Bloggen

Luften gick ur..

Av
den
20 november 2013

Det torde vara landssorg i Sverige idag..
Luften gick liksom bara ur igår, flaggorna borde vaja på halvstång när inte Sverige tog sig till fotbolls-VM

Jag tittade inte på matchen, jag var ensam hemma och det finns inte i min värld att sitta och glo på en fotbollsmatch oavsett vilka som spelar. Maken satt i bilen på hemväg och lyssnade på sportradion. Tack och lov körde han inte av vägen när Ronaldo slog in mål efter mål…

Jag hade så gärna unnat Sverige en plats, men jag gillar ju annan idrott mycket mer, och jag gläds åt att vinterstudion är tillbaka i rutan till helgen även om utbudet är ganska knapert än så länge och många av våra längdåkare inte tänker starta upp säsongen ännu.

Något annat som gladde mig var den krispiga kylan vi fått

skor1

Den allra sköraste ishinna har lagt sig på sjön

skor3

..och världen känns som ny

skor2

Jag passerar samma vyer dag efter dag men finner ännu skönheten i landskapet

skor4

Problemet är snarare att hinna ut medan dagsljus råder!

skor6

Finare än en julstjärna enligt mig, men tål dessvärre inte inomhusklimatet

skor8

Hoppas ni har det gott därute, jag får nog ha en genomgång av diverse underställ för att se vart dom tog vägen under sommaren. Det börjar blåsa kallt om rumpan kan jag meddela..

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  20 november 2013

  Ja det är verkligen något speciellt att vakna till en morgon när det var köldgrader. Den krispiga luften och den rimfrostiga naturen, vattendragen som nästan är spegelblanka med sin första tunna ishinna. En stund av andakt, i alla fall för mig.
  Och du tar så fantastiska bilder dessutom.

 2. Svara

  BrittMarie

  20 november 2013

  Så vackert med is och frost! Här var det faktiskt kring nollan i morse, men någon frost såg inte jag. Det är praktiskt att åka cykel till jobbet, för man slipper skrapa rutor. För ovanlighetens skull såg jag på matchen igår. Jag tyckte det var spännande trots att resultatet inte blev det önskade. Sonen Kalle var på plats i Stockholm. Synd för honom att de inte vann, tycker jag. Ja, ja, det kommer väl fler matcher.
  Ha det så bra i dalaskogarna!

 3. Svara

  Mia

  20 november 2013

  Liiiite mer is på älven här än vad du visar, från att ha stormat och varit plusgrader, så har det blivit runt -10 grader… Man fryser för man inte är van 🙄
  Men fantastiska bilder måste jag säga! Kram på dig, så får vi längta en stund till innan längdåkarna börjar sina lopp!
  PS och i år kan jag se ALLA lopp!!! 😆

 4. Svara

  Nette Cecilia

  20 november 2013

  :yawn: Härligt när frosten kommer så man kan ta bilder igen .Det där med fotboll får nog vara för mig också .Ganska många minus nu 7 sade min man just så det borde var vacker frost imorgon ,kram Nette

 5. Svara

  TjockMorsan

  21 november 2013

  jag är ju inte den som bryr mig om varken fotboll eller annan sport, men jag tycker ändå att det är lite synd om alla fotbolls intresserade svenskar som inte har ett hemmalag att hålla på under fotbolls VM. :oki:

  Fina bilder som vanligt! Även hos oss har det blivit kyligare och nu mot kvällen har det kommit lite snöblandat regn som resulterat till ett tunt och blött snölager på gräsmattorna. Och genast blev det lite ljusare och jag kan se vart jag sätter fötterna även på kvälls promenaden. :thumbsup:

  KramKram!<3

 6. Svara

  Agneta

  21 november 2013

  Ni har fått det – frost! Vi har fått pyttelite och jag blev så glad. Vilka vackra bilder du tagit!
  Ja, men Sverige var ett duktigt lag och en enda person kan ju inte göra allt. Det portugisiska har ju fullt med duktiga spelare. Vi gjorde det bra, tycker jag.

  Och vinterstudion är alltid lika rolig och sen blir det OS, det är kul. Fast det här med Sotji verkar ju lite annorlunda!

  Agneta kram

 7. Svara

  Soffie

  21 november 2013

  Otroligt vackra bilder, å dumma Ronaldo som var så jäkla bra, fasiken Sverige var verkligen värd att komma till vm… Kramen å ha en mysig fredag imorgon

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 517
 • 574
 • 1 610 427
 • 5 044
 • 65 064
Sök här