Matrecept och kökstips

Testat GoGreen grytbas

Av
den
14 februari 2015

Jag har varit med och testat GoGreens nya produktserie grytbaser.

indianmasala1

Mitt val föll på smaken “Indian masala” då jag brukar gilla indiska smaker.
Grytbasen innehåller krossade tomater, kokosmjölk, lök, morot, linser, blomkål och en herrans massa kryddor, bl.a ingefära och vitlök
Enligt informationen på förpackningen ska man tillföra 400 g strimlad stekt kyckling, alternativt broccoli för en vegetarisk masala
Jag valde att ha i halva mängden kyckling och halva broccoli.

indianmasala2

Till rätten kokade jag basmatiris.

Mitt omdöme:
Rätten var ganska torr i konsistensen så jag tillsatte ca 1 dl vatten. Trots det brände kryddorna i munnen. Det är ganska ovanligt att jag klagar på hettan, använder bland annat chili till det mesta, men denna rätt var i min smak alltför stark.
Det som inte gick åt tillagade jag som enchilladas nästa dag med hjälp av tortillabröd. Då blev rätten något mildare i smaken.
Sammantaget blev inte produkten någon större hit hos mig, men så har jag ju bara testat en av många smaker.

Betyg :mums: :mums: av fem möjliga

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  14 februari 2015

  Bra att veta, så tack för tipset eller vad jag ska kalla det 😉
  Kram fina du :love: :love:

 2. Svara

  Agneta

  14 februari 2015

  Ååå, tycker du också om indisk mat – det är ju så gott! På semester nu köpte jag bland annat curry och just masala, kom på att det kanske skulle kunna bli något sånt till middag ikväll. Äter alltid lite sent. Inte bra.
  Chilli skulle du kunna göra ett inlägg om för den grönsaken förstår jag mig inte på. Det står i recept ibland, 1 chili. Vaddddå för chili, det finns ju miljoners och hur ska man veta vad man ska ta? Det undrar jag mycket över.
  Usch, har du upp och nerdagar. Ja, det är inte utan, jag har ickemotiverade dagar just nu, jag är så innerligt trött på det grå och svinkalla, råkalla som vi har här. Jag ska inte klaga för jag har varit ute och rest lite, men i alla fall. Håglöshet är inte roligt, inte ickemotiverade dagar heller. Jag tror vi mår bättre när solen kommer mer på riktigt, det blir liksom lättare då!
  Kramar
  Agneta

 3. Svara

  Raija

  15 februari 2015

  Det är konstigt att viss indisk mat ska vara så fruktansvärt stark. Jag har också drabbats av det på en indisk restaurang i Stockholm. Maten var så stark, så det gick inte att njuta av den.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  15 februari 2015

  Det ser väldigt gott ut i alla fall, men det måste ju vara lagom starkt! :ohno:
  Idag på morgonen snöade det lite igen…. men inget som lade sig!
  Ha en bra söndag! :thumbsup: Kram

 5. Svara

  Astrid

  15 februari 2015

  Jag har snegla tpå den men då vet jag
  Det ser ju himla gott ut

 6. Svara

  Turkulainen

  16 februari 2015

  Grytbas? Det är ju så himla enkelt att laga en gryta Alldeles Själv, med bas och allt. Tomat, lök, morot och sånt är det ju bara att slänga i grytan och man kan variera i oändlighet, alltefter råd och lägenhet. Jag måste säga att jag trodde de här grytbaserna var utdöda redan. På 80-talet eller nånting var de en stor nyhet. Jag minns åtminstone Hawaijgrytan, som marknadsfördes med sloganen “Tillsätt bara vatten och köttfärs”. en stor nyhet.Ja, vad vet jag, kanske den finns fortfarande! Med tre-fyra ananasbitar, som ger den där Hawaijtouchen!
  Smaklig måltid i alla fall, Paula.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 134
 • 447
 • 1 575 969
 • 4 984
 • 64 198
Sök här