Bloggen

“Min bästa tid är nuuu…”

Av
den
5 oktober 2007

Nu, innan de sista löven singlar ner från träden och allt blir grått och trist.
Just hemkommen från en tvåtimmars promenad med Loppan kan jag konstatera att jag bara älskar oktober månad!
Vi har gått en bit runt sjön Glaningen och tittat, luktat (jodå, även jag!), lyssnat och njutit!

När vi skulle gå in i skogen stannade Loppan upp, hon som alltid glad springer framför mig.
Hon tvekade länge, stod och nosade, innan hon till sist gick med på att gå vidare, dock tryggt bakom mattes rygg..

Jag undrar vilka dofter hon kände, vem som gått där före oss?
Är det älg, är det varg, är det någon annan jycke?
Onekligen blir man lite tveksam när “vakthunden” ryggar tillbaka..
Oavsett vad det var så höll det sig borta under vår promenad, liksom varenda svamp!
Inte ens vackra röda flugsvampar som kan förgylla skogens prakt!

Med tom korg traskade vi hemåt, ja kameran låg där förstås, liksom mandarinskal och hundgodis..


Hasses och min “ljugarbänk”, fast utan Hasse som idag är o “ljuger” i Sunne..

Utsikten är helt underbar!

En plats för vila och kontemplation

Så in i vassen fint!

Vi närmar oss en helt ledig helg! Jodå, vi är lediga på helgerna annars också, men nu har vi inget alls inbokat!
Vi gör alltså precis vad som faller oss in, njuter av långa sena mornar, promenader och god mat.

Någon som sett “Gynekologen i Askim“?


(Bild från SVT)
“Ta lika delar sex, kärlek och otrohet i ett välbärgat villaområde strax söder om Göteborg. Lägg till en utbränd gynekolog, bistert tolkad av Jacob Nordenson, en klamydiadrabbad pensionär spelad av Mona Malm och Eric Ericsson som den casanovaliknande bokcirkelledaren”.
Jag såg reprisen igår och det var en serie helt i min smak! Mona Malm är helt underbar som vanligt, och historien är tragikomisk. Min sorts humor helt enkelt. En gynekolog som drömmer mardrömmar om kvinnor med nakna rumpor som jagar honom upp i ett träd, det kan inte vara fel, fniss! Rekommenderar varmt!
Serien går annars på måndagkvällar då jag är på fotokurs, men det går ju lika bra att se reprisen på torsdagar!

Önskar alla en superhärlig helg, masa er ut så mycket ni orkar, soligt väder är utlovat!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  5 oktober 2007

  Jamen, visst är det väl härligt ute nu! Och en fin promenad har du varit på, juu.
  Jodå, jag kan visst äta broccoli (om den är al dente)men kålrabbi, det är inte dumt det! MUMS!!!!

 2. Svara

  Kersti

  5 oktober 2007

  Solen har lyst med sin frånvaro idag. Det kom till och med några regnstänk. Men jag och Kavve tog en timmes promenad på eftermiddagen. Inte en svamp här heller.
  En riktigt skön helg önskar jag dig, Kram 8)

 3. Svara

  Punatukka

  5 oktober 2007

  Fantastiska foto,mmmmm!Vi har varit på skogsmullerunda idag med ett av barnbarnen,klättrat i träd,tittat på korna o hästarna och bara njutit av dagen!Och upplevt kärlek vid första ögonkastet när Isaac “hittade” bondens katt,tsss! Har sällan sett en unge bli så förtjust så nu vill han absolut ha en egen…helst en BLÅ,tsss!Gynekologen i Askim är en “höjdare”,jag ser fram emot fortsättningen!Tills dess…..ha en härlig helg i pörtet.Kramar till alla två och fyrbeningar från oss i sydväst!

 4. Svara

  Inger Maryissa

  5 oktober 2007

  Så underbara naturfoton.
  Speciellt jag gillade de där himlen med moln speglar sig i vattnet.
  Önskar dig en riktigt fin helg.
  Kram

 5. Svara

  Catharina

  5 oktober 2007

  Så fantastiskt fint du bor..
  Ibland vill jag bo långt ute på landet också, storstadsbo som jag är..

 6. Svara

  Kicki

  5 oktober 2007

  Vilka toppenbilder, som vanligt.
  Går du på fotokurs, vad spännande. Det skulle jag behöva.
  Jag missade programmet både i måndags ( då var jag på klubbmöte) och igår, då glömde jag helt enkelt.
  Får hoppa på nästa gång.
  Ha en skön helg!

 7. Svara

  elisabeth

  5 oktober 2007

  Vilka helt underbara höstbilder du åtstadkommit – fast det är väl lika fint i verkligheten oxå. Ha en mysig helg, skall själv försöka ha en helg med så mycket utegöromål som det bara går 🙂 det gäller som sagt att passa på och njuta. Hösthälsn Elisabeth

 8. Svara

  mariannE

  5 oktober 2007

  Så makalöst vackert du har det runt omkring dej! Förstår att du trivs med den naturen. Undrar förstås vad det kan ha varit som Loppan förnam där …. men det får bli hennes egen lilla hemlighet.
  Ha en underbar ‘ledig’ helg … det ska jag ha!
  /m

 9. Svara

  Elisabeth

  5 oktober 2007

  Hei hei.
  Stikker innom for å ønske dere god god helg:-)
  Jeg elsker høsten med alle de vakre fargene (&)
  Men det må være sol og ikke regn (n)

  Ha en super helg.

  Klem fra oss.

 10. Svara

  Nette

  5 oktober 2007

  Jag håller definitivt med dig – oktober är en underbar månad och det där var verkligen in i vassen fint – härliga bilder!

  Den där serien skulle jag gärna se – den verkar vara i min smak…kanske den kommer på dvd någon gång?

  Önskar dig också en underbar helg och tack för peppringen i finska – du är snäll OCH har du vägarna förbi Kimito så bjuder jag på kaffe och guidad tur genom den fula byn! 🙂

 11. Svara

  Gunnel

  5 oktober 2007

  Vilka ljuvliga bilder. Jag gör som du…jag luktar också när jag är ute och går…ibland är jag glad att jag inte har en hunds nos.

  Visst är det ljuvligt ute nu (&)

 12. Svara

  Gunvor

  6 oktober 2007

  Åhh vilka underbara bilder du bjuder på. Vi gillar ju vattenbilder både du o jag. Undrar vad Loppan kände av? Min syrra såg två vargar idag. Hon är tvärsäker på att det var vargar hon såg.Hon hade en kikare o såg att det var ett annat djur också,som sprang före dom,o la sej ner alldeles platt. Och då stannade vargarna till..sen bar det iväg in i skogen. En lastbil stannade också o tittade.Usch jag tycker det är lite otäckt med vargar så pass nära. Hon tyckte det var jättespännande. Får väl höra om det är fler som sett dom. 😮

 13. Svara

  Ulla

  6 oktober 2007

  Jag tycker du har en jättefin blogg. Gillar din bakgrund med regndroppar. Fotokurs: Nu blir jag nyfiken. Jag har oxå lust att gå en, men jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Vad går du på för en? Ha en go lördag!

 14. Svara

  Monica

  6 oktober 2007

  Huuuuu :p vilka vyer…blir nästan religiös ju – vackert!

  Gynekologen har jag missat…kan kanske vara något att skratta år – å det behövs minsann då å då.

  Ha en härlig oktoberhelg
  Kram

 15. Svara

  Pialotta/Kaffebönan

  6 oktober 2007

  Gynekologen i Askim, klart att jag såg den.. Kommer att följa den.. visst spelar Mona Malm som vanligt så himla bra.. klamydia.. jo, jo tänk om man hade fått ett sådant besked då gubben var så gammal.. konstigt han inte fått symtom eller man vet ju inte.. magen krånglar ju.. racerbajs ute där.. härlig serie.
  Ha de fint på dina skogiga promenader med vaktisen.. Blink:-)
  Undras tro kanske det var en björn:-)
  Ha de fint och visst är Oktober en så vacker tid.. här är bara så underbara dagar nu.
  Kramar o en fin helg Paula. (c) (d) :o)

 16. Svara

  Bia

  7 oktober 2007

  Hej Paula! Vilka underbara foton! Speglingar i vatten när fjärden ligger blank som nybonat golv – betagande!
  Ha en skön söndag!
  Kram/Bia

 17. Svara

  Maria

  7 oktober 2007

  Åh,så vackra bilder..verkligen vackert till ni bor..med skogen och sjön så nära..vilken drömplats att bo på..vill också bo så i framtiden!!Ja,oktober är en underbar månad..fast här i norr så är Augusti jättefin..för snön brukar komma i Oktober..här har många träd tappat sina blad och grenarna har blivit kala.Tycker att hösten är en så vacker månad med alla vackra färger som gör en såå glad!Jag älskar höstens fägring! :d 😉 :o) Önskar dig en fin Söndag,ha det så bra!varma kramar! (f)

 18. Svara

  "Ninni"

  10 oktober 2007

  (p) Vilka underbara bilder av hösten! Ja det är vackert nu – eller var kanske jag ska säga för i måndags blåste det mesta av löven av träden häromkring för det var ett hiskligt blåsande.
  Klart vi följer “Gynekologen i Askim”. Den är så härlig och har en underbar humor. Ser fram emot måndagarna och nytt avsnitt.
  Vilka sköna långpromenader ni gör! Jag blir så avis. Jag har inte kunnat promenera på många år nu och saknar det verkligen.
  Vi har varit lite slöa med utflykter nu ett tag, har haft annat (eller inget)för oss. Men det blir nog någon liten tur i helgen då vi får besök från Töreboda.
  Fick reda på att du träffat på min namne och nästan granne i bloggsammanhang. Kul! Trevlig tjej med härlig humor och lättsamt sätt.
  Ha det gött nu så kikar jag in nästa vecka. Hinner nog inte innan.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 505
 • 1 628 916
 • 5 076
 • 65 457
Sök här