Med livet som insats…

Onekligen är jag glad över att ha mitt idrottsintresse…ja, alltså, att se på idrott!
För som det nu ser ut utanför vår dörr så offrar man liv och lem om man själv ska ut och motionera!


Gårdagens blötsnö..


förvandlades till spöregn under kvällen
Nu har det frusit på och vägbanorna är isgator!
När sambon kom in från morgonrastningen frågade jag honom vad som krävdes för att jag skulle kunna gå ut idag
“Ledstång” blev svaret, haha!
Då räcker det alltså inte med vare sig nya kängor eller broddar…
Min kära sambo kan faktiskt agera “ledstång”, han dansar ju som en “lyktstolpe”, problemet är bara att det kan bli tufft med tre draghundar i koppel och så mig klängande i andra armen…
Fniss, vi får se hur det blir, för solen skiner faktiskt och det vore skönt att komma ut…
Får väl ta mig ut till farstubron i alla fall…

Igår kväll

frossade jag i kräftor!
Nästan ett kilo sörplade jag högljutt i mig…sambon äter aldrig mer än några klor
Jättegott var det, men vad tycker du?
Ska man bara äta kräftor under säsongen, eller kan man göra som jag, handla ett paket i frysdisken och mumsa i sig mitt i vintern?

Nä, nu börjar andra slalomåket, ha en fin söndag allihop!

0

17 Comments:

 1. Jag tycker man kan frossa i kräftor när som helst. Det är ju gott ju :wink:
  Däremot kan jag inte tänka mig en grilljerad julskinka på midsommarafton, där går min gräns :)
  Kram

 2. Ja, vädret är verkligen konstigt.
  Det kommer snö och det blir så fint och vackert och sedan kommer regnet och spolar allt bort…
  Och läskigt blir det ju med ishalka när det sedan fryser på.
  Jo, jag tycker också att man kan äta kräftor året runt när man känner för det.
  Samma med Julskinkan som blir Påskskinka till påsk ;-)
  Ha en fin fortsatt helg.
  Kram

 3. Nu är det livsfarligt ute! Här har det snöat ovanpå isen, så man ser inte vad som ligger under snön… Självklart kan man äta kräftor när som helst, det är ju bara såååå gott! Lite lyx en vanlig helg, mums :D

 4. Om man gillar kräftor, så varför inte? Är ju inte precis förknippat till någon helg utan mer till en “augusti-sak” …
  Vi äter ju lamm lite närsom ( om man har råd) fastän det från början var till Påsken .. Nåja nog snackat om detta .. Här har isgatorna förvandlats till barmark.
  5+ men fortfarande grått grått grått … NÄR skall vi få se solen tro … borde få gratis besökstid på Ljusterapi!
  Fina bilder på vovvarna !
  Tat lugnt ta en TOY
  /m

 5. :D
  Ät så många kräfter du vill och du får gärna ta min ranson också. Blivit så efter en väldigt liten kräftskiva för några år sedan.
  4-5 kräftor och ett par groggar…var grön i fejset en heladagen efter spydde och hade mig :$
  Örvärk är inge kul heller…men att spräcka trumhinnorna 8O
  skojar du :dead:

 6. Hej Paula! Samma väder på den finska sidan! Kräftor äter jag endast på olika kräftskivor, har aldrig tänkt att man kunde göra det annars oxå, men varför inte om man gillar kräftor. Det är ju så mycket annat som förknippas med kräftor -snapsvisorna-rekvisitan -glada vänner.
  Skön söndag!

 7. Klart du kan äta kräftor när du vill på året. Det enda jag håller strikt på är semlor…och det är nog för jag inte är så förtjust i den varan :O)

  Phallion…det ordet är det nog jag som har myntat.
  Adina har fått två kullar där alla är phallèner med fina hängöron.

 8. Jag älskar kräftor och skulle gärna äta dem oftare än på kräftskivan vi har varje höst m våra vänner. Men det blir sällan av… Ja visst är det tryggt hemma i tvsoffan istället för att halka runt på isen!

 9. :lol: Kallar Du det där draghundar?! Då skulle Du se när jag går ut med mina!
  Kul att Du tittade in och hittade efit.
  Visst kan man äta kräftor när som helst, men då skall det vara havskräftor. Dom små röda smakar ju bara dill, tycker jag. Dillsmaken skall man ha på snapsen till kräftorna. :drink:

 10. Ni har då vinter i alla fall…mer än man kan säga om Karlstad – rena vårdagen i dag å bara asfalt…ok, en å annan isfläck.

  Man ska äta det man gillar när som helst tycker jag.

  Kram

 11. Alla skaldjur kan inmundigas närhelst på året! Länge funderat på om jag skulle våga mig på att göra en ugnsbakad hummer. Man delar den på längden och lägger en massa goda kryddor på; lime, vitlök etc…visst låter det inte helt fel???

  Kram på dig sötaste finnkäring!

  /Catja

 12. Ja här har vi fått en riktigt fin snödämp! Och så några kallgrader också + en stor Sol som lyst hela dagen. Underbart sparkföre! Så här blev det en riktigt lång tur! Och kameran med förstås!Hann inte med nån sport alls! Ät dina kräftor när du känner för det! Inge fel alls!Och ta det försiktigt i halkan! :D

 13. Här snöade det ordentligt i natt och blev väldigt vackert…har fotat lite idag, så det kommer bilder…
  Nu är isen borta och jag hoppas verkligen att vi slipper den !
  ***
  Ha en fin start på veckan !
  KRAM EVA

 14. Här är det barmark så häromdagen letade jag upp ett gäng svampar. Isen håler på och försvinner på mina sjöar igen.
  Mycket trevligt jag kan alltså ut o simma. Matte låter hälsa att kräftor inte är människoföda och kan aldrig ätas.

 15. Ja, inte gör det mig nåt när det äts kräftor året om. Jag tål dem tyvärr inte men unnar gärna andra att äta dem. Gött är det ju onekligen men jag kan inte ens ta i dem nu för tiden. Men räkor går bra än, tackochlov, och såna kan jag äta hur många som helst.
  Vi fick snö här på lördageftermiddag och kväll och igår var det runt 0º och solsken på dan men idag så töar det och nu börjar det bli så halt så jag får nog endast hasa mig till bilen och sen köra väldigt försiktigt då jag måste ut. Svårast kan vara att ta sig upp för backen här hos oss…
  Ha en bra vecka!
  Kram.

 16. Skrattade gott åt det du skrev om din sambo, att han dansade som en “lyktstolpe”.
  Kräftor, det kan man äta när som helst, huvudsaken är ju att man mår bra.
  Ha dé!

 17. Kräftor kan mna äta när man vill tycker jag.

  Själva äter vi inte kräftor i vår familj, har blivit så bara.

  /Caroline

Kommentera