Bloggen

Lyckokårar längs ryggen

Av
den
11 januari 2015

Igår kom snöfallet som jag väntat på!
Jag kände verkligen kalla lyckokårar längs ryggen när jag såg hur snön fullkomligt vräkte ner.
Äntligen riktig vinter, inte lite fjutt på marken utan rejält.
Och så minusgrader så vintern stannar ett tag..-.

0111c

Till och med huset jag bor i verkar ha klätt sig i vinterskrud…

0111e

Nej, min hund spelar inte död, hon ligger och sprattlar av lycka medan jag försöker fota snödjupet på soptunnorna…

0111d

Hästarna på gården var pigga och glada, en del passade på att rulla sig i snön, och när jag skottade snö utanför porten stod det ett helt gäng och följde intresserat mina förehavanden.
Senare fick jag veta att allt inte var frid och fröjd, Asta på fotot har nämligen “hamnat” i fel hage…hon har alltså hoppat över och saboterat stängslet till sin hage och valt en annan…

0111f

Torsten jublade väl inte direkt men lattjade lite med Blinka i snön

0111i

Iskalla kårar går det dessvärre också längs ryggen när jag läser om ungdomarna som från alla håll i världen rekryteras och går med i ISIS.
Idag läste jag dels om en ung finsk tjej som tagits i förvar i London dit hon tagit sig för att gå med i ISIS, dels läser jag om andra tjejer som anmält sig som frivilliga blivande brudar till krigarna inom ISIS.
Varför denna fanatism? Det är ju inte så att dessa ungdomar går omkring i religiösa grubblerier, utan de är helt “vanliga” ungdomar som av någon för mig outgrundlig anledning vilsefars i garnen på dessa terrorister. Kan någon förklara för mig hur detta är möjligt? Under alla tider har det ju funnits sekter som samlat kring sig lättlurade individer som sedan har blivit föremål för kidnappningar och avprogrammeringar. Så långt är jag med, på nåt vis, men då har det ju inte handlat om terrorister som är redo att ta livet av andra människor…,.Eller?

Kan man vaccinera människor mot fanatism och vansinne? Dessvärre inte, de måste själva ta sitt förnuft till fånga, och vem ska hjälpa dem att göra det? Frustrationen växer…
Det var många svåra frågor såhär på söndagsaftonen…

litenpajorden

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  12 januari 2015

  Go´morron…
  Förstår att du är lycklig över snön! Det är inte jag… vi har några cm och det är alldeles för mycket…
  Ja, du… tänk om man kunde förstå hur de där ungdomarna tänker… känns såå ofattbart… och otäckt…
  Önskar dig en fin dag och hoppas det fortsätter vara vinter hos dig!
  Kram

 2. Svara

  Glada gumman

  12 januari 2015

  Snö även i Stockholm. Allt blir så mycket ljusare 🙂

  Skrämmande med all oro i världen.

 3. Svara

  Gunnel

  12 januari 2015

  Precis så ska vintern se ut….men tyvärr är det sällan det händer här i Skåne. Kram

 4. Svara

  TjockMorsan

  12 januari 2015

  Hej vännen! Länge sedan jag var på bloggbesök, men bättre sent än aldrig. :rodna: Jag vill börja med att önska dig ett riktigt gott nytt 2015. Efter året som gått, är du väl unnad ett bättre nytt år. :thumbsup:

  Här nere i de södra delarna av vårat avlånga land har det inte varit mycket till vinter, då den lilla mängd snö vi fått lika snart har slaskat bort. När jag kom hem till höglandet igår kväll efter en snöslaskig och blåsig helg i den blivande hemstaden, så möttes jag av en liten stad i vit snöskrud. Men den glädjen ser ut att bli väldigt kortvarig då det börjat regna så smått redan nu och temperaturen är på plussidan igen. Jag är ju egentligen ingen snö älskare, så jag begär inga mängder med snö, bara det är lite vitt på backen som gör vinter mörkret lite ljusare i väntan på solens återkomst.

  Allt detta hat och dödande runt om i världen är verkligen skrämmande. Jag känner en enorm oro för vad detta ska leda fram till? 😕

  Önskar dig en bra start på den nya veckan och att din snö stannar kvar hos dig tills det är dags för vår på riktigt.
  Massor av kramar! :love:

 5. Svara

  Fru Eriksson

  12 januari 2015

  Så underbart & vilka fantastiskt vackra Vinterfoton :kiss:
  Ha en fin dag!

 6. Svara

  Andra året i Hjo

  12 januari 2015

  Nej, jag kan inte förklara. Det var ju bara tur att den helga krigaren i Sthlm inte sprängde massor av oskyldiga julshoppande människor i luften härom året. Så dårarna finns runt omkring oss. Man häpnar.

 7. Svara

  Kicki

  12 januari 2015

  Fint på bild är ju snön, men varför så mycket på en gång.
  Att du trivs förstår jag, men jag tycker det kom för mycket.
  Kramen

 8. Svara

  Mia

  12 januari 2015

  Jaaa, lycka med snön och att det blivit kallare!!! Äntligen riktig vinter, så jag håller med Blinka och vill så gärna rulla mig jag också 😉 Det är ju bara det, att jag kommer inte upp utan hjälp…
  Vad gäller den där fanatismen, så har jag inga ord, blir bara förtvivlad över hur det blivit 😥 😥
  Kram finaste du :love: :love:

 9. Svara

  Pernilla

  12 januari 2015

  Vilken vinter du fått! Här har det också snöat idag men nu regnar och blåser det så någon vinter ser det inte ut att bli.
  Madrassen: Vi har haft sådan tur. Köpt en begagnad fast knappt använd för en strunt summa. Visst är det skillnad. Den är hård men formar sig efter kroppen. Vi har lagt en bäddmadrass överst för att skola in kroppen. Men så jag/vi sovit. Maken med sin skolios, har knappt ont på morgonen. Jag sover som en stock och är helt utvilad. Inget köp vi ångrar.
  /P

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 465
 • 559
 • 1 651 897
 • 5 116
 • 65 976
Sök här