Bloggen

Minsta motståndets lag..

Av
den
15 februari 2015

När jag finner livet motigt och jobbigt har jag lätt att bli passiv och följa minsta motståndets lag..

Ingenting känns kul, varför bry sig, jag kan lika gärna sitta här och uggla… :thumbsdown:

Nänä. det är livsfarligt!

0214g

Sjas iväg med sig, uppmanar jag mig själv och tog igår en promenad ner på byn för att spana in folkfesten under rallyt!
Fast, det bidde ju ingen folkfest, den var ute i rallyskogarna istället…
Vissa år har man service och tankning av bilarna i byn och då är det massor av folk, massor av bensinångor, rallyförare som bjussar på sig själva och tar sig tid att skriva en och annan autograf till små rallyfantaster…
Så icke i år. Tyvärr hade förarna i år inget stopp i byn så det blev väldigt rumphugget, bilarna bara svischade förbi på väg ut på sträckan…

0214b

Fördelen med vinter på landet är att snön är lika ren och vacker hur länge som helst..

0214c

Jag har full förståelse för ungar som vill klättra upp och erövra de vita topparna på snöhögen

0214d

Att cykla är inte att rekommendera..

0214a

..men idag tog jag tag i mina stavar som stått oanvända i flera månader, och knatade uppför backen..

Tänk om jag kunde hålla i mina föresatser nån gång, gå minst en promenad med stavar per dag, träna med mina gummiband en gång om dagen, varför ska det vara så himla svårt.
Undanflykternas mästare, det är jag det.,.

boklasare

Det är ju himla berikande att läsa böcker 😀 och inte blir man varm och svettig heller 😉

bok

Apropå filmpremiären, någon som redan hunnit iväg och titta?

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Sigge Svamphund

  15 februari 2015

  Läst böcker det har matte gjort hela livet.
  Den där filmen ska INTE ses. Försök att läsa den första boken gjordes. Usel skit!!!!

 2. Svara

  Mia

  15 februari 2015

  Men vilken antiklimax det måste ha blivit med rallyt då!!! Så synd…men du kom dig bevisligen ut i alla fall.
  Kram på dig, goa du :love: :love:

 3. Svara

  "LillaSyster"

  15 februari 2015

  :thumbsup: Bra mål du har med stavar och gummiband! Känns det nu motigt så välj en grej, tex stavar två gånger i veckan….sen kan du ju utöka efterhand! Jag tycker det skulle vara knepigt med stavar och hundkoppel – men du kanske har ett bra trix! Såg sammandraget från rallyt igår och då de visade sträckningen över Fredriksberg då tänkte jag på dig och att du kanske tagit dig ut i skogen och kollade när de svischade förbi. Lycka till med träningen, jag behöver också komma igång….. Kram

 4. Svara

  Herr Nilssons Fru

  16 februari 2015

  Aj aj inte tänka så där. Ju mer negativt du tänker ju längre sjunker man. Ryck upp sig. De finnas massor att glädjas åt i livet, öppna ögon, le mot de du möter så vipps händer någon extra kul. ((ja ja jag förstår dig, men jag vill inte att du degar ner dig för de. Nä upp med huvudet, upp med ögonen, le med munnen och ta vara på livet. Vi mår alla dåligt då och då men vi får aldrig låta de negatvia ta över i tillvaron. Jag vet vad jag pratar om, jag kämpade själv i 9 år med min goa killar.
  Kramiz

 5. Svara

  Malin

  16 februari 2015

  Vi har alla perioder utan inspiration ork eller lust.. nu i helg var jag tvungen att städa, vi ska ha tjejbastu hemma hos mig på onsdag då vi ska fira två tjejer på jobbet. Så nu var det bara att ta tag i det, jag behöver ngt liknande för att orka förmå mig att få det gjort…

  Men med träningen går det fortfarande bra, det blir spinning 2 eller 3 ggr/vecka. Jag tycker inte att du ska känna pressen att promenera o träna med gummiband varje dag, unna dig att ha vilodagar då kanske det är lättare att få det gjort dem andra dagarna.

  Många kramar till dig min fina bloggvän!

 6. Svara

  Rantamor på näthinnan

  16 februari 2015

  Oj va mycket fin rent snö du har, kanske får du sälja lite,
  när vasaloppet ska gå, för det brukar ju vara en bristvara där just då.
  Din natur påminner mig om när vi bodde i Åsäng, Timrå, vi byggde ett hus alldeles invid skogen,
  lite ensligt allt.
  Och mycket snö hade vi varje år, jag jobbade i hemtjänsten då och det var inte alldeles lätt
  att nå alla mina gamla tanter å farbröder som var helt insnöade.
  Många gånger hade jag ont i magen när man vaknade på natten och såg att det toksnöade.

  Nu bor vi så mycket bättre till, i ett litet radhus, liten tomt, gångavstånd till
  affär, läkarstation, och apotek och havet.
  Socialt är det också med många trevliga grannar att prata med.

  Hoppas att du är på bättre humör idag och kan plocka fram positivt tänkandet,
  krypa upp i en skön stol och läsa en bra bok är alltid gott.

  Tjingelingen från Rantamor.

 7. Svara

  Kicki

  16 februari 2015

  Det är precis så där jag känner mest varje dag. Hade jag inte hundarna, så satt jag nog på ändan hela dagarna.
  Filmen kommer jag inte att se, men jag läste alla tre böckerna.
  Kramen

 8. Svara

  Agneta

  16 februari 2015

  Japp, den lagen känner vi till. Väldigt väl. Här hemma har vi en som säger om mig att jag är mästare på att hitta på alla möjliga saker för att inte gå ut i skitvädret, det är så mycket jag måste göra…….men så är jag så gammal nu så jag liksom vet att går jag bara ut blir allt lite lättare. Tror jag!!!!
  Synd att det inte var stopp i byn, det är kul och nyttigt att träffa folk så där! Men nu är det rent och fint i stället.
  Böcker är bra, mycket bra!
  Agneta kram

 9. Svara

  Astrid

  16 februari 2015

  Men du har hund och du går ut minst en kanske två kanske tre gånger per dag
  Min sjukgymnast sade att den promenaden jag gjorde det räckte
  Att det är vad man försöker upnå med alla människor det här som blir av varje dag
  Så använd gummibanden till något kul (slangbella) i stället eller göm dom som jag gör med mina grejer
  Om du läser min blogg förstår du 😉
  Man har för stora krav på sig själv och trro att nadra gör så otroliga saker

 10. Svara

  Christina

  16 februari 2015

  Att vara deppig är inget vidare.Har själv haft en del deppiga perioder i mitt liv och en gång var jag så låg att jag fick antidepressiva tabletter utskrivet.De hjälpte mig bra,men som du gör att vara ute och röra på sig är viktigt.Får ju igång seotinerna i hjärnan.Men allt det där vet du säkert :zzz:
  Fina bilder du har tagit.Här är snön så gott som borta.
  Kram!

 11. Svara

  Pernilla

  17 februari 2015

  Det här låter kanske lustigt men…..jag har en kund som bor i Säfsen och på Gotland. När han var förbi för i förra veckan och beställde trimtid för sin hund, babblade han på om att det var Rally. Jag fattade inte så mycket och förstod inte heller vad han hade med det att göra för han kör ju inte rally. Jag tyckte inte det var så stor grej om lokala klubbarna på ön skulle ha tävling. Inget att hetsa upp sig för, liksom.

  Men nu fattar jag! Han skulle alltså inte vara kvar här på ön. Haha!
  /P

 12. Svara

  Herr Nilssons Fru

  17 februari 2015

  Hoppas allt känns lite bättre idag. Kanske är du ute o rullar runt i snön, för de ser det ut som ni har gott om. Här lyser gräsmattorna gröna med små vita prickar här och där o isfläckar på sina ställen. Jag ritar ett kors i taket varje dag jag är ute med hundarna utan att halka 🙂 men skogsvägarna är helt bara igen o de e gott.
  Önskar jag bodde lite närmare, då kunde vi dricka en kopp oboy i någon snöhög.
  Idag laddar jag för bus… 😈
  Kramiz

 13. Svara

  Gunnel

  17 februari 2015

  Det är lätt att bli medlem i den klubben Undanflyktsklubben. Kan man bara komma på nåt sätt att motivera sig själv är det helt klart enklare. För min del har det blivit en stor hjälp med att ha Santos här. Han bryr sig inte om ifall jag är trött eller inte känner för en skogspromenad. Det ser ändå ljust och fint ut hos dig med snön. Här hara vi inget sånt kvar. Det är barmark och allt är grått och trist. Jag försöker leta efter lite färgklickar när jag är ute och går. Kram

 14. Svara

  Mias Mix

  17 februari 2015

  Rallyt i Säfssen var en höjdare och folkfest som du säger. Min man tog massa mackor från pappas bageri och en låda på sparken och iväg och sålde, han kom med på Sportnytt då 🙂
  Vad som än tynger dig hoppas jag du tar dig ur det på bästa sätt och går vidare ännu starkare. Att groparna blir mindre och mindre för varje gång och att de kommer mer och mer sällan.
  Och det där med att få in rutiner och göra saker varje dag. Häng upp det vid något annat du ändå gör. Som att göra andningsövningar när man ser på TV. Att stå på balansplattan när man borstar tänderna. Det är lättare att komma ihåg då 🙂 Kram och ha det bra!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 41
 • 172
 • 1 654 288
 • 5 125
 • 66 098
Sök här