Bloggen

Påskhälsning från pörtet

Av
den
16 april 2014

Den som ligger o drar sig i sängen på mornarna under påsken kallas:
Skärtorsdagen — SkärKusen
Långfredagen — LångLaten
Påskafton — SketStaken
Påskdagen — PåskLoska
Annandagpåsk — AnnandagsKnös

Jag ska sträva efter att uppnå samtliga öknamn…
För jag ska bara vara här hemma och lulla runt, äta gott, strosa ute i vårsolen och bara försöka må bra…

Jag har nu bott i min nya lya en månad och trivs utmärkt.
Men, förändringen i min livssituation är stor och jag behöver tid att smälta och bearbeta det som hänt.

Jag vänder fortfarande in och ut på mig själv för att försöka förstå…och därför vill jag helst bara vara hemma med min lilla flock i helgen.
Samtidigt kommer jag dagligen i kontakt med människoöden långt värre än mitt,herregud, ingen har dött eller blivit allvarligt sjuk, jag behöver placera allt i rätt perspektiv och ändå samtidigt tillåta mig själv att vara låg och att erkänna de känslor jag inte kan bortse ifrån just nu.

pask3

Ha en fin påskhelg, hoppas du får tid och möjlighet att strosa utomhus i solljuset, att umgås, att äta gott och att koppla av.

visdom8

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  16 april 2014

  Ha en riktigt skön påsk Paula!
  Jag har lite svårt med påsken eftersom jag nästan alltid jobbat då. Vet inte riktigt hur jag ska fira helgen. Har inte fixat med nånting än mer än att jag köpt en kokt skinka. Hade tänkt få lite gjort idag men varit så hängig så det har inte blivit nåt. Påsk blir det ju ändå men jag har lättare att njuta av helger om jag städat lite och förberett. Som det känns nu så är det en förkylning på gång men det kan även vara allergin som spökar.
  Kram på dig!

 2. Svara

  Hönsakadorran

  16 april 2014

  Önskar dig också en skön påskhelg. Härligt att kunna göra som man vill. Hade du inte haft hundarna så hade du ju kunnat ligga hela dagen om du velat, LER. Men det hade säkert inte varit så skönt, känns bäst när man varit ute på sin dagliga runda. I skåne ska det ju bli fint väder i helgen och varmt, kanske gillen åker fram en av dagarna.
  Kram

 3. Svara

  TT

  16 april 2014

  Önskar dej just en sådan påsk som du sjäv vill ha!! Kram!

 4. Svara

  Anki

  17 april 2014

  Tror inte jag får något av öknamnen… uppe med tuppen… omöjligt att sova på morgonen… Önskar dig en fin Påskhelg – gör bara det du själv känner för…
  Kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  17 april 2014

  Glad Påsk till dig fina Paula!
  Själv ska jag nog göra som vanligt…. dvs gå upp med tuppen!
  Kram på dig

 6. Svara

  Gunnel

  17 april 2014

  De uttrycken har jag aldrig hört tidigare, men jag skulle nog kunna tänka mig att försöka uppnå åtminstone något av dem. Hoppas du får en fin påsk. Kram

 7. Svara

  Saija

  17 april 2014

  Vi ses efter påsk, puss :kiss:

 8. Svara

  Gun Wiik Pils

  17 april 2014

  Önskar dig en bra helg med fint väder och god mat.

 9. Svara

  Gunvor

  17 april 2014

  Önskar att du får en skön o fin påsk med dina fyrfotingar! Vädret ser ju ut att kunna bli bra. Hoppas vi också får det. I dag så blåser det isvindar som vanligt med lite regnstänk på fönstren. Tur att du skippade Blåkullafärden. Det hade kunnat sluta med en krasch.
  Har hittat lite blåsippor här hemma i dag och några av mina krokusar som äntligen ska till att slå ut. Så nu har jag hittat några tecken på att våren är här.

  Många varma påskkramar till dej!

 10. Svara

  Kicki Levin

  17 april 2014

  GLAD PÅSK på dig!
  Låter som de blir en härlig påsk för dig. Här blir de också lungt och skönt. Ska äta inne vid syster på löedag, annars inget mer, än att äta gott då. :-). Sköt om dig Paula och tänk inte så mycket varför. Man kan inte göra mer än man gör i ett förhållande. Men förstår dig ändå att du funderar. De är inte de klassiska då att han hittat en annan. En karl lämnar sällan ett förhållande om dom inte hittat någon annan. Men behöver ju inte vara så bara en tanke. Kram

 11. Svara

  soffie

  17 april 2014

  glad påsk till dej min goa bloggvän hihi de där hade jag inte hört förut,,,

 12. Svara

  Mia

  17 april 2014

  Paula, min Paula….den där frågan “Varför?” grunnar jag ännu på, jag vet att jag aldrig får nåt svar, ändå kan jag inte släppa…Många kvällar sitter jag här, drar ner tröjärmen, håller fast den med fingrarna och torkar bort de ledsna tårarna som trillar ner på kinden, de kommer mer o mer sällan men dom har inte upphört.
  Ha nu en njutbar helg, gör det som du känner för, lägg dig sent, vakna sent, ta dig tid för dig själv, kram på dig! :love: :love:

 13. Svara

  Malin

  17 april 2014

  Förstår att du behöver reda ut dina tankar och känslor. Du måste ta den tid du behöver. Hoppas iaf att din påsk blir fin.

  Kram fina Paula

 14. Svara

  BrittMarie

  17 april 2014

  Glad Påsk på dig Paula! I morgon kör vi Långlaten då. Hoppas du får en så bra påsk du kan med alla dina djur i nya pörtet!
  Kram

 15. Svara

  Raija

  18 april 2014

  Önskar dig en fin påskhelg.

  När livet kastas omkull tar det tid att bearbeta detta. Tankarna snurrar i huvudet periodvis och en sorg går man igenom. Känner igen det från när jag blev sjuk och helt plötsligt förändrades hela min värld. Det tog lång tid att acceptera att jag måste lära mig leva på ett annat vis än tidigare och försöka finna lyckan i det nya.

 16. Svara

  Menageriet

  18 april 2014

  Har sagt det förut och jag säger det igen!

  GLAAAD PÅÅÅSK!

  Ville också berätta att jag bytt bloggadress!

  Kram från oss! 🙂

 17. Svara

  Menageriet

  18 april 2014

  Hade jag visst inte alls det! 😀
  Det är så att jag pekar min hemsida till bloggen, så nu när man mig från alla håll och kanter. :thumbsup:
  Jag har i alla fall kvar min blogg, så Du kan använda den gamla adressen om Du vill.
  Haa Dee!

 18. Svara

  Gunilla

  18 april 2014

  Hoppas du har en fin påsk med dina söta djur. Allt måste få ta sin tid och tankar kommer och går. Det är en del av processen för att så småningom må bättre. Varm kram 🙂

 19. Svara

  Anita

  19 april 2014

  Glad påsk!! 🙂

 20. Svara

  Agneta

  19 april 2014

  Glad Påsk!
  Och det låter som om du är väldigt duktig på att analysera din situation och sätta den i perspektiv till annat, så det kommer att gå bra det här. Och så har du dina små varelser hos dig, du och din flock!!!
  Agneta kram

 21. Svara

  Kicki

  20 april 2014

  Jag känner så med dig, det tror jag att du vet. Jag önskar så att det fanns nåt sätt att snabba på hela “läkningsproceduren”, men det måste ju få ta den tid den tar.
  Hoppas att du kan njuta av det fina väder som vi ändå fått till slut.
  Jag är imponerad över din promenad ända upp till toppen.
  Kul att Torsten följer med på dina och Blinkas turer.
  Jag känner igen det där med intresset från hunden när det är djurprogram, men Triss nöjer sig inte med att stirra, hon kastar sig på TVn för att komma närmare.
  Stora PÅSK-kramen till dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 344
 • 499
 • 1 641 035
 • 5 101
 • 65 745
Sök här