Bloggen

Hundväder och nostalgi

Av
den
17 november 2006

Igår och idag har det väl varit förfärligt surt väder! Dimma, mörker och regn…
Hundväder, varifrån kommer uttrycket? Någon som vet?
Hos oss är två hundar totalt väderoberoende, Loppan och hennes ständige följeslagare Maxi går ut i ur och skur, idag har dom trots regnvädret varit ute i 6 timmar! Maxi är såå kär!
Larissa däremot måste tvingas ut med milt våld. Lock o pock har ingen som helst effekt!
Katterna däremot, dom stannar inne i stugvärmen, helst ovanpå vedspisen…


En liten krabat som bara ligger o gonar sig i soffan?


Hmmm vem har sabbat hushållsrullen då?


Neej, inte vi, vi bara ägnar oss åt pälsvård…


Jaha då är det inte ni som är skyldiga till det perforerade toapappret heller?…..

För övrigt har jag börjat gå igenom gamla fotoalbum! En sysselsättning som jag kan ägna mig åt under lång tid verkar det som….alla foton tagna efter 1995 ligger i osorterade buntar….
Men istället för att klistra in dem i album så tänker jag börja med att scanna in en del gamla kort under en ny kategori: Nostalgi
Jag har sett att flera kompisar på nätet visar gamla foton, jätteskoj!
Här kommer ett första litet smakprov:


Ett kort från lekis, året är kanske 1959 och Paula börjar (och slutar..) sin musikaliska karriär med att spela på triangel. (Jag är den knubbiga tjejen i vit klänning)

Hoppas att ni alla också hittar någon kul inne-sysselsättning i helgen, men snälla, börja inte julpynta ännu!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Lotta

  17 november 2006

  Ingen aning om varför det heter hundväder. Men det är tur vi inte bor i england för där regnar det katter och hundar när det är busväder (raining cats and dogs)…:)
  Min Bella tycker inte heller att hundväder är något för henne. Om hon slapp skulle hon stanna inne i värmen. Om det inte var för att hon blev kissnödig 🙂

  Vad bra dina bilder som du skanner in blir!

 2. Svara

  Astrid

  17 november 2006

  Oj så söt du var. Vet du att jag ska också ha vinrött i mina sovrumgardiner.Men jag var inne på att ha brunt till.Men beige är ju också snyggt.
  Vi får se vad det blir.
  Ikväll har vi plus fyra grader och jag är snart lika sur som snön.
  Kan inte du göra så att man kan prenumera på din dagbok när du uppdaterat.
  Jag börjar bli glömsk,så när du skrivit i min dagbok så. Javisst ja.
  Ha nu en riktigt skön helg.

 3. Svara

  Sylvia

  17 november 2006

  Var det uppvisning för föräldrarna? Alla är så finklädda och har fina frisyrer. Verkligen en riktig nostalgibild. Min vovve tycker det är kul att vara ute oavsett vädret. Det enda han protesterar mot är att behöva gå ut tidigt(som han tycker – jag tycker kl 9 är ganska sent). Han har till med sagt till en djurkommunikatör som vi var till att han önskade sig flera sovmorgnar.

 4. Svara

  Monica

  17 november 2006

  Herre Gud….e det någon som redan börjat julpynta tro?!
  Jag var tvungen att bära upp några Julkartonger från källaren för att få in mina sommardäck i torsdags. Då stod en av grabbens kompisar i trappan och han tittade fundersamt på en tomte som stacka upp “jag ska julpynta” sa jag. Han tittade på som om jag inte var klok “Nuuuuu??”

  Nej, jag väntar nog ett tag med det tror jag *ler*

  Jag håller också på att scanna in en massa gamla kort som jag tänkt göra något med men, tiden räcker liksom inte till för alla idéer som pluppar upp.

  Ha en go helg
  *Värmlandskram*

 5. Svara

  Anna

  17 november 2006

  Ha ha ha ..dom där “rullarna” känner man igen…som f.d kattägare så finns det ju en viss risk att man blitt drabbad av liknande..he he..
  Katten som ligger med benen rakt upp..den ligger på samma sätt som min hund när han ska sova..sen pratar han i sömnen genom att yla..måste filma detta nån gång & lägga ut på bloggen..han är för knäpp alltså! Ha en trevlig helg 🙂

 6. Svara

  Kajsa

  18 november 2006

  Åh mitt hjärta smälter för de underbara kattbilderna.

 7. Svara

  Ninni

  18 november 2006

  Nej katterna är säkert oskyldiga..ha,ha!!

  Jag gillar gamla svartvita bilder…såå söt i din fina klänning och en liten triangel, undrar vilket musikstycke ni framförde!!

  Ha en skööön helg, kram

 8. Svara

  pimpim11

  18 november 2006

  Nä julpyntet får vänta till lförsta advent men kransen på dörren gör jag nog på onsdag eftermiddag.
  Vi är några stycken som gör det varje år.
  Du vilken nostalgikänsla, mitt lekiskort ser ut osm ditt ungefär men är från -65. Vad sött.
  Jag har ingen scanner tyvärr. Ha det gott. /pimpim

 9. Svara

  "Ninni"

  18 november 2006

  “Kattväder” är ett mer passande namn än hundväder, tycker jag. Katterna stannar inne då det är dåligt väder och då gör jag dem gärna sällskap. Hudarna brukar vara tvungna att gå ut X antal gånger trots dåligt väder medan en katt kan hålla sig åtminstone ett dygn då vädret är uruselt.
  Ja visst är det kul att scanna in gamla kort! Nästa scanningvända för mig blir kort från då min yngsta var liten för hon ska göra en “bok” om barndomen som nåt projekt i skolan.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram.

 10. Svara

  Tina

  18 november 2006

  Ja det är lite kul att scanna in gamla foto. Jag har ju från min barndom fram tills 3:e klass. Fast det finns inte så mycket foto från det jag var liten. Kanske man skulle fortsatt o scanna nåt foto från varje år fram tills nu?
  Ha en trevlig helg!
  Kram

 11. Svara

  Ada~~Bittan.

  19 november 2006

  ..Ja som alltid då jag ÄNTLIGEN hittat hit så kan jag bli kvar hur länge som helst!:-)
  Hur hinner du,Paula?
  Alla djuren-alla goda maträtter du jämt visar upp-alla böcker du sväljer me’ liv o lust..etc-etc.listan kan ju bli sååå lång?
  För att sedan bjuda på allt detta,via din fantastiska sida till oss andra?
  Jag blir ALDRIG klok på detta.Förundras lika mycket VAR gång..Du vet att jag knappt “törs”gå hit va’?Blir ju kvar i timmar!

  Scanna ja..det gjorde jag i början då vi skaffat “alltiett-maskinen”,tyvärr så tog det som allt annat,så mycket tid att jag tänkte-jag tar eftersom..Sen dess har jag inte scannat något.:((
  Precis som Du,har jag en skattkista med foto-alla i en osorterad röra,tyvärr!SKA göra nått åt det för jag märker hur GLADA barnbarna blir av dessa “gulnande”foto.
  Prinsen tar t.o.m fel på sin Pappa(min äldsta)och sej själv..KUL!:))
  Plus min kanske lite överdrivna TRO på detta med RÖTTER.VIKTIGT,för de yngre att VETA.Har man då lite foto att tillföra så blir det ju ännu mer”bekant”för dem..Tänk nu då din lilla Sessa i Falun ser dej stå där så fin,med vit klänning o spela triangel.Hon identiferar sej ju helt klart med denna bild på nått sätt,Min Mor-mor..så liten?Osv..
  Stor bristvara i/hos dagens barn&ungdomar,just detta med RÖTTER-att nån berättar,etc.
  F-låt..Nu har Ada tappat tråden som vanligt..
  Över till din GB..
  Kramarom dej på Söndags morronen:)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 361
 • 369
 • 1 608 589
 • 5 041
 • 65 037
Sök här