Bloggen

Mitt hjärtegryns lilla hjärta…

Av
den
30 september 2021

Besöket hos veterinären avlöpte smidigt.
Mina flickor, alla tre, mötte upp mig så jag inte skulle irra bort mig på väg från busshållplatsen till köpcentret…

Det är märkligt men min busslinje har flera olika rutter så innan man lärt sig måste man vid varje resa kolla hur bussen åker och var hållplatserna ligger, jag blir totalt förvirrad!
Det var en bra bit att promenera, men vi hann precis.
Själva ultraljudsundersökningen fick ingen av oss följa med in på.
Det blev en lång väntan, drygt en halvtimme tog det.
Sen fick en person (det blev jag) gå in och prata med veterinärerna, de var två till antalet, den ordinarie från kliniken och en ultraljudsexpert.
Det hade varit en jobbig undersökning för Daniel som skulle ligga på rygg, han får svårt att andas i den ställningen.
Blåsljuden från hjärtat var kraftiga.
Hjärtklaffarna höll inte tätt.
För att få en helhetsbild ville man också röntga lungorna för symptomen kan också orsakas av att lungorna inte är i bästa skick.
Om så skulle vara fallet kan man sätta in vätskedrivande och/eller kortison.
Självklart ska han röntgas, fattas bara, och det kommer att ske om tre veckor

Daniel behöver också gå ner i vikt, det är superviktigt att inte ha för mycket hull när hjärtat är hårt belastat, så idag har jag beställt hem dietfoder.
Vi fick med oss en provförpackning och han äter fodret med god aptit, puh vilken tur.

Det blev en promenad till bussen igen, min stegräknare landade på 12000 steg igår, någon brist på motion råder inte för liten vovve!
Så vackert det är ute nu, kan man inte stoppa tiden nu! Låta naturen vara såhär fin i några veckor, i allafall oktober månad ut? Skulle inte tro det…löven trillar här redan med en farlig fart…

Jag glömde visst nämna att jag hade något mer med mig hem än Daniel, något större!
Saija skulle in på Jysk och handla batteridrivna ljus. Jag följde med in….

och kom ut med en skrivbordsstol under armen…..
Titta vilken skillnad på storlek mot min gamla!
Jag har sneglat på den här lilla “pallen” som ser ut som en sadel, ergonomisk och allt.
Jag har länge stört mig på min stora stol då jag varken lutar mig mot ryggstödet eller använder armstöden vid datorn.
Nu får vi se hur detta går, rumpan verkar domna efter en stund så det blir inte tal om några långsittningar här vid datorn, lika bra det kanske??

Jag köpte en ny mjukare sele som inte trycker på Daniels bröstkorg. Den trivs han bra i och den är lätt att ta på och av.

Mitt hjärtegryn med hjärtproblem <3

Han blev rakad på magen under undersökningen, inte fint och jämnt direkt, men det växer ju ut och han bryr sig inte!

En kvällspromenad i byn…
I morgon blir det tidig väckning, medan jag nu har ångan uppe så ska jag äntligen åka på mammografi, något jag försummat under de senaste åren…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Gun Wiik Pils

  30 september 2021

  Hoppas det går bra för din pälskling.
  Va bra att du går på mammografi, jag stod i valet och kvalet 2019 men tack och lov tog jag mitt förnuft till fånga och tur va det, tumören va bara 1 cm och inte spridd så det är viktigt.

 2. Svara

  Anna-Lena

  30 september 2021

  Härlig höst. Tråkigt att inte Daniels hjärta var så bra som vi trodde. Nu hoppas vi att medicin och foder gör att det blir bättre!
  Lycka till på mammografin. Förra gången blev jag kallad på extra koll. Som tur var, så varxdet bara rn cysta.
  Kram !

 3. Svara

  Karin Eklund

  30 september 2021

  De små älsklingarna blir våra stora älsklingar. Vilken lycka att Daniel har dig! Jag håller tummarna så hårt jag förmår för dig och för Daniel!

 4. Svara

  Minton

  30 september 2021

  Hoppas det blir bättre med medicin och foder. Jag hade en sådan stol dom sista åren jag jobbade. Den var underbar att sitta på när man vant sej.
  Var på mammografi förra veckan och väntar på svar.
  Minton äter dietfoder för sin känsliga mage och det har blivit bra.
  Kramar från oss

 5. Svara

  bpz3

  30 september 2021

  Bra att undersökningen gick smidigt, mindre bra att stackars Daniels hjärtklaffar inte är täta och att han har blåsljud. Hoppas innerligt att dietfodret hjälper. Kan ju ingenting om hundar, men det har då aldrig slagit mig att Daniel är överviktig. Håller tummar och tår att det nya fodret hjälper vad gäller vikt.

  Jo, höstfärgerna är det inget större fel på om solen skiner. Men är det grått och regnigt så har aningen svårt att uppskatta färgprakten;-)

  Bra att du pallar dig till mammografin imorgon. Det är liksom ett måste och vi är ju faktiskt priviligierade att ha ett system som bjuder på undersökningen vare år. Lycka till!

 6. Svara

  Ditte

  30 september 2021

  Så skönt att besöket gick bra. Har hållit tummarna för er. Och toppen att flickorna mötte upp dig så det blev en direktlinje till veterinären. Bra med en röntgen så du vet mer exakt sedan om det är lungorna eller hjärtat.
  Höstfärgerna är verkligen vackra men visst kunde löven med sina fina färger hålla sig kvar på träden några veckor till. Men de verkar ha bråttom ner till marken.
  Spännande med en ny stol. Och smidig är den. Men utan ryggstöd skulle jag inte klara mig. Även armstöd måste jag ha. Fick låna en bra arbetsstol från rehab för min rygg. Stor men helt suverän. Har den även som stol vid matbordet.
  Bra och viktigt med mammografin.
  Kram och natti

 7. Svara

  Ninni

  1 oktober 2021

  Nämen lilla söta Daniel. Jag hoppas verkligen att de får nån ordning på medicineringen så hans hjärta mår bättre.
  Bra att du tar dig iväg på mammografi. Det är ju inte bara Daniel som ska skötas om…
  Kramen.

 8. Svara

  Anki

  1 oktober 2021

  Bra att Daniel fått en ordentlig undersökning – och att även röntgen är på g … men tråkigt att det var sämre med lilla hjärtat än förväntat. Hoppas det blir bättre med medicin och viktnedgång.
  Bra också att du går på mammografin – viktigt!
  En liknande pall hade Lasse vid arbetsbänken i garaget – bra att enkelt vända sig och bra att enkelt kunna justera höjden.
  Önskar dig en bra fredag!
  Kram

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  1 oktober 2021

  Lille Daniel <3 men skönt att veta lite mer även om det känns jobbigt….. helt naturligt! Men att Daniel skulle vara lite överviktig kunde jag aldrig tro?? Nåja, huvudsaken att han kan få hjälp <3
  Mammografi är bra, senast jag fick kallelse vågade jag inte gå pga coronan, så jag hoppas det snart kommer ny kallelse….
  Lycka till med allt nu <3

 10. Svara

  Ama de casa

  1 oktober 2021

  Skönt att veterinärundersökningen gick bra, men tråkigt att beskeden inte var bättre. Bra ändå att en ordentlig uppföljning ska göras.
  En sån där stol skulle minska min datortid betydligt, att sitta utan ryggstöd och balansera är inget för mig 🙂

  Hoppas din mammografi går bra idag då.

  Ha en fin fredag!

 11. Svara

  ElisabetR

  1 oktober 2021

  Skönt att det är en bit på väg med Daniels undersökningar och att de verkligen tar reda på hur det hänger ihop med besären. Idag finns det ju bra mediciner så han orkar stuffa på fortsättningsvis också.
  Toppen att du har så bra stöd från flickorna.
  Nya stolen blir nog lite träningssak för rumpan, du får skifta imellan dom.
  Lycka till med din mangling idag 🙂 ……..

 12. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  1 oktober 2021

  Det är superviktigt med mammografi! Även om det inte hjälpte mig precis, men min cancerumör var av det ovanligare slaget. Växte enormt fort, trots att just den sorten inte ska göra det. Det positiva är dock att den inte hade spritt sig, att den inte är hormonbetingad så jag behöver inte äta några mediciner – och att den inte så lätt kommer tillbaka…..
  När det gäller lilla Daniel så är det inte kul när dom små älsklingarna börjar få sina krämpor, men han verkar vara i goda händer. Nu får vi hålla tummarna för att det inte är några problem med lungorna…..
  KRAM/Susie

 13. Svara

  Kicki

  1 oktober 2021

  Hoppas att ditt lilla hjärtegryn svarar på hjärtmedicineringen.
  Jolly levde många år med ett allt sämre hjärta, men utan att det påverkade henne så värst mycket.
  Kram/Kicki

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 oktober 2021

  Stackars lilla sötplutten som fick utstå obehaget att ligga stilla på rygg och ha svårt att andas. Men de gosade säkert med honom under tiden och lugnade honom så han kände sig nog trygg i alla fall. Det var inget roligt besked om hjärtat men förhoppningsvis hjälper det med lite viktnedgång och kanske någon medicin. Han är i alla fall pigg och glad och verkar inte ha ont.
  Underbara höstfärger men visst faller löven fort nu. Särskilt som det blåser ganska bra samtidigt som det kommer en del regnskurar.
  Jag håller tummarna för att din nya, ergonomiska skrivbordsstol ska fungera bra.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 78
 • 235
 • 1 654 723
 • 5 125
 • 66 106
Sök här