Bloggen

Mathållning i värmen

Av
den
30 juli 2008

Nu är det ju rötmånad, och dessutom ökenvarmt.
Blää, ingen rolig kombination!
Här hos oss tömmer man soptunnorna varannan vecka, gissa hur det stinker nere på gården och gissa om det surrar en miljon spyflugor runt tunnan?

Aptiten är inte på topp, och att stå vid spisen i hettan gör väl ingen glad!
Jag har svårt att komma på enkel, lättlagad och ändå välsmakande mat på sommaren!
Okej för grillkvällarna, men alla andra dagar då?
Hur gör ni?
Lever ni på…

två salladsblad i kors….

Min mage tål inte mycket sallad åt gången, det blir helt enkelt för svårsmält med råa grönsaker.
Tomatsallad med lök och mozzarella eller halloumi däremot, det äter jag ofta till lunch.
Men det skulle inte skada med lite nya ideér, så berätta gärna!
Vad lever ni på i värmen?

Tunnbrödsrulle har blivit min livräddare i värmen, det är så lätt att fylla brödet med det man tycker om. Det kan vara så enkelt som skivad färskpotatis och salladslök!
Eller keso och skinka, makrill i tomatsås eller varför inte stekt ägg.

Förutom värmen har jag i över en veckas tid lidit av ryggont.

Ajaj, vad det smärtar, och gör att hela kroppen känns stel och ohanterlig.
Ringde i morse till min kiropraktor som jag inte varit hos på flera år.
Tack o lov har han kvar sin praktik i stan och dessutom jobbade han!
Så, imorgon ska han få hjälpa mig till ett nytt liv!

Först brukar det bli en genomgång av rörelseapparaten, sen knixar han till ryggraden, töjer och bänder, och sen avslutar han med en mjukgörande ryggmassage…

Dagens glädjeämne
???????

Tror jag får stryka den rubriken…kommer inte på nåt!

Okej då, det får väl bli den nyttiga och supersköna motionen jag får när jag simmar på kvällen!

Ha det gott!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Gunnel

  30 juli 2008

  Inte är jag sugen på att laga mat … så det blir ofta lite filmjölk…fruktsallader och så. MEn ibland vill jag ge kroppen något annat…och då lagar jag mat som vanligt. Mem aptiten är det si och så med. Fast eftersom ena sonen fortfarande bor hemma vill jag att han ska ha lite i magen….mig kvittar om jag får något.

  Ryggont…inget vidare. Är det något som går att åtgärda?

  Mysig badbrygga och jag förstår att du njuter när du glider ner i det våta.

 2. Svara

  Kicki

  30 juli 2008

  Mat, nä det har blivit dåligt med den varan på slutet. Har inte börjat laga mat än i nya huset. Vi åker emellan varje dag och då har det blivit en sallad på nån pizzeria.
  Idag bestod lunchen av nyplockade hallon och mjölk.
  Nu är jag i Arkhyttan och kollar posten och vattnar blommor, men får nog lov att fixa lite käk när jag kommer tillbaka till Vikmanshyttan.
  Kramen, hoppas att kotknackaren fixar till dig i morgon!

 3. Svara

  Caroline

  30 juli 2008

  Jag är oxo dålig på att äta i värmen, det blir mest en grov macka till frukost och fil eller youghurt till lunch.
  Middagsmat gör jag dock som vanligt, sönerna är hungriga av sig!

  /Caroline

 4. Svara

  synne

  31 juli 2008

  Din tunnbrödsrulle låter inte helt fel. Bra tips. Det stjäl jag.
  Men näe vi äter nog mest sallad när det är varmt.
  Kyckling är inte illa heller. Kall stekt kycklingfilè på en grov macka med lite currymajonäs och nått grönt till.
  det är smarrigt det.
  Jag kommer och badar hos dig tror jag.
  Din brygga såg fin ut. Här behöver vi ju ingen, för vi har bara sandstrand och sandbotten….
  Kram till dig i värmen.
  Synne.

 5. Svara

  Inger Maryissa

  31 juli 2008

  Oj, vad din bild / header överst här i bloggen ser läskande ut, nu när det är så kvavt varmt,
  och precis som du skrev hos mig önskar jag också att det skulle åska ur sig ordentligt och rensa luften.
  Och gärna med ett skönt störtregn…härligt…. 😉
  Jag tycker inte heller den här kvava värmen är något speciellt skönt, och jag har dessutom 30 plusgrader konstant i min lilla lya.
  Men kvällarna är i alla fall sköna utomhus.
  Någon större matlust har jag inte heller i den här värmen. Ja, tunnbröd är jätte-gott, och man kan variera en hel del vad man vill ha i tunnbrödsrullar.
  Trist att du fått ont i ryggen och hoppas kiropraktorn lyckades med att din rygg känns bättre.
  Ha en så bra fortsatt kväll som möjligt.
  Kram

 6. Svara

  Gunvor

  31 juli 2008

  Mat är jättesvårt jämt tycker jag, men ännu väre när det är så varmt.Snart är det slut och vi får börja klaga på kylan och då kommer nog matlusten tillbaka igen. Lite god husmanskost brukar jag längta efter när hösten kommer. Hur har du det i svampskogen, blir det några kantareller där? Eller har alla embryon torkat bort. Din brygga ser toppenhärlig ut. Det låter underbart med kvällsdopp. Hoppas du har fått hjälp med ryggen nu! :puh: Kram!

 7. Svara

  Anki

  31 juli 2008

  Den där åskan, den har jag stor respekt för, otäck o obräknelig. Det händer nästan alltid något, att någon drabbas när den går fram. Oh vi står här på jorden fullkomligt maktlösa o kan inget göra…brrr.

  Mat – äter vi långt efter att solen gått ner och mörkret har lagt sig över gården. 32 grader om dagarna o man orkar inte äns tänka MAT. Vattenmelon – de e lagom. I afton har vi inte äns börjat tänka på middag. Natten är l å n g ….

  Hoppas allt är bra annas där uppe i norr. Här i söder stressar vi vidare mot “den stora dagen”. 1 valp har vi kvar, hon är störtskön o världens snällaste lilla tjej, hon blir nog kvar hos oss. Inte lätt att sälja henne nu. Hon gillar oss, vi gillar henne. Så…
  1 hund mer eller mindre.

  I morgon ska jag iväg och kolla när de tar av min häst skorna och verkar hennes hovar. Spännande att se vad hon tycker om att bli skolös. Ska bli skönt att få hem henne till hösten, ska bara finna en vän till henne också som kan flytta in med henne i stallet.

  Ja jag får önska Dig o gubben o de fyrbenta en fortsatt go afton och på återseende.

  Kram Anki 😀

 8. Svara

  Ragnvi

  1 augusti 2008

  Godmorgon! Hur är det med ryggen! Lyckades han hjälpa dig?
  Mat – ett nödvändigt ont i värmen! Grönsaker äter endast jag i det här huset…men många besök blir det på pizzerior med mera!

 9. Svara

  ~Eva~

  1 augusti 2008

  Jag tager vad jag haver…som hon, den där Kajsa V 😆
  Blir väl smörgås, en korv med bröd, ibland *riktig* mat och ja, sådär rullar det på i sommarvärmen…

  Hoppas din rygg blir bättre efter visiten hos kiropraktorn!

  Kram från Eva

 10. Svara

  Ninni

  1 augusti 2008

  Tja vad äter jag..jag kan ju äta fast det är är varmt.

  Fast i Turkiet där åt jag väldigt lite, lunchen smakade bra med nån omelett, men kvällarna var jobbiga.
  Stora portioner med mat…det fick bli nåt litet då med.

  Här hemma blir det lite med mat på dan nån macka sen äter vi middag senare på kvällen och då smakar det bra.

  kiropraktorn ska jag till nästa vecka, jag går regelbundet minst två gånger per år…det räddar min rygg.

  Läste att du sällan köper kuddar…Indiska brukar ha bra priser även Ikea, billiga innerkuddar och fina överdrag att köpa till billiga priser.

  Jag älskar kuddar och har massor!!

  Hoppas du snart mår bättre..Kram

 11. Svara

  lelu

  1 augusti 2008

  Mat : nödvändigt men “Bläe” i sommar värmen.Igår hade vi Inlagd strömming/kokta ägg .Idag blir det Plättar med sylt. Aj/aj ont i ryggen , det verkar slå till i sommarvärmen,men du har nu troligen fått en underbar behandling och inte för intet en go svalkande simtur. Jag tar vattenslangen och krumbuktar mig efter din roliga bild på rörelse.. blåbären torkar i skogen annars är det mumsfillibaba att ta till en het dag .

 12. Svara

  Margaretha

  1 augusti 2008

  Näää, det är svårt med mat när det e varmt…har blivit mycke parmaskinka med olika tillbehör…eller en tallrik filmjölk….
  För några dagar sedan trodde jag att jag skulle skratta ihjäl mig när dottern framförde sin middagsönskan…HEMMAKOKT ÄRTSOPPA !!!! Mouahahaha…
  Sju vilda hästar skulle inte få mig till att starta ett långkok i värmen….
  Kram
  Margaretha

 13. Svara

  Catja

  1 augusti 2008

  Tycker inte bara det är svårt med mat när det är varmt. Har samma problem alltid och den stående frågan; vad ska vi äta i dag?
  Hästar? Nej nej nej, jag kan inte ens rida ju! 🙂 Vi har funderat på höns – kanske…
  Då får det bli en rejäl och robust inhägnad om inte hundarna ska gå lös på både stängsel och höns. Usch! Det är av någon outgrundlig anledning så himla kul med sådant som rör på sig. För övrigt är det söta små väna hundar jag har…går det att övertyga dig? 😆

  Kram

 14. Svara

  Malin

  2 augusti 2008

  Hoppas att kiropraktorn får till det snabbt.

 15. Svara

  annette

  2 augusti 2008

  Hur är det med ryggen? Brukar ibland nästan bli lite värre ett tag efter första behandlingen tycker jag som haft mycket besvär med ryggen tidigare!?
  Mat när det är varmt? Ja jag har alltid “tyvärr” aptit, men har svårt att hitta på mättande mat på sommaren, vad jag ofta kör med är melon och skinka, keso och frukt, kokta primörer med skinksås, rökt fisk av alla slag och dillstuvad färskpotatis, fransk potatissallad med något rökt kött till, inkokt Makrill med lite god potatis.
  Sill, potatis och gräddfil sitter aldrig fel, stekt kycklingfilé och ibland en liten gryta med lite bönor från Zeta eller bönblandning från gogreen som finns färdiga bara att värma!

  Ha en skön lördag och hoppas det blir ett riktigt “jäkla” åskväder snart! 🙂

  Kram //annette

 16. Svara

  Ulla

  3 augusti 2008

  Godmorgon! Hoppas ryggen känns bättre. När det är som varmast äter jag Rågfras med mjölk och sylt till lunch och så blir det riktig mat framåt kvällskvisten. När det blivit lite svalare. Jag behöver mat annars blir jag sur och väldigt grinig

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 64
 • 235
 • 1 654 709
 • 5 125
 • 66 106
Sök här