Bloggen

Min vintervärld

Av
den
29 november 2012

“Och nu är det vinter och sparken den slinter…”

Jag märker hur svårt det är att få till fina foton när det är mulet och snö. Svårt att få till kontraster, verkligheten är mycket vackrare än såhär!

Nu då vi fått köldgrader börjar en tunn is lägga sig på sjön

De här dagarna vill jag ta vara på, för några dagar sedan hotades med en mild vinter, idag läser jag om vargavintern som är i antågande, vad ska man tro?

Just för tillfället är i alla fall jag nöjd, -5 och nysprutad vispgrädde i naturen, jag är ute så mycket som möjligt under de få ljusa timmarna. Blinka får mer motion när hon springer framför sparken så hon är mycket belåten och trött då vi kommer in i stugvärmen.

Här i byn har vi huvudlösa änder, titta, någon har nackat huvudet av dem allihop! :mrgreen:

Det krävs många gubbar för att resa julgranen i byn…

katterna går inte längre än till porten, sen tvärvänder de och springer snabbt upp till tredje våningen igen, något som avspeglar sig i bland annat våra gardiner där dom leker Tarzan om mornarna… Jag som aldrig haft innekatter, vad gör man med uttråkade katter? I Björsjö hade vi inga problem, katterna gick gärna ut på farstubron även på vintern. Där satt de och spanade på småfåglarna. Det kan dom göra här också genom fönstret eftersom jag har pippimat på balkongen men det stimulerar inte deras sinne alltför länge åt gången. När det blev riktigt kallt brukade vi skicka ner dem i källaren för att jaga möss… 😆

Idag var det nästan kul att städa, nya snabeldraken har anlänt, snyggare har jag aldrig ägt, och sitt jobb gjorde den!
Nu är Hasse på väg till ett nystädat hem, igår kväll var besvärligt, två långtradare hade krockat tre kilometer utanför byn i backarna och stod och täppte till vägbanorna i det hala väglaget. Men polis fanns på plats som dirigerade trafiken, och Hasse var nog nöjd att han köpt sig en ny radio så han hörde trafikrapporten i god tid innan.

Ni glömmer väl inte “Historieätarna” ikväll klockan 9, det vankas lungmos, aladåb, statarvälling, grisfötter och fårskalle! 😉 Själv skulle jag nöja mig med grisfötterna, maken letar efter dom i affärerna varje dag nu…

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  29 november 2012

  Klaga inte på dina bilder!!!! Dom är helt sagolika, tycker jag…även “sprängd anka”….
  Jag har också fått min utegran nu 🙂 Då känns det lite mer juligt…och ljusare blir det också eftersom jag har den ca 5 meter från balkongen…. 😉
  Kram på dig där i Pörtet!

 2. Svara

  Sigge Svamphund

  29 november 2012

  Skaffa lite roliga kattleksaker, de brukar älska kartonger, små bollar att jaga. Låt dom leta lite gott godis. Alltså se till att de har sysselsättning inne gärna sånt som kräver lite hjärngympa också

 3. Svara

  annette

  29 november 2012

  Visst är det lite svårt ibland med dom förhållanden Du beskriver men jag tycker Du lyckats väldigt bra med tanke på det, och nu längtar jag efter mer snå så det finns lite annat än det grå att fota;)
  Vilken jäkla snygg dammsugare, bara det gör städningen roligare, är den dessutom bra oxå så är det ju ännu bättre;)
  Ut och “sparka” med Dej nu imorgon igen, vem vet kanske kommer solen fram!
  Nu är klockan snart 21.30 undrar om “historieätarna” finns på någon av mina kanaler och om det pågår nu oxå, skall kolla, låter spännande!!

  Ha en fin fredag!

  Kramen

  Kramen!

  annette

 4. Svara

  Britten

  29 november 2012

  Som sagt
  Dina bilder är sagolika

 5. Svara

  Eva-Lena

  30 november 2012

  Otroligt vackra bilder, särskilt den första älskar jag extra mycket, husälskare som jag är. Idag fick jag använda broddskorna för första gången i vinter, det har varit så skönt för ryggen att slippa dem fram till nu. På lördag åker jag till dina trakter: Sikfors och Grythyttan. Ha en trevlig första advent!

 6. Svara

  AprilSus

  30 november 2012

  Wow! Ni har verkligen fått vinter nu. Den lilla snö vi fått än så länge är inte mycket att skryta med, men något ljusare är det iallafall. 😉 Sen har det sina nackdelar med snö också, bl a i trafiken. Det blir ju vinter (nästan) varje år och ändå tycks folk ha svårt att anpassa sin körning efter väglaget. 👿

  Vilken snygging till snabledrake! 😯 Min trotjänare börjar låta lite konstigt, men den suger bra fortfarande. Jag skulle gärna vilja ha en ny, som inte är så tung att dra runt på, men den gamla får nog duga ett tag till. Dör den, då måste man ju…

  Kramisar! <3

 7. Svara

  Menageriet

  30 november 2012

  Dom bilderna duger visst! 🙂
  Du får skaffa en sån där lekpelare till katterna eller också bollar och möss på golvet. Här springer katterna ut och in stup i kvarten, speciellet den gamle. Ändå är det ju inte varken snö eller kallt här än? Han börjar väl bli bekväm av sig.
  Ha en fin adventshelg och kram på Dig! 🙂

 8. Svara

  Herr Nilssons Fru

  30 november 2012

  Who vilka fina bilder, vad glad du ska vara nu när vintern äntligen kommit till dig.
  Som du kanske sett på Fejsan så la jag upp en Småländska, utanför mitt fönster, snöbild..hihi. Jaaaa så vi har också fått lite o de faller faktiskt stora fina flingor där ute nu.

  Man får hoppas vägarna från storstaden är bra i eftermiddag när gubben kör hem bara:)

  En ny dammsugare – de e guld. En bra dammsugare är A o O när man har djur.

  Kramiz

 9. Svara

  Kicki

  30 november 2012

  Bilderna är jättefina! Förstår att du trivs nu när snön kommit. Jag ska också plocka fram sparken nu, det har kommit massor av snö idag.
  Ha en skön advent!
  Kramen

 10. Svara

  Ninni

  30 november 2012

  Jamen visst är det för underbart att det är vinter! 🙂 Dina bilder är underbara! Här har det snöat hela dan och en del av natten hade det visst också snöat. Våra besökare från Töreboda är hänförda. Tommy har skottat snö tre gånger idag vilket är bra då C inte bör ta ut sig alltför mycket.
  Ha en skön sporthelg!
  Kram.

 11. Svara

  Paula´z Blogg

  1 december 2012

  Ha en mysig helg 🙂

  Kram

 12. Svara

  Doris

  2 december 2012

  Stackars små vännerna att vara så uttråkade, kan du inte plocka fram lite julpynt så att de kan få lite roligt 😉 .
  Önskar dig och Hasse en skön Advent, kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 298
 • 499
 • 1 640 989
 • 5 101
 • 65 744
Sök här