Mellan skurarna…

Det har varit tätt mellan skurarna de senaste dagarna…
Men som hundägare har man inte mycket att välja på, ut måste man,
och det passar ju bra när man har en ny fin regnjacka…

Igår när jag trodde att det hade slutat skvätta gick vi för att plocka blåbär, bara lite grann, lagom för ett par tre dagars behov.
Självklart tittade jag efter svamp också, och jag såg faktiskt ett par KarlJohan, annars är det mest kremlor som tittar upp än så länge.
Självklart kom en störtskur och nej, ingen regnjacka var med, men som tur var hade vi bara några minuters promenad hem. Blöta bär är ingen höjdare..

Idag såg vädret riktigt skapligt ut, och jag hade fått en inbjudan av en vän

Titta så välkomnande!
Här ska plockas hallon, både sittande och stående…trodde jag…
Det tog inte lång stund innan himlen öppnade sig!
Vi fick ge upp plockandet för denna gång, när regnande upphört var det genomblött i buskarna…
Men, jag kommer åter!

Gissa vad det blev för tevegodis ikväll??

“det finaste man har sätter man på bordet” men Torsten behöver inte sättas dit, han hoppar upp självmant och accepterar inte att man sjasar ner honom!
Och visst är han rätt dekorativ där han blygt tittar fram bakom blombuketten..
Imorgon ska jag göra ett inhopp på loppis, det är några veckor sen senast, kul att träffa (på lagom avstånd) lite folk.

6

14 Comments:

 1. Oj, det var ingen dålig hallonskörd – vilket härligt TV-godis!
  Och vilken fin Torsten bland blommorna!

 2. Så du kunde inte inviga din fina nya regnjacka. Färgmässigt hade den ju passat perfekt till hallonen;-)
  Här har det inte skvätt, utan klockan fyra öppnade sig himlen med åska och sedan dess har det öst ned, suck! Men ni svampälskare blir ju glada där:-)
  Kommenterade Ankis svampinlägg idag och tyckte att det är så roligt att följa henne och dig. Som ett race, fast på två olika ställen.
  Din stilleben på bordet är jättefint, speciellt de vila blommorna, men du vet ju vad jag tycker om katter på bord;-)

 3. Det såg riktigt inbjudande ut här med en stol placerad bland hallonsnåren. Och en del fick du ju innan det började regna. Men att plocka i regn är ju ingen hit.
  Här hade vi ok väder fram till klockan 16 sen kom regn och åska. Och regnet har fortsatt. Men! Det ska bli fint i helgen. Antar att regnet lockar fram svamparna så kanske kan du få en bra skörd i helgen.
  Torsten är ju katt och gör ju lite som han tycker känns bra. Och han passar fint in här på bordet med den fina vasen och de vackra blommorna.
  Gissar att det blev hallon som tv-godis.
  Kram

 4. Du fick lite hallon som kvälls godis
  Regnskurar har bi pckså haft idag. Vill ha lite sol nu så det känns som sommar
  Kramar från oss

 5. Hallon som tv-snacks är inte fel … inte ett dugg! Härlig bild på sommarbuketten och Torsten där bakom!
  Inget regn här på hela dagen igår – det vi fått tidigare räcker ett tag – det får ju inte bli för blött – inte ens svampen gillar det! Idag en solig morgon och termometern står på +16,1 i skuggan, men jag ser en molnskärm som kommer borta över skogen.
  Ha en fin fredag!
  Kram

 6. Oj vad gott med hallon! Dom hör till mina favoritbär :-) Hoppas du kan slå dig ned där i hallonbusken snart, synd om bären inte blir plockade…

  Ha en härlig fredag!

 7. Wow! Vilken hallonskörd….jag plockade också hallon igår, tre stycken :D Allt är sent här, alla bär utom hjortronen då som börjar bli övermogna.
  Jag tycker Torsten gör sig väldigt fin där på bordet, en riktig prydnad ;)
  Kram på er alla <3

 8. Vilket fint inlägg, inbjudande, blött mellan varven men men,den sista bilden är SÅfin, Torsten har sinne för det där :-)
  God fredag till samlingen i pörtet!
  ps. Det där med vikten och smarthet hoppar vi över när så bra utbud finns annars :-)

 9. Fyndigt att bjuda in dig och placera en stol på lagom plockavstånd från hallonen :D Men vilken otur du har när du vill plocka bär. Förhoppningsvis hinner buskar och snår torka upp mellan skurarna så att du kan plocka mycket mer. Jag tycker ändå att du fick till en bra skörd och det räckte nog bra som kvällsgodis. Jag såg ärligt talat inte Torsten när jag först tittade på bilden. Den fina blombuketten fångade min blick allt annat var osynligt :D Men jag skrollade tillbaka när jag av din text förstod att han var där :D FIna Torsten, det är klart att han ska vara på bordet. Undrar var det uttrycket kommer ifrån. Min mamma brukade också säga så och jag har också sagt det ett antal gånger. Men då har jag placerat ett av mina barn på bordet :D
  Kram

 10. Han passar bra där på bordet, perfekt utsikt över domänerna =)

 11. varm sommarregn kan vara fint, speciellt om man ser en regnbåge,

 12. Hallon! Det är väl nästan det godaste man kan äta. Lyx att ha hallonbuskar. Jag funderar på att plantera en rad nu i höst så att vi också kan få hallon så småningom.

 13. Gott med hallon!
  Klart att Torsten ska ligga på bordet och mysa bakom blombuketten. :-)

 14. Ja vi kan då inte klaga över att vi inte får något regn denna sommar. Inte är det speciellt varmt heller. Våra stackars jordgubbar ruttnar bort innan de hinner bli mogna. De “gubbar” som klarar sig är små och riktigt syrliga. Det var likadant i fjol.
  Några svarta vinbär har vi inte fått i år trots att vi har två buskar. Röda vinbärsbusken har i alla fall gett oss bär, inga mängder men jag (och mamma) är nöjd. Likadant blir det med äpplen. Lilla äppelträdet som gav mängder av äpplen ifjol har sju äpplen i år. Stora trädet gav inte så stora mängder ifjol och inte i år heller men lite rosa äppelmos hoppas jag kunna göra. Men jag är tacksam för att min rabarber faktiskt gett mig två omgångar till paj i år. Det kanske jag kan tacka regnet för.
  Lite om bärläget hos oss. ;-)
  Kram.

Kommentera