Bloggen

Min egen påskhare

Av
den
21 april 2014

pask10

Det är inte alla som har en egen påskhare, men det har jag!
Vi har tillbringat den här helgen..

pask11

..mest lufsande i skogen…

pask6

..bland en massa kompisar

pask2

Vi har sett tibasten blomma (tror jag 😀 )

pask5

..utan hjälp av förstoringsglas hittat det första späda nässelskottet

pask7

Efter en seg och kall inledning på veckan så blev vädret bättre och bättre

pask3

..och igår och idag strålar solen från en blå himmel

pask1

Jag har försökt välja ut min kommande julgran, ska jag välja den mörkare gröna eller den fräschare ljusa..

pask4

..jag har lekt med foton (det trodde du aldrig 8) )

pask8

..hälsat mitt nya husdjur välkommet

pask9

Äntligen kan jag strosa var jag vill, markerna har torkat upp fint och inga stövlar behövs längre

0420k

Och som grädde på moset hittade jag igår årets första vitsippor!

Imorgon ska jag för första gången testa kommunala tvättstugan, jag ska absolut inte nämna att jag förra veckan blandade ihop min bokade tvättdag med dotterns födelsedag 😆 , dottern skickade en senilvarning när jag hann skicka henne en födelsedagshälsning en dag för tidigt och sen traskade jag iväg med en stor pirra tvätt följande dag till en mycket upptagen tvättstuga i byn..

Skratta inte :tired: , vänta bara, :oki: det kan drabba den bäste 😡

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  21 april 2014

  Jag skrattar inte…jag vet hur det känns 😉
  Nu är det ju helt ljuvligt ute, måtte få vara så här fint länge, länge!!! Sen blir det ju förstås extra kul att promenera när man har såna kompisar med sig, ha en fortsatt härlig, solig helg, bästa Paula! :love:

 2. Svara

  Bia

  21 april 2014

  Å, vad du har pysslat med bilderna! Kul! Och redan börjat titta efter julgran, hm, hm… :oki:
  Härligt med de första blommorna och än så länge hinner man se varje ny sort,
  men snart säger det bara pang och alla sorter slår ut samtidigt.
  Ha det bäst! Kram!

 3. Svara

  Kicki Levin

  21 april 2014

  Vilka härliga bilder, å vad fränt med bilderna du lagt in själv. Kram

 4. Svara

  Sylvia

  21 april 2014

  Vad du måtte haft roligt när du lekt med bilderna, och så bra du fått till det. Jag tror du skall avstå från båda granarna om du inte vill släpa in båda två. De verkar vara gjorda för varandra, så fint kompletterar de varandra.

 5. Svara

  TjockMorsan

  21 april 2014

  Vädret har verkligen varit ljuvligt den här helgen! :thumbsup: Att ströva runt och göra små upptäckter är härligt för både kropp och själ. Vitsippor har vi i massor här nu, men jag blev jätte glad när jag äntligen hittade tussilago under gårdagens promenad runt sjön. Av någon anledning är de inte alls lika synliga här som jag är van vid i sthlm. 😕
  Under gårdagens promenad såg vi även några ormar. De ringlade undan så snabbt så jag bara hann bara se att en var svart. Vi vet sen tidigare år att det brukar finnas orm just där vi gick, så vi var extra vaksamma för hundarnas skull.

  Så tokigt det kan bli när man blandar ihop datumen… men lätt hänt. 😀
  Ha det gott i solen, vännen!
  KramKram! :love:

 6. Svara

  Menageriet

  21 april 2014

  En fluga gör ingen sommar! Så än kan Du njuta av våren. 😉
  Dotra har haft ont i magen och idag är det min tur. För egen del är det nog magkatarren som gör sig påmind efter all god mat i går? :sick:
  En sådan gåcykel har ju Meja tränat på också och det har nog varit bra?
  Varma hyggen påminner mig om när jag var liten och följde med farmor och letade efter murklor. Tycker det är så skönt att gå på dom.
  Så fina bilder! Gillar den med sjön bästa, men påskharen på första går inte av för hackor heller. Trodde först att Du satt på henne öronen innan jag såg att det var fusk. 😀
  Ha det nu så gott och så får Du börja göra som jag att skriva upp allt som är viktigt att komma ihåg! Kram

 7. Svara

  soffie

  21 april 2014

  härligt ni hade det i skogen, jättefina bilder å vilken rolig grej att lägga in bilder så där, vad är det för program du använder?
  kramen

 8. Svara

  E V A

  21 april 2014

  Härligt att leka med fotona också 🙂
  Kan inte låta bli att fnissa åt det där med tvättstugan,
  men veeet precis hur det kan vara 😉

  Kramen Eva

 9. Svara

  Herr Nilssons Fru

  22 april 2014

  Så många fina påskharar de var här 🙂
  Nu är påsken över för denna gång, vilket härligt väder vi haft, tror hela Sverige fått njuta av vackert påskväder, rättvist o skönt.
  Här har vi haft stugan full av barn o barnbarn o haft de trivsamt o kul.
  Något speciellt påskmat har vi dock inte gjort i år, konstigt nog.
  Kramiz

 10. Svara

  Gunvor

  22 april 2014

  Vilka härliga bilder från promenaden. Och fina påskharar o alla andra figurer också. Kul jobb du haft.
  Jag har ju tillbringat min påsk på Morrarö, nära Strängnäs, hos dotter o familj. det har varit en helt underbar helg. Tänk att det fina vädret för en gångs skull prickades in en påskhelg. Jag har sett så mycket vitsippor o blåsippor o gula o rosa sippor. Vet inte vad dom heter dom gula o rosa, men jag kallar dom sippor. Det var så otroligt vackert . Och björkarna o häggen var nästan färdiga för sommaren. Häggen hade stora knoppar.
  Ja det var lite annorlunda när vi kom hem. Här är det inte så många blommor klara. Mina blåsippor blommar äntligen.
  Nu får du ha det så bra o njuta av härliga skogspromenader med din påskhare.Kram på dej!

 11. Svara

  TT

  22 april 2014

  Du är så himla duktig på att fixa till bilder!!

  Kameran jag köpte heter Samsung WB350F med 21x zoom och touch-screen… hmmm… skulle nog köpt något lite enklare, haha.

 12. Svara

  Ninni

  22 april 2014

  Jag ser att du roat dig kungligt både i naturen och vid datorn. :thumbsup: Många små överraskningar i bilderna.
  Tibast älskar jag. Antagligen för att jag inte sett den så ofta och för att den blommar innan bladen kommer. Att det sen kommer giftiga bär på den är ju mindre bra förstås men vacker är den.
  Vilket underbart vårväder vi haft både söndag och måndag men idag var det inte så mysigt att vara ute trots att solen sken då det blåste isvindar. Men det var ju så otroligt vackert igår så jag förlåter vädergudarna för dagens isvindar.
  Hörde på vädret nu att det antagligen blir regn 30 april och det är då väl typiskt att det ska vara skitväder just den dan och vi som får besök då också… 🙁 Från 30 april och några dagar framåt vill vi ju ha soligt och fint så vi kan vara ute med våra besökare.
  Flinar lite då jag ser de två granarna. Min far brukade alltid ta en sån där gran som växte ihop med en annan eftersom den granen ändå var tvungen tas bort så vi hade ofta en gran som hade bara små klena grenar på ena sidan medans den andra var frodig och fin. 😀
  Kram och tack för överraskningarna i bilderna. Det var kul.

 13. Svara

  Raija

  24 april 2014

  Kunde inte låta bli att dra lite på munnen i alla fall 😉 , för jag känner så väl igen det.

  Fina bilder med lite påsklek. Ser ut som om du haft lika fint väder som vi över påsken. Ja, det fina vädret håller i sig nu också.

 14. Svara

  Gunilla

  24 april 2014

  Vilka fina påskharar du har i din skog :thumbsup: Fnissade lite åt din roliga berättelse om tvättstugan just för att det låter så bekant. Jättefina bilder oxå. Ha en fin fortsättning på veckan och kramen 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 345
 • 552
 • 1 609 693
 • 5 043
 • 65 049
Sök här