Bloggen

Mössens värsta fiende

Av
den
31 augusti 2017

Allra bästaste mössjägaren bor hos mig!
Så här brukar det se ut under bordet på farstubron om mornarna…

High five! säger Astrid, jag är en mästare på att fånga möss och råttor….o en o annan fågelstackare kan också gå åt..

Härom dagen bestämde hon sig för att följa med oss på en skogstur, Blinka har fått någon som spårar åt henne i det höga gräset

Då vi kommit uppför backen så är det inte bara jag som är andfådd, det blir också Astrid som välter sig omkull i gräset, högljutt jamande sin protest över den påtvingade motionen
Hon pratar oavbrutet när vi är på promenad, hon låter exakt som när hon hade ungar, hon ska hela tiden tala om var hon befinner sig så ingen villar bort sig!

Hon och jag lider av samma åkomma, vi är tjocka och älskar mat!

Jag måste vänta in henne annars blir hon kvar i skogen och det vill jag ju inte!

Den enda svampen jag lyckades träffa på var en stor och maffig Kalle, men faktiskt var den helt maskfri och fyllde hela min tork när den var färdigskivad!

Nästa promenad fick Astrid stanna hemma, här hade jag nog behövt en machete eller djungelkniv!

Jag hade bestämt att jag bara skulle fram till hallonsnåren som växer otillgängligt till, för där har dom mognat mycket senare då inte solen kommit åt.

När burken var full kom regnet och nu är jag i valet och kvalet om jag orkar ta mig tillbaka för att plocka resten…

Nu ska jag koka mandelpotatis, för idag ska vi inmundiga ……… :mrgreen: ja, vad tror du???

TAGS

2 september 2017

14 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  31 augusti 2017

  Hallonen!!! Resten skummade jag p g a total gnagarfobi 🙁

 2. Svara

  "LillaSyster"

  31 augusti 2017

  Mandelpotatis är gott men det du ska ha till……. nä, tacka jag avstår kan tänka mig brödet, gräddfilen och löken det är helt okej – till och med bra mat!

  Hittade en stackars blöt mus här ute nu när jag satte ut soptunnorna till tömningen imorgon. (den var rätt stel, så den har nog legat sen igår kanske)
  Det är bra med katt, de håller efter. Men det är inte så kul då de kommer in med levandes möss och släpper dem på golvet. Ja, ja det är smällar man får ta med de där små pälsälsklingarna. Hallon :love: Du orkar nog gå en gång till, för inte kan du låta dem bli förstörda. Ha en bra kväll! Kram

 3. Svara

  Eva

  31 augusti 2017

  Nog märker jag att vi skulle behöva en katt, för jag hör tassande ljud i väggarna redan.
  Mössen har börjat flytta in och paxa boplatser. 🙂
  Ludde bryr sig icke om att jaga möss för det får katterna göra, dålig fördelning i djurens värld, hi hi . . .
  Du har det för härligt med dina husdjur och Astrid och du har samma åkomma, ha ha ha
  Hallon i skogen har jag inte hittat i år tyvärr, men trädgårdshallon har jag fått plocka några liter hos en bekant.
  :kiss: Eva

 4. Svara

  Mia

  31 augusti 2017

  Meeen, säg inte att det blev surströmming????? 😛
  Kan jag få låna Astrid till att spåra åt Artemis??? Man ser bara svanstippen på henne där ute på åkern…det är inte lätt när man har så korta ben…det vet jag själv!!! Kram på’re :love: :love:

 5. Svara

  Eva

  31 augusti 2017

  Jaså detta inlägg var det sista ser jag nu, har nog blivit förvirrad när jag hoppat hit o dit på din blogg och läst i efterskott. Det finns kommentarer på de andra sista. 😆

  Vi var på surströmming skiva i fredag, mums mums.
  Kram/ Eva

 6. Svara

  BrittMarie

  31 augusti 2017

  Surströmming. Jo, jag har smakat två gånger. Jag tror ändå jag föredrar hallonen. Så jättefina hallon du plockat. Jag trodde tiden var över för dem. Så mysigt att ha både katt och hund med på promenaden. Ronja har börjat förlja efter mig när jag går till jobbet. Då får jag gå tillbaka en sväng och lura in henne i trädgården. Jag tror knappast en katt skulle trivas på röntgen 🙂
  Kram

 7. Svara

  Gunnel

  31 augusti 2017

  Blir det surströmming, tro? Mums!

 8. Svara

  Tove Olberg

  1 september 2017

  Ett med naturen 🙂 talande bilder och surströmming ser jag fram emot också lite längre fram här.
  Vacker header du har :-9

 9. Svara

  Synnøve

  1 september 2017

  Hon ær før skøn Astrid. 😀
  Visst ær det kul med djur som ær med på promenader.
  Hallonen ser goda ut dem.
  Nu ska jag steka mig några pannkakor och baka brød.
  Stor kram från nabolandet.

 10. Svara

  Kicki

  1 september 2017

  Vad mysig hon är Astrid som går med på promenaden.
  Jag har inte plockat ett enda skogshallon i år. Jag har så mkt hallon i frysen.
  Kram

 11. Svara

  Skyttlat

  2 september 2017

  Usch! Tur att jag inte har katt! 😉
  När jag läser om Astrid, så kommer jag ihåg när jag gick promenad med 3 hundar och 2 katter. :mrgreen:
  Märks att det är svamptider, för det är fullt av dom på bloggarna nu. Själv plockar jag inte längre och jag tror inte det finns så mycket här omkring heller.
  Vilken sagoskog Du och Hasse vandrade i! Är det skolan som har gjort alla figurer och kojan?
  Nu får jag snart skaffa en större skärm, så jag kan se Dina STORA bilder hela? :mrgreen: Fina är dom som vanligt!

  Önskar Er en fin början på september!
  Nu är hösten här och det börjar bli kallt på nätterna. Skönt tycker jag!
  Ha det gott och kram! :kiss:

 12. Svara

  Leila

  2 september 2017

  Hej. Skratta gott då jag såg första fotot för jag kom att tänka på när jag jobbade i hmtj. Besökte ofta en dam på landet. När man gick in till henne måste man passera en farstu med trasiga fönster. I denna farstu stod en gammal frys. På den frysen låg nattens skörd plus en massa rester. Alltså sånt katten fångat och resterna efter maten 🙂 Där hade den sitt förråd 🙂 Ingen trevlig syn men tanten brydde sig inte om det och hon älskade sin katt 🙂 Har du en svamptork ? Är de bra? Har funderat på att skaffa en sån. Verkar behändigt. Du och dina djur verkar haft en skön skogspromenad även om ni fick pusta ut 🙂

 13. Svara

  Ninni

  2 september 2017

  Ja Astrid lär inte svälta ihjäl i första taget. 😆 Tänk att dom ska fånga fler än de mäktar äta upp. Eller så är det som jag inbillar mig, katten bju’r sin matte och/eller husse på mat och det är ju väldigt omtänksamt. :thumbsup:
  Jag föreslog till sambon idag att vi skulle åka till skogen och plocka lingon efter att jag varit ner och köpt Ulf Sturesons skiva vid 11-tiden men det blev inget bärplockande. Vi hamnade på en liten marknad i Långhed (liten by norr om Alfta) istället där vi stoppade i oss dagens lunch, kôlbulle med lingonsylt, så nu behöver vi bara äta nå’t lätt till kvällsmat.
  Härliga bilder!!!
  Kramen.

 14. Svara

  Anki

  6 september 2017

  Hej där min vän! Jag har inte glömt dig, men WP har tappat bort dig (och flera andra) i min läslista och då ser jag inte när du har uppdaterat bloggen. Det är inte första gången och det är såå irriterande! Varför gör den på detta viset?
  Härlig promenad – Bara en karljohan – är svampsäsongen över hos dig? Här har den precis börjat… och jag hoppas den håller i sig ett tag 🙂
  Hallonen ser fantastiska ut – här blev det inga i år – och inte blåbär heller och det är glest mellan lingonen – inte för att jag skulle plocka, men ändå ..
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 40
 • 172
 • 1 654 287
 • 5 125
 • 66 098
Sök här