Fem en fredag

Fem-en-fredag # 39 Upptäckter

Av
den
1 oktober 2021

#39 Upptäckter

När hittade du senast rikedom?

En större rikedom än mina tre barnbarnsbarn kan man väl inte få? Det är inte alla förunnat att uppleva fyra generationer..

För tio år sedan fick jag veta att jag skulle bli gammelfarmor till en liten tjej, Vanessa

Och för prick ett år sedan kom de två nästa prinsessorna till världen, Freja och Noelle
Snacka om rikedom!

Vad tappade du senast bort och fick tillbaka?

Jag kan inte minnas att jag tappat bort något på sistone (!) förutom just det, mitt minne! Men det har dessvärre inte kommit tillbaka..
Däremot får jag ägna alltför mycket tid på att komma ihåg, bara att gå ut genom dörren och få med mig det jag behöver kräver genomgång….varje gång!

Vad är något du nyligen upptäckt om dig själv?

Vad fick du senast omslaget?

Det var nog den nya skrivbordsstolen som jag släpade hem från stan i en stor kartong härom dagen
Som jag befarade så har jag “sittsår” i rumpan, dvs. rumpan domnar bort…så just nu alternerar jag mellan stolarna…

Vad har du kvar att upptäcka?

Jag är fortfarande “nyfiken i en strut” och tänker fortsätta utforska världen på mitt eget lilla vis!

Flera temabloggare hittar du hos Elisa

Trevlig helg, regnet står som spön i backen, dags för myskvällar insvept i en mjuk pläd framför brasan (I wish) I brist på brasa tänder jag några ljus…

TAGS
29 kommentarer
 1. Svara

  Sognafaret

  1 oktober 2021

  Å det siste bildet bringer fram mange gode minner fra hytteturer opp gjennom årene.

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  1 oktober 2021

  Du är verkligen rik på nära och kära och mycket annat 😀 Bästa rikedomen man kan ha är väl just en familj som man är nära. Jag sveper gärna om mig en filt och tänder ljus jag också. Inte det sämsta och det lär bli mycket av det framöver 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   3 oktober 2021

   Goafton, idag är det verkligen läge för att mysa i soffan. regn och rusk hela dagen, tre promenader är avklarade, jag tror nästa kiss får Daniel klara av själv, “ler”
   Kramen

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  1 oktober 2021

  jo, du är verkligen rik

 4. Svara

  Anna-Lena

  1 oktober 2021

  Barnbarnen är en rikedom och du har fått en extra bonus med nästa generation.
  Gott att hålla reda på sina saker.Är också bra på det. Däremot glömmer jag nsmn och begrepp… men dom kommer tillbaka efter en stund..
  Ljusen har faktiskt inte kommitvfram än, men visst är det dags! Kram !

  • Svara

   Paula

   3 oktober 2021

   fått och fått, “ler” jag har nog inte gjort så mycket, fött en dotter, sen har det bara rullat på! Men visst känns det både mysigt och speciellt att få följa med nästa generation ett tag. Kram

 5. Svara

  Minton

  1 oktober 2021

  Du är lyckligt lottad med dina kära. Daniel är också viktig för dej.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   3 oktober 2021

   Ja, det är ju inget man direkt planerar utan det brukar bli som det blir, o i den här familjen blev det flera småttingar. Det är lite lustigt, min mormor var enda barnet, mamma var enda barnet, jag var enda barnet och min dotter är enda barnet. Sen bara skrällde det till, “ler” Daniel är hela familjens kelgris! Kram till er

 6. Svara

  Kina Hellquist

  1 oktober 2021

  Instämmer i alla fina svar, speciellt det första. Vilka gosegryn du fått! Huvudsaken är att vi kommer ihåg att vi har dom, och var vi heter och bor. Resten kan vi låtsas att vi kommer ihåg, genom att nicka vid rätt tillfälle eller något sån´t! Kram!

  • Svara

   Paula

   3 oktober 2021

   Mycket bra förslag. Jag har redan lyckats börja blanda ihop han och hon, så snart får jag gå över på hen…precis som man har i finskan…där finns bara hen. Kram

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  1 oktober 2021

  Vilken rikedom du har i dina barn, barnbarn, barnbarnsbarn <3 åsså Daniel förstås!
  Det där med minnet ska vi inte tala om….för det har jag glömt vad jag skulle skriva 🙂
  Regn och rusk, jodå men det är bara att gilla läget….fast det gör jag INTE. Det är så blött här ute nu, så jag får ha badskor på hundpromenaderna 😉
  Fina svar <3 Kram på're

  • Svara

   Paula

   3 oktober 2021

   Nu tycker jag faktiskt att regn och rusk kom en månad för tidigt. Marken svämmar över av alla löv som fallit, de kommer inte att prassla länge utan multnar snart till hala högar. Javisst är jag rik på många sätt, och jag är ytterst förvånad och tacksam.
   Kramiz

 8. Svara

  Susjos

  1 oktober 2021

  Underbara bilder till dina svar idag! Å “Baby Dalarna”, älskar den t-shirten som Noelle, eller är det Freja som bär den?! Å visst är det så att vilka du har omkring dej är det som betyder något!
  Mysigt med brasa och en god bok, men just nu tittar nog både du och jag på Idol!
  Ha en fin kväll!
  Kram

 9. Svara

  Geddfish

  1 oktober 2021

  Snacka om rikedom ;D <3

 10. Svara

  Ditte

  1 oktober 2021

  Lika roligt som vanligt att titta in till dig och läsa sina svar men fina bilder till.
  Verkligen en rikedom med familjen och tänk att du har tre barnbarns barn. Helt ljuvliga bilder på dem.
  Jag kommer inte hinna att få några barnbarnsbarn men jag gläds åt döttrar, barnbarn och resten av familjen. Även friheten här i Sverige och hyfsad hälsa är rikedomar.
  Nyfikenheten har vi gemensamt och tror nog vi kommer att fortsätta att vara det. Antar det är medfött.
  Önskar dig en skön kväll.
  Kram

 11. Svara

  bpz3

  1 oktober 2021

  Med lite tur så kan du uppleva/upptäcka en generation till. Säg on 10 till 12 år är det ju fullt möjligt att Vanessa kan föda barn, och det är lika sannolikt att du kan uppleva även det. Vad sägs om det? Du kan väl satsa på det;-)

  Nyfikenheten tar nog över från glömskan, vilket är lika bra det. För hellre glömmer jag både det ena och det andra än att sluta vara nyfiken. Dessutom lär man sig ju så länge man lever – sägs det;-)

  • Svara

   Paula

   3 oktober 2021

   Haha, ska jag satsa på det? Jag har nog ingen talan i ärendet, och att hålla mig själv vid liv såpass länge vete tusan…haha

 12. Svara

  Bokdamen

  1 oktober 2021

  Så sant som det är sagt om vad du nyligen upptäckt. Ingen dålig rikedom med barnbarnen. Trevlig helg!

 13. Svara

  Gun-San

  2 oktober 2021

  Tänk vilken rikedom! Att du nu bor närmare och ni kan träffas oftare är säkert det bästa du gjort.
  Har alltid haft bra minne men efter min mans död är jag så glömsk och ofokuserad för första gången skriver jag inköpslista…

  • Svara

   Paula

   3 oktober 2021

   Men minnet kommer tillbaka, inte konstigt alls att du inte klarar av att koncentrera dig på små oviktiga saker, varför bry sin hjärna om det? Skriv du listor, det mår du inte dåligt av. Plötsligt en dag så sitter minnet där igen, där det ska. Och om inte, så gör det inte så mycket. Jag har skrivit listor i hela mitt liv. Sen gäller det att komma ihåg att ta med dem också…Kram från pörtet

 14. Svara

  Anki

  2 oktober 2021

  Du är verkligen rik! Såå många nära och kära – och flera av dem på nära håll! Underbara bilder!
  Och nyfikenheten har vi gemensam!
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

 15. Svara

  ElisabetR

  2 oktober 2021

  Fina bilder och intressanta svar.
  Önskar dej en trevlig helg.

 16. Svara

  LillaSyster

  2 oktober 2021

  Vilka bilder! Dina tjejer är så fina, vilken rikedom =)

 17. Svara

  Scylla

  2 oktober 2021

  Gah, så söta bäbisar! Jag blir helt till mig när jag ser sådana där små. För mig är det avlägset ens med barnbarn eftersom jag var 40 när jag fick min första – och 48 när jag fick den sista.

 18. Svara

  Tantaugusta

  3 oktober 2021

  Vilka härliga bilder och vad underbart att få uppleva fyra generationer. Det fick min farmor och mormor också göra men det är inte troligt att mina föräldrar hinner uppleva det och för egen del är det ytterst osannolikt.

 19. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  3 oktober 2021

  Vilka söta tjejer, men har du inga små söta killar som barnbarnsbarn!?
  Igår fick jag hem en stor värmefilt, så nu kan jag sitta/ligga i TV-soffan och njuta medan man hör hur vinden blåser ute…..
  KRAM/Susie

 20. Svara

  Mormor

  3 oktober 2021

  Tack för fina bilder!
  Ett finskspråkigt tips för att minnas vad man ska ha med sig innan man smäller igen hemmets dörr bakom sig. Smälla igen heter PAMauttaa på finska, och min väninna tänker alltid: PAM. Alltså: Puhelin, Avaimet, Money.(Telefon, nycklar, pengar.)
  Innan hon kommer till vår vattengympa tänker hon: UPS. Uimapuku, pyyhe, shampoo (baddräkt, handduk, shampo). Listigt, tycker jag. Förutsatt att man kommer ihåg vad man ska tänka … Det går säkert att hitta på kul ramsor på svenska också.
  Må väl!

  • Svara

   Paula

   3 oktober 2021

   Det var kreativt! Jag skulle behöva ha den där ramsan på hallväggen! Tack o lov går inte dörren i lås utan nyckel, annars hade det varit kört…men ärligt så låser jag sällan, bara om jag åker till stan och blir borta länge.
   Det är tråkigt när man mitt i ett samtal får blackout och inte minns vad man skulle berätta! Har hänt mig flera gånger ….usch så trist.
   Och sen att man inte minns om man berättat en sak just för den personen man samtalar med…man brukar se på den andres ansiktsuttryck, att Jaha, nu tjatar hon om det där igen…haha
   Inte är det kul när minnet sviktar, men situationer kan bli rätt dråpliga
   Ha en fortsatt fin höst nu när frihetens timma är slagen…eller?

 21. Svara

  Ama de casa

  4 oktober 2021

  Det där med tappade minnet känns igen. Nu när vi är ute och ränner runt så har jag en förmåga att glömma munskyddet på hotellet. Hemma är det rutin, men inte när vi är på resande fot. Har alltid med mig reserver i handväskan ifall jag kommer på det en bra bit från hotellrummet.

  Härliga bilder på dina rikedomar!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 536
 • 562
 • 1 610 434
 • 5 044
 • 65 064
Sök här