Min nya dagsrutin

Fläkten går för fullt här i pörtet, precis som ifjol somras, jag läser att alla fläktar är slut i butikerna, lagren räcker inte för efterfrågan!
Tips till dig som blev utan: köp en utanför säsong, kanske tidigt nästa vår.

Såg du på förra bilden den här lilla manicken?
Min alltid så omtänksamma dotter gav den till mig, en liten minifläkt att ha i väskan!
Log lite i mjugg, men det kanske inte är så tokigt. När det är hett och kvalmigt på bussen kan jag ta fram den och fläkta ansiktet!

Vår morgonrutin under de varma dagarna är att kombinera hundpromenaden med ett dopp i ån.

Längst bort där vägen längs ån tar slut, där ligger den perfekta badplatsen
Där gillar även Daniel att gå ner och dricka och blöta magen.
Sen binder jag fast honom i ett träd och doppar min egen lekamen i det ljuvliga vattnet. Det är nästan bråddjupt här, bara några steg så bottnar man inte längre.
När jag flutit omkring färdigt, då stiger jag upp ur vattnet och hämtar jycken.
Jag bär honom ut en bit, sänker ner honom mot vattnet, då börjar han redan hundsimma i luften!
Sätter ner honom i vattnet och han simmar iland.

Han är inte sur, men vill gärna skynda sig hemåt till den väntande frukosten!

Jag kan inte nog lovorda mina simskor, jag tar på mig dem redan hemma, går på asfalt och grus till badet, har dem på mig i vattnet och går hem i dem.
Sen hänger jag upp dem på tork tillsammans med baddräkten. Rekommenderas varmt!

På kvällen vid åttasnåret tar vi dagens andra dopp, då vid badbryggan hemmavid. Konstaterar att det är badtanternas tid, för medelåldern på de badande är på kvällskvisten 60+ !

Sedan jag skaffade plantnet-appen har jag blivit mer intresserad av växterna omkring mig, idag hittade jag denna söta lilla blomma som jag aldrig sett förut, nu vet jag att den heter jordrök (! vilka märkliga namn blommorna har) och den är vanlig fast jag inte sett den på mina 67 år!

Over and out för idag, nu inväntar jag kvällens utlovade regn och så ska jag titta på nya avsnitt av

“Ett fall för Vera”

Kan du fatta hur snygg Brenda Blethyn som spelar Vera är i verkligheten, 76 år gammal!

5

22 Comments:

 1. Jag är nog lite Vera tror jag. Älskar denna kvinna med sitt uttryck Sorry Pet.
  Har inte badat ännu, men det börjar bli dags. får se vart jag kan doppa mig. Nu ska jag i alla fall upp i dusjen. Ha en skön kväll vidare nu. Kramen.

 2. Härligt med en liten badvik att svalka sig i. Jo, badskor är bra. Jag har också investerat i ett par sådana.

 3. Lyckliga du som har möjlighet att bada jag får duscha. Minton går inte i närheten av vatten bara duschen. Hoppas du har svalare idag.
  Kramar från oss

  • Ja jag är bortskämd med att ha nära till bad. Det är ett av kriterierna som jag gärna vill uppfylla när jag flyttar. Oftast har jag lyckats väl men inte alltid! Kramar från pörtebor

 4. Vad du vill säga med det inlägget är att du njuter för fullt av sommaren och den nya rutinen. Badskor är perfekta, men jag skulle nog inte nöta dom på asfalt och grus, utan bara i vattnet.
  Det roliga är också att fläktarna tar slut i butikerna i stort sett varje år. Ungefär samma sak som man överraskas varje vinter av snö – åtminstone här i huvudstaden.

  Bloggade också om Vera, bästa engelska deckarserien ever. Att hon är såååååå gammal visste jag inte. Hon ser betydligt yngre ut. Hon är ju fortfarande “trovärdig” i sin roll. Sedan är hon verkligen vacker på sista bilden:-)

  • Jag är av naturen lat och tar varken skor eller handduk med mig när jag ska simma! Jag tyckte första Vera-fallet var riktigt knepigt, eller så håller jag på att bli ännu glömskare…

 5. Vad trevligt och skönt med bad så nära. Kände mig också lite sugen på ett dopp. Perfekt med badskorna.
  Har ännu inte badat för säsongen men kanske blir det av i juli.
  Vad gäller fläktar har vi ett par men som sagt, bra att köpa dem i lågsäsong. Har också en liten ansiktsfläkt. Så bra och visst ger den svalka-
  Har nu tittat på fotbollen och stort grattis till den svenska vinsten., sedan “allsången”, och nu blir det “Vera”.
  Kram!

 6. Mirjam Halvarsson

  Vad skönt det låter med doppen, både för dig och Daniel. Artemis vägrar blöta tassarna, hon lägger in backen så fort vi närmar oss vattnet och att bära henne orkar jag inte :)
  Åhhh Vera, vi håller på att se alla avsnitt av alla säsonger, jag tycker hon är så himla bra! Ja inte kan man tro att hon är 76 år, så snygg hon är!
  Kram på’re

  • Men vilken envis tax! Som inte fattar hur skönt det är att svalka tassarna! Jag har faktiskt inte simmat varken igår pga stadsbesök och idag trodde jag det skulle bli så svalt men ack så jag bedrog mig. Men blåsten är hård, kan man skylla på höga vågor i ån?? Nä, jag trodde väl inte det…Hur många säsonger av Vera finns det? Kram

 7. Jag har lyckats hålla temperaturen under 25 grader i min lägenhet så inomhus mår jag ganska bra. Jag har inte ens tagit fram mina fläktar. Vilken trevlig morgonrutin du och Daniel har och jag har faktiskt funderat på att skaffa liknande skor. Men än så länge är det bara funderingar. Jag går så gott som aldrig ner och badar så det är nog en lite onödig utgift. Jag har inte tittat på Vera tidigare men den här säsongen har jag tänkt börja följa serien. Lite sent kanske men jag tror att det går att hoppa in när som helst.
  Kram

  • Visst kan du börja se Vera nu, det är ju fristående avsnitt. Vet inte om de tidigare säsongerna finns på play. Min morgonrutin har spruckit igår och idag, måste skärpa mig! Kram

 8. Badskor har jag sen länge, bara det att jag knappast badar.
  Inomhus är här lugnt och svalt.
  Fina bilder!
  Kram!

 9. Oj! Är “Vera” 76! Gissade på min/vår ålder, ev ett par år yngre . Runt 65. Gillar också serien. Har just sett!
  Badskor! Kan vara bra på vissa ställen. Har dock aldrig ägt några.
  Ej heller någon kvällsbadare. Nej, badar gör jag när det är som varmast på dagen. Få se om det blir bad i morgon igen… det ska visst bli varmare…igen!
  Godnatt! Kram

 10. Vera är en av mina favoriter. En härlig roll gör hon tillsammans med Aiden.
  Vet inte om han är med i den nya serien, men i de äldre finns han med. Såg just en repris här…
  Så skönt att du har en sjö att doppa dig och Daniel i nu när ni har så varmt och skönt. Njut fullt ut efter bästa förmåga, snart är den här varma tiden över igen.
  Godnattkram!

  • Visst njuter jag av sommaren, helst i skuggan under markisen dock. Eller i ån, det är oftast där jag simmar, sjön är en bit längre bort. Funderar på om inte förutsättningarna för KarlJohan är skapliga, först varmt och sen ska regnet komma. Det får bli regndansen. Kram!

 11. Ser härligt ut med bad för både dig och Daniel!
  Vera är en av mina favoriter! Kan knappt tro det är samma kvinna!
  Kram

 12. Kicki Fredlund

  Så himla skönt att du har så nära till dina badplatser.
  Jag har ju också nära, men som den badkruka jag är, så är det inte säkert att det blir nåt dopp i år heller.
  Kul med appen som upplyser om vilken blomma du fotat.
  Kram

 13. Badskor är bra, vi fick köpa det i Kroatien, där var det sylvasst att bada – men ändå helt underbart. Perfekt att ha promenadavstånd till badet =) Njut!!

  • Jaa, var i Dubrovnik för en massa år sedan, minns hur chockad jag blev när jag såg stränderna, jag som var van vid Mallis sandstränder!

 14. Vilka smidiga och fina badskor! Det har tydligen skett en bra produktutveckling, sedan jag köpte badskor (förra århundradet!). Stela obekväma saker av plast.
  Dagliga simturer ingår också i mina rutiner så här års. I mitt fall i sjön Rossen. Troligen varmare än i Dalälven.

 15. klarar mig utan fläkt, har persienner nere och fönstren stängda på dagen, släpper inte in den varma luften, öppnar på kvällen när det är svalare.

 16. Skönt med bad när det är riktigt varmt ute. Själv är jag för feg för att bada ensam så än har jag inte varit i vattnet.

Kommentera