Bloggen

Märkliga symptom i pörtet…

Av
den
28 maj 2007

För ett par veckor sedan höll vår teve på att paja ihop. Den stängde av sig själv med jämna mellanrum, ca 5 minuter mellan avstängningarna.
Till sist tröttnade vi och lånade tillfälligt en teve.Vår gamla apparat lät vi stå kvar på golvet bredvid i hopp om att den kanske skulle pigga på sig!
När vi lämnade tillbaka låneteven hade mycket riktigt vår gamla trotjänare vilat sig i form och fungerar nu utan avbrott! Bara att hoppas att det håller i sig…

Igår kväll strulade datorn, eller rättare sagt vi fick ingen kontakt med det trådlösa nätverket.
Hasse fick en svag signal på sin laptop, medan jag inte fick någon signal alls.
I förmiddags gick Hasse bort till huset där modemet och huvuddatorn sitter, stängde av allt och startade om.
Tror ni det hjälpte? Nää…

I lördags morse strax efter att jag stigit upp märkte jag plötsligt att det gjorde ont i min mage, till höger om naveln ungefär. Inte någon direkt värk, men det smärtade så fort jag rörde mig.
Smärtan höll i sig hela dagen och likadant igår.
Nu började jag dock bli så besvärad av det så jag inte ens kunde gå ut och promenera.
Låg jag ner eller satt bekvämt i fåtöljen gjorde det inte ont, men tog jag ett djupt andetag så högg det till i magen!
Förstod ingenting, vad kunde detta vara?
Med näsan i läkarboken igårkväll kom jag fram till att det kanske handlade om något bråck i tarmen…Att själv ställa diagnos är ju inte så komplicerat, hihi.
När ingen förbättring märktes i morse ringde jag till vårdcentralen som efter en timmes väntan ringde upp mig.
Förklarade mitt dilemma och syster sa att jag kanske fått en släng av blindtarmen??
Oj, tänkte jag.
Kunde jag infinna mig hos doktorn i Sunnansjö klockan två?
Med lite omstuvningar av sambons kundbesök kunde detta ordnas, så klockan två traskade jag för första gången in på “sjukstugan” i Sunnansjö som ligger fyra mil härifrån.
Sedan byns egen doktor gick i pension har inte hans tjänst tillsatts, tyvärr.
Nåväl, man ska inte klaga när man får en tid hos doktorn samma dag…
Det var väl nästan underförstått att läkaren inte skulle vara svensk, och det var han inte heller.
Jag har inget emot utländska läkare, men dom måste behärska språket! Hur ska dom annars förstå vad som fattas patienten?
Denna läkare var väl gränsfall, han pratade svenska om än knaggligt, men han hade nog lite svårt att förstå när jag förklarade mina symptom,
Men han gjorde en ordentlig undersökning. Snabbsänkan visade bara på elva, ingen fara för någon akut inflammation, men tempen låg över 38 grader…
Blodtryck mättes, kissprov lämnades, magen klämdes på, men någon diagnos fick jag inte…
Annat än att det inte var något akut i detta läge…
Så nu sitter jag här hemma, efter en hiskelig färd på våra dåliga vägar, varje litet gupp i vägen skickade smärtrstrålar rakt in i magen, och nu har jag förstås mera ont än innan han klämde och hade sig!
Någon som har lust att ge mig en diagnos, “ler”? Som har haft liknande symptom?
Det gör ondast när jag rör mig, går, böjer mig ner eller andas djupt.
I ryggläge har jag inte ont, det tyder ju starkt på att det är “latmasken” som härjar i kroppen, eller hur?
Det förklarrar dessvärre inte febern..

Just det,
innan vi åkte till doktorn så stängde vi åter ner modem och datorer. Väl hemkomna efter ett par timmar så kopplade vi på allt igen, och nu fungerar det som tåget!

Nu önskar jag bara att samma sak händer med mig, drar ut kontakten, somnar, och vaknar utan smärtor eller feber…

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  28 maj 2007

  Hoppas det inte är något allvarligt. Jag hade en gubbe uppe i Gräsmark i norra Värmland (hyrde där några somrar) som alltid påstod att det som kommer plötsligt också går över plötsligt. Vi får hoppas han har rätt.

 2. Svara

  Doris

  28 maj 2007

  Usch, det låter ju inte alls bra, ha så ont och feber också tyder ju faktiskt på att något inte är som det ska … Hoppas att du söker igen om det inte ger med sig !
  Så bra elektiska appararater ni har som återhämtar sig och börjar fundgera igen om de får vila sig ett tag, sådant har jag aldrig hört om förr !!
  DU, nu ska Rebecca sluta med “Tjejsnack”, vore kanske något för dig att ta över, då finge vi kanske mer passande frågor *fnissar* ? Jag kan inte tillräckligt om hemsidor för att göra något sådant …
  Sköt om dig och hoppas att det onda går över.
  Kramar, Doris

 3. Svara

  saija

  28 maj 2007

  Hej mamsen!
  Hoppas att det onda ger med sig snart! Annars söker du hjälp nån annanstans!!!

  Tycker som Doris *pekar uppåt*, att du ska ta över Tjejsnack!
  Allt kan ju skötas i wp och dte kan du ju nu *ler*

  Puzzar i massor från trött dotter

 4. Svara

  Gunvor

  28 maj 2007

  Nu hoppas jag verkligen att det har gett med sig i magen annars skulle inte jag våga vänta tills i morgon! Jag är ingen doktor men jag tycker att det låter på dina symptom som blindtarmen, men det har han väl kollat upp. Har du ringt sjukvårdsupplysningen..där är dom jättebra. Dit har jag vänt mej nån gång. Dom är toppen att prata med!
  Det är inte min mening att skrämma upp dej nu..men man måste ju vara frisk för att få vara sjuk!
  Hoppas det är som med datorn att det ger sig!
  Annars ringer du igen!

 5. Svara

  Bia

  28 maj 2007

  Först måste jag säga att du nog kommit på nåt som kommer att göra sjukvården billigare! Lägg en frisk person i varje sjuksal! Smittar sjukdomar så smittar väl friskhet också!? Det visar ju exemplet med er TV!

  Sen måste jag säga att nöj dig inte med diagnosen “inget akut”! Har man så ont + feber så är det så klart nåt!

  Krya-på-dig-kram!
  Bia

 6. Svara

  pimpim

  28 maj 2007

  Stackare det där låter inget roligt men om det onda fortsätter måste du gå till doktorn igen. Längesen sist men din adress kom bort för mig. /pimpim

 7. Svara

  solgudinna

  28 maj 2007

  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Så långt du har till läkarn, och till ingen nytta kan jag tycka. Har du ingen annan läkare du kan ringa och rådfråga?
  Jag hade inte vågat gå med smärtor i magen.
  Hoppas du blir bättre snart.
  Kramis.

 8. Svara

  Victoria

  28 maj 2007

  Hoppas magen piggar på sig lika fort som tv och dator gjort! Och kom ihåg: bättre ett läkarbesök för mycket än ett för lite…

  När det gäller saker som har med el och elektronik så gäller fortfarande att starta om, eller ge en ordentlig smäll. Det brukar funka!

  Krya på dig!

 9. Svara

  Eva

  28 maj 2007

  Hoppas du har kryat på dej Paula…
  Det låter ju som att det är någon slags infektion i din kropp eftersom du hade feber, och i samband med det magonda där, så får man ju för sej att det hänger ihop på nåt sätt…men det kan ju vara som så att febern beror på ett, och magvärken på något annat…divertiklar kanske, du vet såna fickor på tarmen, dom kan bli inflammerade har jag hört…och det gör ont…

  En läkare SKA behärska det svenska språket till minst hundra procent, annars kan det ju bli katastrofala missförstånd, och lidande för patienter!

  Hoppas nu att du får sova gott, och jag kikar in imorgon igen och hör hur du har det…

  KRAMEN från Eva

 10. Svara

  leila

  29 maj 2007

  hej, ja du . Jag önskar jag kunde ge dig ett svar på vad det är som har spökat i dig och omkring dig men tyvärr så kan jag inte det 🙂 Jag läste din kommentar hos mig, nu är vi på G du och jag. Sakta med säkert. För mig var det värt mycket att flytta in till stan och få grannar . Ha det så bra idag, själv sitter jag på jobbet och pausar lite/leila

 11. Svara

  Ingegerd

  29 maj 2007

  Men Paula! Jag blir orolig för Din mage! Jag hade nämligen för tre år sedan väldigt ont och feber m m.
  Det var blindtarmen, minsann! Men det tog flera dar innan de kom på det på sjukhuset. Fick stark antibiotika, blev bra, opererades efter några månader.

  Så har Du inte blivit bättre: sök hjälp!

  Även en dator och en TV kan få ont i maggen, jadå!
  Har Du kanske en blomma uppepå som har fått gödningsvatten?!

 12. Svara

  Monica

  29 maj 2007

  Hur går det med magen å febern?? Är det inte bättre så hopas jag en annan doktor också tittar på dej. Magen e inte å leka med vettu.

  Ta nu hand om dej å kräv rätt hjälp om det inte ger med sig.

  Kram

 13. Svara

  aw

  30 maj 2007

  aw ställer en diagnos: Gaser… *hehe*… skojar bara:/
  Hoppas du snart mår bättre, magen är inte att leka me.
  Paula, här är ljust dygnet runt nu = aw stressar ihjäl sig.
  /aw, som vill gå i ide igen.

 14. Svara

  Pia

  30 maj 2007

  Jag tror du hade en fis på tvären.. kan kännas så himla ont och riktigt besvärligt av de där klämmarna som inte vill komma ut.
  TV_strul här oxså vår TV pajade här i måndags bara 5 år gammal.. är hos apparaturdoktorn för prisvärdering på det onda.. får besked i dag faktiskt. Är det lönt att upp med pengabörsen eller inte.. En ny kanske vi får se, men det är då för dråpligt att den inte höll längre. Började redan strula då den var ett par månader med reperation och varit så ett par gånger till efter det.. Inget bra fynd det där exet inte..
  Ha de kram på sej

 15. Svara

  "Ninni"

  4 juni 2007

  Dina symtom låter ju som blindtarmen. Nu för tiden opererar de inte bort den i första taget heller utan de väntar att värken ska gå över och tydligen gör den ofta det också. Jag tycker det låter vanskligt för förut så brukade den upphörda värken visa på att blindtarmen spruckigt…
  Vad gäller modemet så händer samma sak mig med jämna mellanrum. Har nu lärt mig att då det inte vill fungera så stänger jag av både dator/datorer, modem och routrar och låter dem vara avstängda minst en halvtimme. Sen när jag knäpper på igen brukar det fungera. Om det inte fungerar då så ringer jag supporten som kan tala om för mig om felet ligger hos dem, i min uppkoppling eller vad. Tur det finns support att tillgå ibland.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 313
 • 380
 • 1 635 184
 • 5 092
 • 65 629
Sök här