Nasi goreng

Undrar om jag ska döpa måndagarna till mat-måndagar???
Men det är ju så att jag ofta joxar till något nytt recept under helgen…
eller, rättare sagt, vi donar tillsammans, sambon är ansvarig för allt skalande, skivande, hackande och mixande, fast han har ju varit smart nog att införskaffa sig en assistent som gör det mesta av jobbet…

I helgen lagade vi Nasi goreng
som jag kallar comfort-food, dvs enkel och lättuggad

Till fyra portioner behöver du:
2 kycklingfileer
olja
3 dl ris
1 finhackad gul lök
1 fint skuren purjo
3 finhackade vitlöksklyftor
8 dl god kycklingbuljong
1-2 msk sambal oelek beroende på hur stark mat du gillar
1 msk spiskummin
1 tsk koriander, malen
200 g skalade räkor
Omelett på 2 ägg, 2msk vatten, salt och peppar

Strimla fileerna, fräs i oljan till fin färg. Tillsätt ris, lök, purjo o vitlök, låt fräsa ett par minuter. Späd med buljongen, krydda och låt puttra 20 minuter. Vispa ihop ägg och vatten, krydda och stek på mycket låg värme i smör utan att röra om. Rulla ihop omeletten o skär i tunna strimlor som du blandar ner i grytan tillsammans med räkorna.
Garnera det hela med gräslök och chiliflingor

Min dotter skulle säkert gärna skvätta över lite soja på hela härligheten!

0

12 Comments:

  1. hej paula. skratta gott när jag läste att ni ätit comfortmat :laugh: jag har aldrig hört det uttrycket förr. tack för ditt inlägg hos mig, visst tycker jag också att det finns så många som är ensamma , håller helt med om att de flesta jag besöker har så långa och ensamma dagar. några vill bo på något boende men som det är här i Sala så ska man helst vara döende innan man kommer in nånstans. kram på dig där i Pörtet /leila

  2. Det är jätte gott. Sen får det vara hur mycket comfort som helst. Såg ni den också idag, solen? Plötsligt anar man våren. Och inte var det riktigt mörkt heller näe jag cyklade hem vid halv 4. Härligt!

  3. Åh va du frestar! Just nu är jag jättehungrig så det där skulle passa förträffligt! Men ingenting av det där har jag hemma.Du är nog en riktig matmamma du! Själv är jag så dålig på att pröva nya rätter! Men jag har testat en del av dina recept!
    Må så gott i Pörtet!
    Idag har vi plusgrader o all snö har ramlat av träden sen i
    går!Synd på allt det vackra! :cry:

  4. Visst är det väl kul att testa nåt nytt?? *L*

  5. Nasigoreng har jag ätit…men den där ser bra mycket godare ut. Jag gillar sambal oelek…och det var inte med i den jag åt…inte var det någon omelett heller. Blir till att testa det här tror jag

  6. :D Heej…i pörtet!En sak har jag lärtmig iaf. att alltid vara mätt innan jag hälsar på här…*L* Det ser smaskigt utoch ett bra middagstips.Själv har jag mimsat på Keldas “latsoppa”….tomatsoppa.Jättegod somdenärmed ett gottbröd men jag fyllde på med oliv o vitlöksfrästa räkor,höll på att äta mig fördärvad,hehehe! Fy vilket knepigt väder ni har,här är detjämngrått men t.o.m det verkar vara att föredra.Önskar er alla en skön fortsättning på veckan….Lev i harmoni och gå försiktigt…*S*

  7. Tack för receptet! Såg supergott ut.

  8. Oj, NasiGoreng var länge sedan jag åt.
    Nu blir jag riktigt sugen…
    Och väcker minnen av när jag åt det på 70-talet för första gången, och jag och kompisar gick till en speciell restaurang här i Stockholm.
    Tack för receptet som jag har sparat.
    Kram

  9. Här hemma var det ymse na hanna till middag dvs. helgens rester

  10. Mmmm… DET måste jag prova !!
    Sicka härliga bilder av soff-invånarna innan ;0).
    Nui är jag på väg i säng, klockan är bara 21:55 men har man influensa så är man HELT slut …
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

  11. Helt plötsligt inser jag att det är lunchtid, min mage kurrar när jag ser ditt recept :D
    Skall kopiera och testa i helgen.
    Brukar göra Bami Goreng med nudlar, kanske det är dags för lite variation?

Kommentera