 juni 2013

  Vilket fint och mysigt ställe ni hittade som rastplats. Den där platsen som står på skylten är kul. Finns den på riktigt?

 5. Svara

  Gun wiik Plls

  30 juni 2013

  :mrgreen: Ni är ju enormt duktiga på att hitta nya utflyktsmål det ena vackrare än det andra, fortsatt trevlig sommar utan insekter önskar jag dig!

 6. Svara

  BrittMarie

  30 juni 2013

  Jag kan aldrig sluta förundras över hur många fina vandringsstråk ni hittar i omgivningarna. Som du sett på min blogg ägnar vi oss just nu mest åt cykling. Jan har jobbigt med sin rygg och kan bara gå korta sträckor. Det går an när det finns bänkar att sitta ned på, och man vill inte alltid dra omkring på en fällstol. Nu har vi kommit på att vi kan cykla. Det är kul för man kommer lite längre. Annars får jag gå själv, och det går också bra, men inte alltid.
  Kall öl mitt i naturen. Wow! 🙂

 7. Svara

  "LillaSyster"

  30 juni 2013

  Nybadad och ny-fikad – kan väl knappast bli bättre??! Att ni inte tog er ett dopp, nu när det ändå var ledigt! Retfullt det där att åka ifrån kopparna… men än värre hade varit att ha koppar men inget kaffe. Bra jobbat i spåret, kanske skulle ha små stationer på promenadrundan. Ha det gott i kvällssolen! Kram

 8. Svara

  Nilla

  30 juni 2013

  Härliga bilder…som vanligt! Men så mycket mat…till den lilla hunden. Men det är klart, som hon simmar och badar så blir hon väl hungrig 😉 Tänk att ingen av mina gillar att bada. Men det gör ju ingenting, i och för sig 🙂
  Kram

 9. Svara

  Viktkamp

  30 juni 2013

  Herregud så mysigt ni haft det =) Den där banan verkade rolig 😉 Kram

 10. Svara

  Kicki

  2 juli 2013

  7 km!! Det var ingen dålig vända. Jag får dåligt samvete, för jag går sällan mer än 2.
  Jättefina platser och bilder. Jag funderade också på vad det konstiga huset var, när jag såg bilden.
  Kramen

 11. Svara

  TT

  2 juli 2013

  Märklig byggnad, har aldrig sett något liknande!
  Mycket fina stället ni hittar till, jag vill ha semester nu och åka runt jag med!

 12. Svara

  Lisa

  2 juli 2013

  Det är så roligt att följe med på era utflykter. Vackra vyer o härligt att promenera. Ha en härlig dag Paula. Kram Lisa.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 590
 • 681
 • 1 603 730
 • 5 032
 • 64 895
Sök här