Bloggen

Min hjärna kokar!

Av
den
13 november 2013

lumix

Titta titta här! Fick en ny kamera i födelsedagspresent!
Ett år tidigare än förväntat, så jag var helt oförberedd!
Min gamla trotjänare fyllde fem år och har börjat tappa stinget. Skräp på linsen som inte går att få bort utan gör att vissa foton har en fläck mitt på, en plastbit som lossnat vid batteriluckan…ja skavanker får vi ju alla med åldern :hmm:

Men jag hade uttryckt önskemål om att uppgradera kameran när jag fyller jämnt, och det var ju inte i år 😀
Desto gladare blev jag..

hasse

..och testade genast nya zooooomen (20x) på älsklingen, nu kan man ju se varje liten pormask 8)

Men, nu till problemet, min svårighet att läsa instruktioner :ehum:
Instruktionsboken medföljde på skiva som jag nu har laddat ner och börjat läsa….
och trots att många funktioner är bekanta eftersom märket av kamera är detsamma så har ju många nya funktioner tillkommit, Wi-Fi-anslutning, fjärrstyrning och jag vet inte allt vad :oj: Då börjar min lilla hjärna koka och orkar inte ta in all ny information..
Ser att det ligger redigeringsprogram i kameran, förstår att det är bra om man ska publicera bilder direkt från kameran till mobilen eller till internet, men jag kommer inte att använda dessa funktioner alls.
Min syn räcker inte till för att på ett vettigt sätt kunna fibbla med bilder på en liten kameraskärm, jag behöver en stoor 😆 bildskärm där jag kan jobba med mina foton

För att göra historien kort så visar jag här möjligen de sista fotona med gamla trotjänaren

rimfrost1

Vi hade vacker rimfrost i måndags, och tänk vad mycket vackrare allt blir!

rimfrost4

Nya mönster, som fina broderier lägger sig frosten över alla ytor

rimfrost6

..hårda stenar blir alldeles lurviga..

rimfrost8

..trötta gamla löv knörvlar ihop sig i kylan..

och jag, jag ska ila ut i solskenet och fyra av nya kameran, testing testing… :thumbsup: som dottern sa, lektion nummer ett är att fota så mycket som möjligt, det lär man sig mest av!

Tack för alla grattishälsningar!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  anki

  13 november 2013

  vad kul .- den där får nog både du och vi glädje av, du tar foto o vi får se!!! kanon ju.
  jag vill oxå ha en ny kamera – men de e ju en annan historia.
  nu ska jag fara hem till min fd chef en böj o hämta mitt betyg. 🙂

  Kramiz

 2. Svara

  Nilla

  13 november 2013

  Vilken överraskning. Vad ska det då bli nästa år 😉 Hoppas att du får mycket glädje med din nya kamera. Och att det blir många fina bilder i bloggen…i fortsättningen också.
  Kram

 3. Svara

  Saija (dotter ;)

  13 november 2013

  Åhhh guuud så söta gubbar du har här då! 🙄 :party:

  Grattis än en gång, Hasse lyckades pricka in precis det du förtjänade. Din gamla kamera är ju faktiskt väldigt välanvänd!
  Hoppas att den nya är bra. Jag brukar skumma igenom instruktionsboken en gång, sen ut och testa, efter en vecka läser jag den igen, sen ut och testar igen och efter någon månad är det dags igen. Sen väntar jag 4-6 månader och sen läser jag den igen. Alltid lär man sig nya saker och dessutom kan man få igen fotoglöden om den tryter lite.

  Jag har dubbelt så mkt zoom på min men det är ju en superzoomkamera också och därav mkt större, tyvärr många gånger.

  Funderar på att göra något nytt imorgon eller så. Ta med mig Maxi och kameran och ta bussen någonstans, hoppa av, fota och promenera och sen åka hem igen. Haha… Kan väl kanske få några timmar att gå iallafall.

  Pöss :kiss:

 4. Svara

  Mia

  13 november 2013

  Men sååå kul med nya kameran, vilken överraskning!!! Du kommer att fixa denna nya galant, du är så himla duktig! Jag har haft min nu i två år, men tror du jag kan med den???? Nepp….det är ju det därmed instruktionerna *suck*
  Kram på dig och lycka till!

 5. Svara

  britten

  13 november 2013

  Å du som tar så fina foton nu…hur ska detta bli
  Jag. Kan inte heller läsa instruktioner… Jag säger till mannen
  Lär mig!

 6. Svara

  malin

  13 november 2013

  Grattis till kameran!! Den verkar riktigt riktigt bra! Vilken skärpa!!

  Den är du värd!

 7. Svara

  malin

  13 november 2013

  WiFi är ju perfekt!!

 8. Svara

  TT

  13 november 2013

  Wow, vilka bilder man kan ta med den kameran!! Jag verkligen ogillar att läsa manualer, försöker klura och kan inte mina kameror eller mobiler fullt ut någonsin… jaja… 🙂 Det var bra när jag hade Iphonen för då kunde sonen lära mej så det var lite dumt att byta till en Samsung…

  Såg nu att du frågade i ett gammalt inlägg om spaghettipumpan! Har ju inte haft någon dator på ett halvår utan suttit på paddan och där missar man mycket för man får så ont i fingrarna tycker jag av touchskärm.
  Nå, den plantan fick jag naturligtvis av dottern i norr och jag fick en pumpa, har ingen bild men när den var klar gröpte jag ur den, blir som spaghetti-trådar och sedan stekte jag med vitlök och olja, jättegott!

  Så säger jag grattis här också! :party:

 9. Svara

  Anki

  13 november 2013

  Kul! Fin present… extra fin när den var totalt oväntad… och så bra nu när den gamla började svikta…
  Härligt att börja testa en alldeles sprillans ny… nu väntar vi på massor av fina bilder 🙂
  Kram

 10. Svara

  Kersti

  13 november 2013

  De man inte behöver kan man ju bara strunta i och om man någon gång skulle vilja begripa kan man ta tag i det då. Instruktioner brukar finnas på nätet och då kan man ju förstora texten. Lycka till och njut. Jag har också en Lumix den har varit kanon. Följer alltid med i fickan.

 11. Svara

  TjockMorsan

  13 november 2013

  Vilken bra present du fick! Tycker visserligen att din gamla trotjänare tar riktigt fina foton, även om den inte har alla nya finesser.

  Även om det är lite bökigt att lära om när man får nytt, så är det ju samtidigt väldigt kul att testa allt nya möjligheter. Du kommer nog underfund med den efter lite knäppande och testande.

  Kram på dig vännen! :love:

 12. Svara

  Bia

  13 november 2013

  Lycka till med nya kameran! Du fotar ju dagligen, så är det någon som ska ha en ny då är det du!
  Jag planerar att ge mig själv en kamera i 65-årspresent om några månader…
  Kram!

 13. Svara

  "LillaSyster"

  13 november 2013

  Grattis på :party: födelsedagen då! För jag antar att du ändå fyllt nu! Strunta i instruktionsboken nu till att börja med – ut och lek testa och testa! Det brukar vara bästa sättet att lära sig på! Sedan framåt vintern då det är snöstorm och drivis, då kan du sitta inne och försöka att 💡 tolka instruktionerna. Med min kamera följde det med en kurs som jag ska gå nu i december. Ha det gott och plåta på! Kram

 14. Svara

  Soffie

  13 november 2013

  Grattis från mej med, vad skoj med en ny kamera…å vilka fina bilder du tar.. Svar..jag prövar i år från okt tills ljuset återvänder för att se om det hjälper med att äta d vitamin ,än så länge har inte jag känt mej deppig eller trött men avskyr mörkret verkar det inte ta bort 😉

 15. Svara

  Christina

  14 november 2013

  Vad kul med en ny kamera.Jag känner igen det där med att läsa instruktioner men jag försöker lära mig en sak i taget.Oftast blir det ju att man har kameran på auto i alla fall 😈 Grattis i efterskott förrästen :the:

  Christina

 16. Svara

  Agneta

  14 november 2013

  Uuuh, jag håller så med dig, informationen i manualer – nej, det fixar jag inte. Jag har många gånger undrat om dom som skriver manualerna själva läser dom och försöker sätta sig in i hur vi konsumenter tänker…..tror inte det. Tänk om någon en enda gång kunde skriva: tryck på knappen som det står OK på, sen trycker du på blabla osv och inte blandar in alla dessa facktermer. En manual för oss vanligt och en för dom som vill svänga sig med fackuttryck!

  Fin kamera har du i alla fall fått, det var väldigt rart! Men den gamla verkar då ta fantastiska bilder än, i alla fall vad jag kan se!!! Men väntar bara, ut och öva med den nya!

  Ja, dessa nackar. Så du hamnade på akuten, ja, det gjorde väl nästan jag också. Vår läkarcentral är så fiffig att där kan man boka akuttid på nätet och fyller i vad man vill osv, väljer tid och så klart! Fenomenalt bra! Och jag fick mediciner och baske mig, jag tror dom börjar verka redan. Så skönt.

  Ha det så gott, vi har faktiskt (!) mulet idag, men vi har 10 grader varmt fortfarande. Det är så jag tror att termometern hängt upp sig!

  Kramar

 17. Svara

  Kicki

  16 november 2013

  GRATTIS till både födelsedag och ny kamera!
  Du tog ju jättebra bilder redan med den gamla, så vad månde det bliva med den nya?
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 353
 • 450
 • 1 638 520
 • 5 097
 • 65 701
Sök här