Matnördens blogg…

Igår hittade jag ett test om maträtter på Expressen

Jag fick 23 rätt av 26

“Fantastiskt! Du har prickat nästan alla rätt i det här förhållandevis svåra testet. Du måste vara en person som älskar mat, gillar att prova på nyheter och testa dig fram i köket. Att slunga sallad eller tranchera kalkon är vardagsmat för dig.”
Det blev dött lopp mellan gubben och mej, han hade lika mång rätt!

Detta med mat har ju med åren blivit en allt större hobby för mig. Andra spelar instrument, sjunger eller målar, jag lagar och äter mat av alla de slag…Man kan väl säga att min artistiska ådra tar sig uttryck vid spisen. Och jo, visst syns det, jag borde nog skaffa mig en hobby till, där man rör på sig…

Jag har nyligen gått med i en “consumer-scan-panel” hos marknadsundersökningsföretaget Gfk.
Man får hem en scanner o ett program man installerar på datorn, sedan registrerar man alla matinköp.
Ganska pyssligt verkar det vara, rekommenderar ej till någon överstressad människa med ont om tid , men om det finns någon som läser detta och tycker det vore kul att vara med,och som kan offra några minuter efter varje inköpstillfälle i matbutiken, kontakta mej, för dom vill gärna ha flera medlemmar.
Man får inte betalt för att vara med, men man samlar på sig poäng som ger rätt att välja ut bonuspriser, oftast något med hushållsanknytning.

Nu ska då gubben iväg imorgon, så idag var vi iväg och storhandlade!
Jodå, jag kommer nog att behöva komplettera under veckan, men med över 2 km till butiken så föredrar jag att det mesta och tyngsta transporteras hem i bilen.
Idag har vi smaskat i oss fläskkotletter med potatisgratäng, men från och med i morgon blir det andra bullar!
Ja alltså absolut inga bullar, utan mest nyttigheter!
Passar på att frossa i sallader, köpte fryst sushi, couscous som är vansinnigt enkelt att tillaga, slänga i grönsaker av olika slag o mumsa i sig!
Keso, ägg och ost vill jag inte vara utan, då har jag stommen till goda omeletter.
Torsk finns i frysen liksom spenat och bönor, hundmat har vi handlat hem i mängder.
Hasse ska ta en av jyckarna med sig på resan, jag kan inte gå koppelpromenader med tre jyckar! Om det blir Loppan eller Larissa bestämmer vi först i morgon bitti.
Nu vill gubben låna datorn för att kolla närmaste väg till Borås….

0

7 Comments:

 1. Nu måste du äl bli liiite impad av mig iaf!!

  21 rätt

  Bra! Du kan skilja en selleri från en fänkål och har ansenlig trave kokböcker hemma i hyllan. Du har bra kunskaper om den klassiska husmanskosten likväl som de främmande köken.

  Haha, fast… jag chansade nog mig bara fram så… hmmm… knepiga ord det där!

  Puzz

 2. Jag tycker också att det är vansinnigt roligt att laga mat…när någon frågar mig om recept ja då får jag ofta problem!!

 3. Phu det var svårt..men 21 rätt fick jag ihop!!

 4. Då kommer han att ha bara 3 mil att åka till mej. Om nu det skulle vara ett alternativ :) Iaf nära Borås bor jag. Nu ska jag gå och testa mitt kunnande i mat. Ha en go vecka.
  //Lotta

 5. Kan du tänka dig. Jag fick också 23 rätt. :-) Med en del gissningar och uteslutningsmetoden. Matlagning är inte mitt stora intresse. Ett nödvändigt ont för att inte svälta ihjäl.
  Kram och hoppas du får en fin måndag.

 6. Och jag hade 21 rätt!
  kände igen namnen på många av rätterna, då jag läser i mattidningar ibland, men själv lagar jag inte så mycket konstig mat…. ;-)
  Det blir mest enkel husmanskost…. :-)

  Caroline

 7. Hejsan!

  Vilket kul test
  jag fick 25 rätt :-)

Kommentera