Bloggen

Mellansjön runt

Av
den
15 augusti 2018

Redan på morgonpromenaden märkte jag vilken underbar temperatur det var, jag fick ståpäls!
Har man svettats i två månader, drygt, fryser man gärna lite också, som motvikt…

Det var äntligen dags att börjar traska på de leder som jag så längtat efter när jag bodde en bit från byn. I maj var det alldeles för surt i markerna efter snösmältningen, och sen kom värmen, så jag har fått tåla mig ända tills nu.

Okej då, jag hoppar inte över stock o sten som Blinka gör, men man får i alla fall gå på ett mycket mer varierat underlag

Plockepinn!

Liten föraning om höst?

Det har burit uppför ett tag och nu är vi uppe på berget, mitt på hygget

Riset lyser i härliga färger

Gott om stora fina blåbär som man upptäckte först då man böjde sig ner

Jag råkade nämna för en vän att lingonen var mogna, för visst ser det så ut? Men skenet bedrog tydligen, röda ovanpå, vita under…

Någon har bemödat sig att stapla fint..

Inga spikraka stigar här inte..

Blinka håller stenkoll på matte

Det är för mycket skog runt sjön för att man ska ha någon vidare sjöutsikt, men några glimtar ser man nu och då

Största kremlan för året, redan rutten

Nämen så bra tänker jag när jag ser skylten, passar perfekt med en liten rast, stigen går skarpt nerför och jag hinner tänka att rastplatsen kanske är nere vid sjön..
Sen slutar alla markeringar liksom stigen, o hur vi än går så hittar vi ingen utsiktsplats!
Till slut ger jag upp och traskar uppför igen, tillbaka till leden.
Man kan inte lyckas jämnt…tydligen skulle jag ha letat efter resterna av en gammal hoppbacke, det som finns kvar är nedersta delen och därifrån kan man skåda ut över nejden.
Vi får leta vidare nästa gång..

Nu börjar vi närma oss hembygdsgården där stigen slutar, här står furorna höga och yviga.

Nu skymtar första byggnaden, och nu ska vi njuta av fikat vi blev snuvade på!

Jag tror det är första gången jag ser min hund dregla…men känner man doften av Gustafskorv så vill nog snålvattnet rinna till!

Naturstigen vi gick är ca 3.5 km, så det är ingen lång sträcka. Alldeles lagom kände jag som fick ont i ena höften och vristerna som ännu inte är vana att gå i terräng.

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  16 augusti 2018

  Vilken härlig runda! Tack för att jag fick följa med – underbart! Visst är det skönt nu när det är mer behagligare temperatur och när luften känns frisk! Härliga bilder!
  Ha det gott bästa Paula!
  Kram

 2. Svara

  Ama de casa

  16 augusti 2018

  Vilken underbar promenad! Fast taskigt att sätta upp en sån där lur-skylt. Så gör dom ofta här i Spanien, dom börjar skylta mot nåt mål, sen är det precis som dom inte ids sätta upp fler skyltar så dom upphör. Skyltuppsättaren tog väl siesta och glömde sen bort att fortsätta…

  Jag älskar att nysa när det är varmt (utom när man är nyopererad då). Det ger en härlig ståpäls, eller som jag brukar kalla det “Stinas kyckling” 😀

 3. Svara

  Mia

  16 augusti 2018

  Den sträckan hade nog tagit hela dagen för mig 😀 men en fin runda med härlig stig <3 Du menar inte att ni hade med er Gustafskorv???? Jisses, så gott, det är åratal sen jag åt det, tror det var på nåt julbord i Söderhamn…
  Kram på're

 4. Svara

  Skyttlat

  16 augusti 2018

  Vilken dröm att få gå där! Fina stigar om än lite krokiga. Du är spänstig, för jag skulle nog ligga pall i 2 dagar. Såg inte så bra på bilden om raka furor, men jag såg nog mest gran? ;D
  Synd Du inte hittade utsikten, för det hade varit kul att se bilder därifrån? Det var nog inte bara Blinka som dreglade, antar jag? Hihi!
  Vila upp Dig nu och ha en fin helg! <3

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  16 augusti 2018

  Det är mycket skönare att promenera nu. Jag skulle gärna ha hängt med på din promenad i verkligheten. Fin, omväxlande natur och tillräckligt kuperat för att min rygg skulle må bra 🙂 Synd att du inte hittade rast- och utsiktsplats men att sitta vid den gamla ladan var väl inte heller så dåligt? 😀 Blinka är så himla fin och det är klart att snålvattnet rinner till när korvlukten släpps lös.

 6. Svara

  "LillaSyster"

  16 augusti 2018

  Vilken fin skogspromenad och Blinka så söt så söt, klart att hon också vill ha något gott i munnen. Konstigt att de märkt ut rast och utsiktsplats och så finns det sedan inget. Då får du ta med hinken imorgon och plocka lite mer blåbär =) Ha en fin kväll. Kram

 7. Svara

  BP

  16 augusti 2018

  Vilken fin och precis lagom lång promenad. Älskar den sista bilden av Blinka – en höjdare helt enkelt! Åsså fick jag ju googla Gustafskorv såklart. Har aldrig hört talas om den. Trodde först att det var en speciell korv för hundar, men insåg snart att korven som görs på hästkött äts av människor också.

  Är ingen fan av korv, men gillar hästkött. Så nu ska jag faktiskt kolla om den finns hos min lokala ICA. Tack för tipset!

 8. Svara

  Ditte

  16 augusti 2018

  Vilken trevlig runda! Och jag baar sitter här och ändå går jag med varje steg. Nåja, jag har gått sex kn idag så lite har jag rört mig. Men tyvärr inte i skogen. Jättefina bilder från din trakt. Visst är det skönt att det nu är svalare så att orken kommer tillbaka. Jag tycker så i alla fall. Blinka ser verkligen ut att trivas och klart att lite fika smakar bra även för henne.
  Kram!

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 augusti 2018

  tänk att bären orkat i torkan

 10. Svara

  Anni

  18 augusti 2018

  Vilken mysig slingrande skogsstig – precis så som det ska vara! Men tänk att det finns så mycket blåbär hos dig, det lär ju vara katastrofdåligt med bär och rekordmånga hitresta plockare i år. Du får ropa till dig dem – om du vill ha konkurrens om bären, vill säga.

 11. Svara

  Mia Ahlstrand

  18 augusti 2018

  Jättemysig promenad! Kommer faktiskt inte ihåg var hembygdsgården låg. Nästa gång hittar du nog rastplatsen.

 12. Svara

  Marja

  19 augusti 2018

  Tack för en härlig promenad! Fina bilder i lagom takt. Skogen är verkligen underbar att gå i. 🙂
  Kram!

 13. Svara

  Ninni

  19 augusti 2018

  Tack för promenaden och de fina bilderna!!!
  Ja Gustafskorven är god den.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 433
 • 516
 • 1 578 970
 • 4 990
 • 64 296
Sök här