Bloggen

Midsommarkavaljer!

Av
den
27 juni 2016

0627a

Här har ni honom, min midsommarkavaljer!
Honom hittade jag utan att plocka sju sorters blommor minsann, och vi har umgåtts flitigt denna helg, även om han här lite blygt sänker blicken..

0624b

Jag vallade denna rymling genom hela byn på midsommarafton, gissa om vi fick många leenden på vår väg..

Det blev ett pittoreskt inslag i en i övrigt ganska händelsefattig midsommar, jag struntade i år i hembygdsgården och bjöd hem några vänner på en bit mat istället.
Det var då, precis då vi hunnit äta klart, som en bybo knackade på och berättade att Lufsen var på rymmen! Lufsens matte hade oförskämt nog övergett kusarna för att fira midsommar med sin familj lite längre norrut….och si då passade han på!

Han fick vackert tillbringa natten i spilta, men på midsommardagen fick han komma ut för att umgås med de andra ponnyerna, och gissa vad gjorde då?
Jo han smet minsann igen, och denna gång blev han återbördad av fyra glada tonåringar…

Värre än Houdini är han, det finns inga elstängsel som håller honom inne, han vill helt enkelt att hela flocken ska vara samlad och inte som nu gå i flera olika hagar!
Då måste han vakta och kolla att allt står rätt till…

Ja sämre kavaljer kan man verkligen ha, och han charmar ju alla i sin omgivning. Om han bara lät bli att irra sig ut på vägarna i trafiken så fick han väl gå som han ville…

Jag hoppas alla mina bloggbesökare haft en skön helg, nu är det bara en vecka kvar av första sommarmånaden, och inte har jag doppat mig en endaste gång!

0625d

Min kompis svamphunden Sigge har redan hittat plockbara kantareller nere i Sörmland, jag får nöja mig med solvarma smultron ett tag!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  27 juni 2016

  Underbart inlägg 😀 :love: :love:

 2. Svara

  Menageriet

  27 juni 2016

  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Ja, en sådan vacker kavaljer skulle jag också kunna tänka mig!
  Förr hängde dom en bit kedja i grimman och puttade det mot elstängslet, men jag tror inte det är tillåtet idag, annars hade det nog varit avskräckande? Hästar är ju annars väldigt känsliga för el.
  Det var säkert trevligare med middag hemma än Hembygdsgården? Hade Ni bra väder? Här var det uppehåll på dagen så dansarna hade tur.
  Tänk så fort tiden går? Man hinner inte med längre och alla helger är likadana numera?
  Ha det nu så gott och kramar och nospussar! 🙂

 3. Svara

  FREEDOMtravel

  27 juni 2016

  Fin kavaljer! Och det är väl klart att man vill ha flocken samlad 😉

 4. Svara

  Hillevi

  27 juni 2016

  Det var en mycket tilltalande kavaljer! :thumbsup: Med en sådan blev ju midsommaren perfekt. Hoppa groda kan du göra när julen dansas ut i stället.

 5. Svara

  Nette Cecilia

  27 juni 2016

  😉 Oj vilken snygging liknar den på TV reklamen .Kan tänka mig att du fick många blickar på din promenad .Kramen Nette 😀

 6. Svara

  Charlotta

  27 juni 2016

  Sötare man finns nog inte, i alla fall hårman… 😉 Kan tänka mig att den manen är som getragg, som gjord att isolera mot elstängsel. Hahaha! De är för lustiga och kluriga, husdjuren. Smartare än man kan ana många gånger.

 7. Svara

  Ninni

  27 juni 2016

  Vad mysigt med en hästkavaljer. Det skulle jag inte alls ha något emot.
  Underbara bilder! Här har vi inte haft alltför mycket midsommarkänsla men den här midsommarhelgen kommer för vår del gå till historien som oförglömlig.
  Kramen.

 8. Svara

  "LillaSyster"

  28 juni 2016

  Vilket stiligt par!
  Inte lätt att ha koll på hela flocken om de nu har splittrats, men han tar ju sitt jobb på största allvar. Vi får väl hoppas att alla kan gå samlade snart igen så han får lite sommar ro.
  Ha en fin tisdag! Kram

 9. Svara

  Tredje året i Hjo

  28 juni 2016

  En sådan liten gynnare! Kantareller till midsommar hittade jag ofta i mina gamla svampmarker i Gbg. Här har jag inte erövrat några fina marker alls. Och har det varit alldeles för torrt tror jag.

 10. Svara

  Violen på Brandholmen

  28 juni 2016

  Säkert midsommarens charmigaste kavaljer! Vilken lycka för dig!

 11. Svara

  Mias Mix

  30 juni 2016

  En riktig liten sötnos! Förstår att han charmar hela byn ?. Vi har en minishettis i stallet och han kryper under alla stängsel och går fritt på gården. Men så finns inga stora vägar i närheten.
  Låter som en lugn och skön midsommar. Såg 2 kantareller häromdagen men har inte varit ute och letat ännu. Smultron och blåbär finns massor. Ha det så bra! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 241
 • 388
 • 1 575 236
 • 4 983
 • 64 165
Sök här