Bloggen

Mitt-sommar, sommar-mitt – mitt i sommaren!

Av
den
19 juli 2021

I helgen var det mitten av sommaren om man ska tro almanackan.
Det märks i naturen, fräschören är borta, de flesta blommorna har vissnat eller ser slaka ut…

Men vad gör väl det när bästa dottern kom på visit!

Jag tror hon mer kom för att hälsa på sin pälskling…här med den enda leksak han brytt sig om, RÅTTAN

Mycket kärlek får han från alla håll!

Vi tog promenader på nyasfalterade vägar

Så här fina har mina skosulor blivit! Googlade och fick rådet att försöka tvätta dem med linoljesåpa, och tänk för att det har jag hemma!
Fast, det brådskar inte…

Jag har gnällt över att jag förstör dojorna genom att gå barfota i dem, men det har ju varit så fruktansvärt varmt…Dottern har använt såna här och tycker de är perfekta. Jag tvivlade att de skulle passa, men köpte ett par i allafall.

Det gick precis som jag befarade, efter bara några steg kände jag halva strumpan under hälen..

..totalt värdelösa på mina fötter! Någon som har andra tips? Att välja sandaler funkar inte för mig, jag har redan problem med fötterna och måste ha rejäla skor året om!

Jag lyckades lura dottern i sjön, eller flåt ån, o medan vi simmar där i det ljumma sammetslena vattnet börjar hon frusta och skrika!
Hon hade trasslat in benen i näckrosstjälkar….men var övertygad om att det var en haj som bet henne i tårna!
Som jag skrattade!

Efter badet njöt vi av säsongens första kräftor, eller snarare slukade vi i oss varsitt paket!
När vi äter kräftor ja då äter vi kräftor, det är ingen mening att ha en massa läckra pajer och såser och sallader till som tidningarna tipsar recept om…
Vi åt vitlöksbaguette och prästost, basta!

Vi har lite olika termostat dottern och jag, under kvällen började hon frysa och när hon gick o lade sig hade hon både sitt och mitt täcke över sig! Jag var helt nöjd med bara ett vanligt lakan!

Förutom att äta kräftor skulle dottern hjälpa mig att äntligen få upp kökslampan i taket. Kontakten sitter inte i taket utan på väggen och behövde alltså en rejäl lång skarvsladd!
Den hade hon nu inhandlat men…..det visade sig att vi (jag?) inte kollat tillräckligt noga, för det var en vanlig elkontakt och inte en lampkontakt som satt uppe på väggen i takhöjd!

Nå, ännu räcker dagsljuset långt och jag har en liten bordslampa i fönstret.
Nu får dottern ta sig till affären och byta ut skarvisen och göra ett nytt trevligt besök hos morsan…och kanske sörplar vi på några fler kräftklor ?

Dagens blomma inte att förglömma!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  20 juli 2021

  Va tidigt ni var ute med kräftor – här har dom inte ens börjat sälja kräftor…
  Så kul med dotterns besök hos dig. Å ju fler misstag ju fler besök. Så felmätningar kan jag bara rekommendera – från din sida alltså;-)

  Dina dojor – ja, jag kan ju bara säga vad jag gör med mina – jag slänger dom i tvätt maskinen på 40 grader, men jag tar ut skosnörena innan. De har nämligen en förmåga att “dela på sig” när man tvättar dom – snörena alltså, inte skorna.

  Att gå utan strumpor i dojor klarar jag inte. Foten svettas ju och dojan blir “sur”. Har sådana “under-ankel-sockor”, men har valt dom som är lite högre, för jag har samma problem som du – de glider undan. Annars ta vanliga “över-ankel-sockor”. Inte moderiktigt precis, men vem bryr sig.

  PS. Äter kräftorna precis som du:-) “Var sitt paket” – betyder det 20 kräftor var eller;-) DS.

  • Svara

   Paula

   20 juli 2021

   Igår såg jag välfyllda kräftdiskar i affären så nu har nog säsongen börjat, kolla du också! Jag törs inte slänga mina dojor i allmänna tvättmaskinen, tänk om asfalten förstör hela innanmätet!
   Ja det får bli en högre modell av strumpa, tänkte bara vara lite modern som mina tjejer, men det funkade ju ändå inte, haha
   Dessa förpackningar vi valde innehöll 700 g vardera, så kanske 15-16 stycken,

 2. Svara

  Minton

  20 juli 2021

  Han är så söt den lille och här finns också en råtta. Du får ha en vanlig socka i skon även om det är varmt . Hur klarar Daniel den nya asfalten.
  Oh det var längesedan jag åt kräftor som är så gott.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   20 juli 2021

   Första dagarna efter asfalteringen bar jag honom där han inte kunde gå bredvid eller i diket. Nu går det bättre då värmen inte är lika hög och asfalten har lagt sig. Tack för omtanken. Jag brukar köpa ett paket kräftor bara till mig själv. Öppnar förpackningen försiktigt och låter lagen ligga kvar. Sen tar jag ur några kräftor med en typ stor pincett utan att röra något i förpackningen med fingrarna. På så sätt håller kräftorna i lagen i flera dagar i kylen. Då kan man dela upp kräftorna på flera dagar om man inte orkar sluka alla på enn gång. Det viktiga är att inte komma i kontakt med dem med fingrarna…
   Kramen

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  20 juli 2021

  Dagens blomma Stjärnflocka, en av mina absoluta favoriter, när man tittar riktigt noga på den så ser man in i minsta detalj hur vacker den är <3
  Daniel, älskade lilla varelse, som jag också älskar, så här på avstånd 🙂 Han är bara så söt <3
  Hoppas du får tips om strumpor, jag har ingen aning om vad som finns att tillgå men det finns ju allt möjligt så det borde inte vara alltför svårt att hitta nåt, lycka till med det <3
  Åh vad sugen jag blev på kräftor nu! Syster äter inte kräftor, så det har inte blivit mycket av den varan här tyvärr, däremot åt vi surströmming nu när hennes son var på besök 🙂
  Ha det så gott Paula, kram på're

  • Svara

   Paula

   20 juli 2021

   Men visst kan du väl äta kräftor själv? De går ju att förvara i kylen några dagar även öppnad förpackning bara man låter bli att hantera dem med fingrarna. Jag har en tång som jag plockar upp några med. Så får syster äta något hon är sugen på istället! Ja stjärnflockan är verkligen vacker, väldigt speciell. Nu tycker jag det mesta verkar vara överblommat…så är det varje sommar efter mitten av juli, inte mycket kvar i naturen som blommar.
   Kramiz

 4. Svara

  ElisabetR

  20 juli 2021

  Härligt med besök av dottern. Vi hade också barnen med familjer på besök i helgen. Bilden på Daniel coh råttan är ju för härlig. Våran vildkatt har varit och mumsat ett par kvällar igen, törs komma upp på altanen när vi gått in.
  Jag har också gått barfota jämt i skorna. Men efter inköp av nya sandaler så använder jag ankelsockor, det tycker jag funkar, glider inte ner.
  Ha en fin fortsatt vecka……….

  • Svara

   Paula

   20 juli 2021

   Vad glad jag blir att höra att kisse har visat sig igen,. Och är det inte rentav så den börjar bli aningen hemtam? Mycket mer än så kan man förmodligen inte förvänta sig. Men det är väl belöning nog, eller hur? Ja ankelsockor måste införskaffas, invisible sockorna är helt invisible när de sitter under hela fotsulan!

 5. Svara

  Anna-Lena

  20 juli 2021

  Än så länge räcker dagsljuset till nästan allt som man behöver ljus till. Gott så! Och du hinner få den rätta kontakten Innan det blir mörkare.
  Kräftor… hm… ok…men äter hellre räkor. Mycket hellre! Handlar nog lite om skalandet…eller rätt så mycket… Kräftstjärtar är ok, men klorna… puh!
  Använder högre sockor… blir ju ändå varmt i skorna. Fast eco-sandaler är bra för kortare promenader….funkar för denna tant…men alla är vi ju så olika.
  Ha det gott! Kram!

  • Svara

   Paula

   20 juli 2021

   Under alla år med barn och barnbarn har jag varit sopkärlet när det gäller kräftor. Ungarna har ätit stjärtarna och resten har dom lämpat av på min tallrik. Det hände många gånger att jag inte fick en enda stjärt, men desto flera hjärnor och klor…
   Numera håller jag hårt i de kräftor jag anser mig vara berättigad till, haha! Smakmässigt gillar jag kräftor bäst, men gillar alla skaldjur.
   Inga öppna tår i mina dojor längre tyvärr, jag tenderar att ramla och bryta armar och ben då..

 6. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  20 juli 2021

  KRÄFTOR, det skulle jag kunna äta varenda dag till middag – och lunch också! Och precis som du och din dotter så äter jag ingenting till, utan “bara” kräftor. Inte ens en gång bröd och ost. Att vara på kräftskiva och se folk som inte kan äta kräftor utan lämnar 75% är en ren pina…. *fniss*
  Nu när jag läste din kommentar så fick jag en mycket bra idé. Jag fyller är nästa måndag, jag hade tänkt gå på nån bra krog men på måndagarna är dom flesta stängda. Så vi ska istället göra en utflykt. Först köpa sallad på ett bra ställe som har öppet och sen åka ut i naturen och äta den. Men nu vet jag…vi ska naturligtvis ha kräftor till middag. Rolle som inte äter det ska få en räkomelett istället. Jag bestämmer ju den dagen….. 🙂 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   20 juli 2021

   Jag har fått offra mig på familjens alla kräftskivor, barn och barnbarn har ätit stjärtar och sen har de lämpat över resten av liket till mig….Ibland har jag inte fått en enda stjärt att tugga på …men det var då det. Numera är jag noga med att få ett visst antal hela kräftor. Glad att du fick ett bra tips för att fira din födelsedag, inte ens Rolle kan ha synpunkter när du är så snäll o serverar honom det han gillar! Kram

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  20 juli 2021

  Är så avis på er som kan äta skaldjur…. tål dem inte liksom. Snygga strumpor alltså… Jag går barfota i mina skor, varför skulle man förstöra skorna då? Det är ju skönt. Lite synd med asfalten då… men det sliter du nog bort på dina många turer. Ha en skön tisdag nu. Jag ska städa lite.
  Kram från nabolandet.

  • Svara

   Paula

   20 juli 2021

   Så trist att vara skaldjursallergiker! Känner flera, och det är ju inte mycket att göra åt, bara att välja något annat man gillar. Mina skor har mjuka inlägg som förstörs om de blir blöta och svettiga. Annars skulle jag gärna vifta med tårna. Ha det gott Synne!

 8. Svara

  Ditte

  20 juli 2021

  Vilket trevligt besök! Kan tänka mig badet och få fötterna i näckrosorna. Jag hade nog också hojtat. Det hade kunnat vara en snok eller huggis.
  Daniel ser ut att tycka det var trevligt med besök. Han är så fin där han sitter.
  Trist att sockarna inte passade. Jag har liknande men de sitter på bra. Kan inte komma med något annat tips just nu. Inte mer än vanliga, lite högre sockar.
  Gott med kräftor.
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  20 juli 2021

  Härligt med sånt finbesök! Hon kom nog lite för din skull också och inte bara för Daniels 😉
  Att trassla in sig i något när man badar är hur läskigt som helst! Vi hade massor av slemmigt sjögräs i vattnet utanför stugan när jag var liten – gläää!
  Jag har såna där kort-sockar som funkar bra, men dom verkar gå en bit längre upp över hälen än vad dina gör. Testade kort-kort varianten (av sockor, alltså) när jag skulle vara lite märkvärdigt fin en gång med lägre skor, dom sockorna korvade sig också in under foten på direkten. Inte skönt alls.

  Ha en finfin dag!

 10. Svara

  LillaSyster

  20 juli 2021

  En fin stjärnflocka på sista bilden, jag har både vita och rosa, men nu har de blommat över.
  Mycket kärlek får den söta lilla prinsen =)
  Helt rätt att bara äta kräftor! Ha en bra kväll!

 11. Svara

  Karin

  20 juli 2021

  Och hur ser vägen ut, undrar man ju. Är dina fotspår för evigt avbildade i asfalten?

  Fin stjärnflocka! Jag plockade en bukett stjärnflocka till min brors begravning nyligen, för det var en blomma som han gillade. “En inkarnation av blommans idé”, brukade han säga.

 12. Svara

  Paula

  21 juli 2021

  Man skulle kunna tro det, men mina avtryck syns inte alls…annat än under skosulorna. Så fint att stjärnflockan blommade vid rätt tidpunkt så du kunde plocka en vacker bukett. Jag har inte känt till den mer än ett par år, underbart vacker är den.

 13. Svara

  Kicki

  21 juli 2021

  Du och dina kräftor.
  Jag tror aldrig jag köpt en enda kräfta, men jag har så klart ätit, men är lika gärna utan. Så mycket pill för så lite mat.
  Mina stjärnflockor sprider sig otroligt i rabatten, men vad gör det när dom är så fina.
  Kram

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 juli 2021

  Härligt med besök och att göra kul saker tillsammans. Vilken tur att du flyttade närmare 😀 Hajar i ån, jo det vore något. Vilken tur att det bara var näckrosstjälkar men det kan vara nog så besvärligt. Jag hoppas att dottern kunde skratta tillsammans med dig efter den första skräckstunden. Lilla Daniel, så bra han har det som har många som ger honom kärlek <3
  Kräftor har jag aldrig förstått mig på. Ingen mat någonstans utan bara en massa sörplande. Jag var en surströmmingsmänniska men den tiden är också över nu, tyvärr. Men har man gjort vissa val så får man stå för dem.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 516
 • 574
 • 1 610 426
 • 5 044
 • 65 064
Sök här