Det går på sparlåga i pörtet

Tre fönster i rad i söderläge! Något jag är glad över då utsikten och ljuset är så fint, men…
trots markis och persienner blir värmen tryckande när temperaturen är 29 grader som nu klockan halv åtta på kvällen.
Det blir snart ett kvällsdopp i ån som tack o lov inte torkat in totalt även om vattennivån är mycket lägre än normalt.

Förutom att jag tvättat lakan som fått lufttorka ute idag så har jag gömt mig inomhus där jag svalkat mig genom att blicka tillbaka på resan till Jämtland och då en utflykt i lagom temperatur på ca 15 grader!

Ingrid tog oss med till Andersön, ett naturreservat vid Storsjöns stränder där lämningar efter boplatser och gravhögar berättar att man bodde här redan på stenåldern!

Ack så svalkande det vore att sitta där på en planka i blåsten och njutglo!

..och lyssna till vågskvalpet!

En plats helt i min smak!

Den gamla skogen är full av spännande trädformationer

..och så vacker patina

Den sista dagen är ännu inte slut men jag återkommer till Jämtland i ännu ett inlägg

Vi har ju inte spanat efter Storsjö-odjuret ännu!

3

15 Comments:

 1. Skönt att svalka dig med lite vackra bilder från Jämtland. Sista bilden fastnade jag extra för. Och vad gäller Storsjöodjuret följer jag gärna med och tittar efter det.
  Har haft +30 i huvudstaden idag och väl hett för min del för att orka göra så mycket.
  Kram

 2. Hahaha! Du har haft varmare än vi idag. I motsats till dig njuter jag för fullt och har inte tillbringat dagen inomhus. För det hade inte hjälpt ändå. För det var ungefär amma inne- som utetemperatur. Å då kan jag lika gärna ligga i min solstol och inte röra en fena – utomhus, på balkongen alltså.

  Den där konstiga stammen med grå hårlockar (min fantasi:-) ) var helt suverän.

  Ser framemot fler inlägg från Jämtland. Å visst såg du Storsjö-odjuret;-)

  PS. Det är temperaturskillnad mellan söder och norr här i nollåttaland;-) DS.

 3. Du har t.om. några grader varmare än vad vi har här i Funchal. Vi har ca 27 grader varje dag i skuggan. Solhatt, solglasögon, solkräm och vatten hör till attiraljerna när vi går ut och går. Vätska, drick mycket Paula, mycket viktigt och ät lite saltigt, så du inte torkar ut och får solsting.
  Dina bilder från tjejträffen är mycket vackra. Jag gillar skog och stränder av det där slaget som man inte ser någon annanstans än på nordliga breddgrader. Underbart vackert.
  Vet du om att Storsjö-odjuret har en lång lång tunnel till Loch Ness också? Det berättade man för mig när jag var i Östersund för flera år sedan. Sen mellanlandar Storsjö-odjuret i Norge emellanåt och träffar Bröd-Selma som också har en egen sjö. Odjuren tycks trivas med varandra och är vitt beresta.
  Kram

  • Haha, vilken underbar historia om storsjö-odjuret! Självklart måste alla vattenodjur få träffas, de är ju inte så många! Bröd-Selma ? Måste googla! Saknar både hatt och solglasögon, dricker så det kluckar i magen, Kram

 4. Man önskar sig en tid i Jämtland nu… tänk vad skönt med lite svalare och för att inte säga den fina utflykten. Ni var inte till några vattenfall vid Indalsälven?

 5. Nu har det svalnat av!
  Och man behöver inte hålla i sjön/ån för att blöta ner sig.
  Gott så! Speciellt för naturen.
  Vackra Jämtlandsbilder.
  Undrar om deg blev något odjur. Vore ju dags att någon finge se en skymt av det..
  Ha det gott!Kram

 6. Denna hetta är inte bra för någon. Vaknade vid 3 tiden av ett konstigt ljud ohh det regnade. Idag är det 18 grader och lätt regn och vi njuter.
  ????kramar från oss

  • Vi skulle behöva regn i minst två dygn! Regnmätaren visar som mest 4 mm och det är som att spotta i…ja du vet! Kramen

 7. Spänningen är nästan olidlig….kommer odjuret att visas upp på en blogg? Samma sak här……varmt som bara den inne. Fast just nu sjönk ute temperaturen drastiskt och 1mm regn- 1mm känns som ett hån 30-50 hade varit mer passande lite lagom stilla så att naturen hinner med. Ha en bra eftermiddag/kväll.

 8. Svar: jag minns inte riktigt men 10-12 dagar skulle jag tro. Har jag tur dyker det upp fler =)
  Var ute mellan skurarna och klippte bort 164 vissna pionblommor. Men än finns det blommor och fler knoppar =)

 9. Jag kan berätta att här på Frösön har det också varit nära 30 grader flera dagar. Så jag kan tänka mig att sitta där med dig på plankan med jacka på och lyssna på vågskvalpet. Men jag är trygg i förvissningen om att det blir så igen snart :D Även jag är spänd på om det dyker upp något storsjöodjur hos dig snart.
  Kram

 10. Ljuvliga bilder från Frösön! Varmt, ja igår var här 33 grader, idag betydligt svalare.
  Vilken resa som ni varit på, jättekul!
  Kram!

 11. Härligt och blåsigt var det den dagen – mycket bättre än hettan som varit här några dagar! Dock fick vi åska och några mm regn igår och genast mådde jag bättre igen. Hoppas värmen inte återkommer på ett tag!
  Kram

  • Idag kvalmigt och mulet, åskan dånade i fjärran, sedan föll regnet, 2 mm,,,,som en fjärt i universum…haha
   Kramen

Kommentera