Bloggen

Fortsättning på följetongen..

Av
den
27 juni 2013

I förmiddags kom jag fram på telefon till kirurgmottagningen!
En röst upplyste mig om att jag skulle bli uppringd klockan ett.
Klockan var inte mer än 11 när telefonen ringde och en dalkulla kvittrade glatt att hon visste att hon ringde för tidigt men tänkte ändå chansa.
Egentligen visste hon inte så mycket mer, när hon hade kommit till jobbet låg det en lapp på hennes bord med ett meddelande att ca 100 patienter förväntades ringa henne!
Hennes uppgift var att skriva upp vilka som ringt!
Hon var dock säker på en sak, och det var att jag kommer att bli kallad under hösten.
Om jag väljer att begära en remiss till annat landsting så förlorar jag ju min plats i vårt eget.
Summa summarum så fortsätter jag att vänta, hade jag haft stora besvär eller smärtor hade jag valt en annan väg, men nu är detta något jag trots allt kan leva med.

Det fantastiska var denna humoristiska och glada kvinna som förhörde sig om vilken typ av undersökning jag behövde och varför, hon tog sig tid att lyssna när hon hade kunnat välja att skyndsamt lägga på luren och bocka av ännu en patient!
Våra änglar finns definitivt i vården, och precis nu ser jag på rapport att människor dör inom vården för att de inte får plats på avdelningarna, så stor är överbeläggningen 😐

gamar

Ja snart är asgamarna över oss om vi inte ser upp!
På tal om det, så är det väldigt skränigt i naturen för tillfället.
Igår kväll såg det ut som Hitchkocks skräckfilm här utanför, hundratals måsar flög i en tropp genom luften och landade på vår gräsmatta! Strax lyfte de igen och cirkulerade än här än där mellan kåkarna. Jag förstod ingenting, hade dom ett bönemöte tro?
För att inte tala om skatorna som skränar och skriker när man är ute med hunden. Förmodligen ska ungarna lära sig flyga men ack så illa föräldrarna låter när dom varnar sina ungar. Eller kanske dom försöker skrämma bort mig och hunden? :mrgreen:

Nu ska tanten ut en sväng, sedan ta en dusch och fräsch som en rosenknopp invänta maken från veckans sista sena arbetspass!
Tror han ska få en ny t-shirt..

google

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Sigge Svamphund

  27 juni 2013

  Jo tack matte började beställa tid hos sin människoveterinär i januari. Efter ett otal ilskna tel samtal, kontakt med chefen på VC osv så fick hon komma i maj!!!!!!!
  Då var dessutom alla värden helt åt h-e. Ligger mycket i det där att man måste vara frisk för att vara sjuk.

 2. Svara

  Astrid

  27 juni 2013

  Här beter sig fåglarna normalt i alla fall även myggen
  Skönt att du kom fram

 3. Svara

  Agneta

  27 juni 2013

  Underbart med rara människor! Jag har också en sådan som ringt mig om mitt knä som har en flisa från menisken simmandes omkring i knät och ibland ställer den till det. Jag kunde åka till Småland nånstans, men det ville jag inte, och det var nästan ingen väntetid alls!!! Och ändå ringde en sån ängel och frågade om jag var nöjd!! Fantastiskt!
  På tal om svamp, trattkantareller har ni väl däruppe, eller hur?!
  Agneta kram

 4. Svara

  TjockMorsan

  28 juni 2013

  Hejsan! Nu har jag tagit mig tid att läsa ikapp alla blogginlägg som jag missat sen sist (tror jag?). Regniga dagar och sommarlov gör att en viss ung dam utan egen fungerande dator lägger beslag på min, men inte har det gjort mig så mycket. 😉

  Hälsa söta Blinka att jag tycker hon är fin i galonisar. Och tack för att du välkomnar mig till ett besök. Skulle möjligheten dyka upp, så kommer jag gärna på besök, men just nu ser det inte troligt ut. 😥

  Massor av kramar! <3

 5. Svara

  annette

  28 juni 2013

  Skönt att Du i alla fall fick kontakt med någon som var trevlig, tänk om hon nu också kunde få hålla i det hålla och bevaka så Du verkligen får en tid under hösten, just den biten är knepig för vi inom vården vill alla så väl, men vi får inte jobba och organisera som vi tror att det skulle fungera bäst!

  Ha det så gott!

  Kram

 6. Svara

  Menageriet

  29 juni 2013

  ❓ Vårdgaranti, vad är det?
  Det vet nog inte landstinget heller vad det är, för snart fungerar ju ingenting inom vården. Att vara sjuk i dagens Sverige är ingen höjdare och det är tur att vårdpersonalen är underbara och orkar. Heder åt dom!
  Stackars Blinka! Jag hade inte heller velat bajsa i regnet. 😆
  Så fina bilder Du tar! Vad har Du för kamera med Dig på promenaderna? Ni har verkligen fin natur däruppe.
  Nu önskar jag Er en fin helg! Kram och ha det så gott! 🙂

 7. Svara

  "LillaSyster"

  29 juni 2013

  Då löser det sig nog! Du den där T-shirten var ju mer än bra! Kramelikram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 392
 • 369
 • 1 608 620
 • 5 041
 • 65 037
Sök här