Bloggen

Längs minnenas allé

Av
den
12 januari 2015

Idag fick jag post..

0112c

Inte vilken post som helst, en bunt med kassettband av olika slag från 60-talet
De kommer från min far..
Min pappa gick bort 1998 och hans fru lovade att jag som minne av min pappa få hans musikinspelningar.
Det dröjde några år, och jag hade för länge sedan gett upp hoppet… :thumbsup:

Det behövdes lite spaningsarbete för att paketet skulle hitta rätt, den enda kontakt jag haft med pappas fru är utbyte av julkort. Jag trodde jag meddelat varje gång jag flyttat men måste ha missat när vi flyttade tillbaka till Fredriksberg för paketet delades ut till vår gamla adress i Björsjö. Nuvarande hyresgästen lekte detektiv och letade på mitt ovanliga efternamn, skrev ett meddelande på facebook men det läste jag aldrig…
Då skickade han ett även till min dotter och hon reagerade förstås!
Så efter lite omvägar har kassettbanden äntligen landat hos mig!

far19533

Min pappa var trumpetist, han spelade i Brandkårens orkester i Helsingfors och även i dansorkestrar.
Nu gäller det att hitta något att spela upp kassettbanden på, en vanlig kassettbandspelare ska väl inte vara omöjligt att få tag på, värre då med de stora spolbandet.

0112a

Snön har vräkt ner även idag, om jag gjorde en film skulle den få heta ” 50 shades of white” och inte “grey” som snart har premiär… 😀 Inte skulle den innehålla tantsnusk heller utan vackra vita naturliga vidder.. 😉

0112b

Det är lite dåligt med promenadvägar när inte plogningen hinner med, vi kom inte särskilt långt i förmiddags, och grannen som är kreativ valde istället att köra sin fyrhjuling i lössnön och låta jyckarna kuta efter i hennes hjulspår!
Jag lovar att hundarna njöt!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  12 januari 2015

  Men åhhhh vad roligt med banden, hoppas du hittar en rullbandspelare, jag fick en efter min pappa men vet inte var den är…hittar jag den så skickar jag!!!! Kram goa du :love: :love:

 2. Svara

  Ruth

  13 januari 2015

  Vilken överraskning när du fick dessa kassetband, det går nog att hitta en spelare för detta, du får söka på Google då lyckas du säkert. Jag har kastat bort en massa kassetband och många har jag fortfarande kvar, men till vilken nytta ?
  Vinter och vita vidder är underbart, jag älskar också vinter, men denna veckan återvänder vi till Västkusten med barmark och regn, ledsamt så det går inte att formulera i skrift.
  Kul att du tittar in till mig på bloggen, det är så många bloggvänner som har fastnat helt på FB.
  Kramelikram ????

 3. Svara

  Anki

  13 januari 2015

  Men… ååhh, så häftigt! Tänk att få ett sånt paket… hoppas nu du hittar en gammal rullbandspelare så du kan lyssna också 🙂
  Ja, nog har ni fått snö alltid… vackert… jo, men visst!
  Fina bilder!
  Kram

 4. Svara

  Raija

  13 januari 2015

  Vilket underbart paket du fick med posten :love: . Hoppas du hittar någon med rullbandspelare, för det måste finnas någon som har en sån kvar.

  Visst är det härligt med snön. Jag gillar det också. Tyvärr skulle vi få plusgrader de närmaste dagarna, så det lilla som kom ner här försvinner nog snabbt.

 5. Svara

  "LillaSyster"

  13 januari 2015

  Bättre sent än aldrig som det heter……
  Det måste väl gå att få tag på en rullbandspelare, har du inventerat på loppiset?
  Annars får du annonsera!
  Vintern är bara här och gästspelar lite idag är det mer grönt än vitt- men rackarns så halt!
  Tur att du har det vitt och fint i alla fall!
  Kram kram

 6. Svara

  Pernilla

  13 januari 2015

  Oj, så roligt att få gamla band. Hoppas nu du hittar någon som sitter på gamla spelare. Kasett är nog inte så svårt, men den andra kan vara värre.
  /P

 7. Svara

  TjockMorsan

  13 januari 2015

  Du har iallafall riktig vinter, här regnar snön bort nästan lika fort som den kommer. Att leva i detta eviga gråmörker tär på en. Trots den höjda Levaxindosen och 5 järnsprutor, så känner jag mig rätt seg och håglös ändå. Inte lika illa som tidigare, då jag inte kunde hålla mig vaken. De få gånger solen kikar fram eller bara det tjocka molntäcket lättar något, så att lite ljus slipper igenom, så blir jag lite piggare. Nu var det ett tag sedan och jag börjar åter igen dra mig in under täcket. :zzz: Nu är jag ordinerad 5 järnsprutor till, så jag får hoppas att de gör mig lite piggare? Om inte annat, så kommer våren var mycket närmare när den kuren är färdig. :thumbsup:

  Ha det gott i ditt vinterland och jag hoppas din rygg är bättre nu.
  KramKram! :love:

 8. Svara

  Gun

  13 januari 2015

  Wow, tänk vilken överraskning! Måtte det ordna sig så du får höra dom också, vi hade nog en sån bandspelare men tror att den såldes i den stora auktionen vi hade innan vi flyttade hit ner, annars hade jag med glädje skickat den till dig!!

 9. Svara

  Kicki

  16 januari 2015

  Men va’ kul att du fick dom utlovade sakerna till slut.
  Snällt av den som felaktigt fick dom att göra sig besväret att leta reda på dig.

  Du som är på loppiset ibland, kan det inte dyka upp nån gammal bandspelare där?
  Kramen

 10. Svara

  Malin

  19 januari 2015

  Va skönt att dem hittade rätt till slut!!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 208
 • 415
 • 1 718 398
 • 4 910
 • 63 173
Sök här