Bloggen

Det går sådär….

Av
den
8 mars 2023

Hej hej, trodde jag skulle hinna ägna mig åt en liten daglig blogg även sista veckorna innan flytten men nu har det kört ihop sig lite.
Inget ska vara alltför enkelt, men i stort sett så flyter det på.
Vi har varit utan varmvatten nästan en vecka, det tog tid innan hjälpen kom och sedan skulle ny pump beställas.
Har gått med mössa nertryckt över öronen för håret har jag inte tvättat i kallvatten.
Men nu idag ser läget ljust ut och nu kan jag också diska utan att först värma vatten i vattenkokaren.
Men, jag har varit risig i magen i flera dagar, Daniel kräktes härom natten och jag vet såklart inte om det kan ha något med vattenkvaliteten att göra eller om vi blivit bitna av någon magsjukeloppa.
En annan granne klagade också över illamående, så nu har jag kokat allt drickvatten ifall det skulle ha varit någon bacill i vattenledningarna under varmvattenstoppet.
Puh!

Jag har inte lyssnat/sett på nyheterna så mycket men har förstått att snöoväder dragit genom landet med trafikkaos som följd, här i Dalarna har vi soliga fina dagar men rejäla minusgrader framför allt nattetid.

Idag hade jag tänkt laga lite mat som räcker några dagar, och beslöt mig för att laga en finsk variant av makaronipudding med köttfärs.
Då är det tvärstopp i köksavloppet!
Jag hade medel hemma som jag hällde i inte en inte två utan tre gånger men utan resultat!
Nu har jag läst mig till ett husmorsknep med bikarbonat och ättika, snart ska jag testa det också!

Nå, jag började steka köttfärs, koka pasta och satte på ugnen och gissa vad? Jo säkringen gick förstås,,,,,det går bra nu!
Inga säkringar hemma, eller ärligt talat, kanske men vet inte var och orkar inte leta i röran, det var enklare att ringa på hos grannen!
Nu har jag satt i ny säkring, makaronipuddingen är klar, nu ska jag gå och köpa säkringar så jag kan ge tillbaka till grannen och samtidigt få lite frisk luft

Vi har idag varit ute och gått på frusna åkrar med hundarna och jag hade allt en liten baktanke att hitta videkissar!
Länge såg det hopplöst ut, men till sist hittade vi en stor sälg med massor av fina kissar!
Självklart har jag packat ner alla vaser, det är ju inget jag dagligen använder så jag klippte bara några små korta kvistar, men känslan av annalkande vår är densamma!

Jag har senaste veckan tagit lite foton i farten, jag bjuder på några för att kompensera lite för att jag varit så dålig bloggkompis!

Förra veckan då jag varit i stan och var på väg hem vid fyrasnåret såg jag genom bussfönstret hur dimman lade sig över landskapet. Därför gick jag direkt ut mot ängarna när jag tassade hem från busshållplatsen.

Det var en magisk stund!

Kvällarna har bjudit på både solnedgångar och norrsken, jag har inte heller nu fått se något norrsken men

..jag klagade inte där jag stod på altantrappan och njöt av solnedgången

Kråkorna hade kallat till vårvinterfest!

Det enda som störde idyllen var kråksången: KRA KRA KRAAAAAA

Vi får se när jag hinner sätta mig vid tangentbordet nästa gång, har tänkt vara med på helgens alla temabloggar om inget oförutsett händer…..
Tjingeling från pörtet, kul att du tittar in!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  8 mars 2023

  Så vackert det är med dimman när den lägger sig så där 🙂 Jaha, det var då ett skit och elände du råkat ut för visserligen inga större saker (förutom varmvattnet) men ack så irriterande, nu kan det bara bli bättre! Bäst är ändå videkissarna .3 kram på’re

  • Svara

   Paula

   10 mars 2023

   Nu har vi fått varmvatten igen, bara avloppsproblemet kvar. Kan ju inte låta bli att tänka på krigsdrabbade som varken har el eller värme så man skäms över att beklaga sig…
   Helgkram från pörtet

 2. Svara

  Äventyret framtiden

  8 mars 2023

  Sagolika vackra vinterbilder där snöröken ligger över nejden. Himmelskt!
  Tala om att inte ha flyt! Inte varmvatten, stopp i avloppet, ugnen som strejkade…och du höll ut, vad gör en inte om man har sisu i sig av födsel och ohejdad vana.
  Man kan inte göra så mycket förstås annat än att fixa det efter bästa förmåga. Men vackra foton tog du som vanligt.
  Lycka till nu de allra sista dagarna i det gamla.
  Hoppas du kan och hinner vara med på temana i slutet av veckan!
  Kram från gränden!

 3. Svara

  Anna-Lena

  8 mars 2023

  Helt underbara bilder. Tänk att kråkor kunde vara så vackert! Kråkor i solnedgång. Även dimbilderna är helt otroligt vackra.
  Hoppas att det gått lite bättre i eftermiddag. Kändes lite FÖR mycket en stund!
  Videkissar ger vårkänsla. Vilket vi minst av allt har hos oss…. massor av snö… men varmt och gott i solen. Kram

 4. Svara

  Minton

  8 mars 2023

  Underbart vackra bilder på dimman pcj den röda himmeln. Vilken otur du haft men hoppas det går bra nu. Bikarbonat och ättika har jag testat men det blev inte så mycket bättre.
  Just nu minus 8 och ca 15 cm snö.
  Inget vi gillar.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   10 mars 2023

   Nej inte hjälpte bikarbonat o ättika heller. Dottern skickade en youtube-film där en karl rensar avloppsröret under diskbänken och han säger med bestämdhet att varken bikarbonat eller medel inköpta i affären har någon verkan. Men jag kunde inte skruva loss koppen vid avloppsröret och har skrivit till hyresvärden. Inget svar ännu…
   Ha en skön helg och nospuss till Minton från pörteborna

 5. Svara

  Uddmor

  8 mars 2023

  En del dagar är allt som förgjort. 🙁
  Jättefina bilder. 🙂

 6. Svara

  BP

  8 mars 2023

  Fantastiskt fina bilder. Enastående!
  Har en känsla av att din “gamla” lägenhet är ledsen över att du tänker lämna den, så den har valt att ställa till det för dig. Tycker dock att det är väldigt synd att allt det negativa inträffar samtidigt bara några dagar innan flytten. För du gillade ju lägenheten,
  Har läst att Dalarna och Järvsö har drömväder. Å japp, vi nollåttor drabbades rejält efter den här snösmockan. Och det fortsätter snöa. All busstrafik i Norrort bland annat i Täby har varit inställd hela dagen. Det ser inte så värst mycket bättre ut imorgon heller…

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  8 mars 2023

  Att man inte hinner allt när man är i flyttagen är förståligt. Så stressa inte. Fina bilder fick du i alla fall. Tack för att du bjuder på dem.
  Allt går inte på räls alltid. Men så är det. Bara att gilla läget liksom.
  Hoppas att kvällen nu blir bra i alla fall. Kram.

 8. Svara

  LillaSyster

  8 mars 2023

  https://www.biltema.se/bygg/elinstallationer/sakringar/proppautomat-2000037955
  Så är det bara att trycka in knappen då den löst ut – en evighets propp/säkring =)
  Finns säkert på fler ställen, men nu vet du vad du ska leta efter =)
  Jobbigt när allt krånglar och fortsätt du att koka vattnet det låter som en bra idé – hoppas att ni mår bra båda två nu igen.
  Jag är också en usel bloggvän just nu…..men det kommer fler dagar och veckor.
  Magiskt fina bilder du tagit. Ha det fint min vän! Kram

  • Svara

   Paula

   10 mars 2023

   Tack för info om propparna, o länken! Hade ingen aaaaning…Nu har jag ännu inte kikat på hur det ser ut i nya lägenheten, men vid behov byter jag till denna, riktigt smart.
   Ha en skön helg, förstår att du har snötäcke du vill bli av med snarast, vi har tydligen minst snö i hela landet här i Falun, välkommen hit!

 9. Svara

  Ditte

  8 mars 2023

  Lite väl mycket som har hänt nu i “pörtet”.- Tänkte också på det BP skrev. Pörtet vill kanske att du stannar. Hoppas nu att det är stopp med “olyckorna”.
  Så skönt att du kom ut i den vackra naturen och kunde njuta ett tag. Fantastiska bilder från din promenad och jag är både glad och tacksam över att du delar med dig.
  Varm kram och många tankar

 10. Svara

  znogge

  8 mars 2023

  Vilka fantastiskt vackra bilder!
  För övrigt har det varit lite väl mycket hos er. Magsjuka om något tar på krafterna… Hoppas det ska flyta på bättre nu!

 11. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  9 mars 2023

  Så vackra bilder – om man gillar vinter – så bäst var den med kråkorna för då kunde man inbilla sig att det var en bild när vårfåglarna kommer tillbaka…
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   10 mars 2023

   Ja men visst får du tro att det är stararna som sitter i träden och kommer med våren! Den verkar lite avlägsen här just nu när tempen kryper ner mot -20 morgon som kväll, men mitt på dagen är det ljuvligt med bara enstaka kallgrader och strålande sol. Hoppas ni får se solen i helgen, kram från pörtet

 12. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  9 mars 2023

  Inte behöver du känna att du måste producera inlägg varje dag men det är förmodligen ett mål du själv har satt upp. Nu förstår jag om du längtar efter att få flytta när problemen hopar sig. Men allt har säkert ordnat sig tills du ska ge dig av därifrån. Det kanske är husets sätt att försöka hålla dig kvar. Det protesterar så mycket det orkar och fattar inte att det får motsatt verkan. Fantastiskt vackra bilder och vilka söta videkissar du hittade. Dimma och vackra solnedgångar kan man inte tröttna på. Kråkorna gav lite extra charm åt bilderna även om de kanske inte sjunger så fint.
  Kram

 13. Svara

  Susjos

  9 mars 2023

  Men så mycket elände du råkat ut för! Nu kan det bara bli bättre! Kämpa på.
  Varm Kram
  och ja…vilka ljuvliga foton du visar oss!

 14. Svara

  Anki

  11 mars 2023

  Ligger lite efter som du ser … läste för någon dag sedan, men blev avbruten av telefonen. Nu är jag tillbaka … och beundrar dina vackra bilder!
  Så jobbigt med allt som bråkar … värme och avlopp, så viktiga för oss, men som du skriver, så finns det många som inte kan åtnjuta de bekvämligheterna just nu …
  Hur har du det? Ligger du i fas inför flytten nu? Bara några dagar kvar! Jag har ju “installerat” mig hjälpligt, så nu har den värsta arbetsivern gått över. Njuter istället av lugnet och härliga promenader 🙂
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 mars 2023

   Jag hade panik i veckan, ringde dottern o sa att hon MÅSTE komma hit i helgen och styra upp mig! Det hade hon alls ingen lust med för det går åt en hel dag då bussarna går så sällan på helgen. Men hon lovade dyka upp på måndag eftermiddag istället och då går vi igenom vad jag har kvar att göra/tänka på…Har tagit en solig promenad runt byn, lite “ta farväl”-känsla, nu ska jag plocka ihop lite mer grejer, det är så svårt att veta vad man inte längre behöver…
   Jag längtar tills jag är i ditt läge, komma till ro o njuta av tillvaron, det låter underbart! Kram

 15. Svara

  Anette Nordström

  11 mars 2023

  Du är ju lika duktig som Synnöve att fotografera. Jag blir så avundsjuk. Men jag är inte avis på din flytt. Fy, vad jobbigt. Ställ inte för höga krav nu på dig själv. Synd bara att allt ska rasa omkring dig. Du får ta det med en klackspark.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 143
 • 440
 • 1 628 012
 • 5 074
 • 65 433
Sök här