Bloggen

Motion är kul eller??

Av
den
2 oktober 2008

Jag genomgår just nu en daglig kamp….röra på mig eller inte!
Det finns ju anledningar till att jag är sjukbidragstagare…
Orken är obefintligt, och jag får ont av bara en halvtimmes daglig promenad.
Samtidigt säger alla förstå-sig-påare att det sämsta man kan göra är att bli sittande…
Men då har jag ju inte ont!

För några veckor sedan såg jag en liten annons om att det i byn anordnades “dynamisk yoga”
Jess, tänkte jag, yoga kan väl inte vara så ansträngande.
Det skulle vara bra för stress, högt blodtryck, ryggbesvär och allt möjligt.

Sen kom verkligheten i kapp! Vem försöker jag lura??
Jag som inte kan sitta i lotusställning, och tar jag mig ner på golvet behöver jag en hävarm för att ta mig upp!
Ringde faktiskt och talade med tjejen som leder kursen och hon tyckte jag kunde komma och prova på, men jag avstod, även om det säkert berett ett visst nöje för det övriga deltagarna att se klumpiga mig stånka omkring på golvet…

Cyklandet har inte heller blivit någon hit, mest kanske beroende på att jag inte törs ha med mig kopplade hundar som springer i zick-zack över cykelvägen beroende på var de godaste dofterna finns!


Planerna på att börja simma har jag inte heller förverkligat, när jag bodde 6 mil från närmaste bad hade jag avståndet att skylla på, nu har jag 8 km och vet inte vad jag ska skylla på…

Jag får fortsätta kämpa med mig själv, intala mig själv att motion är nyttigt och fortsätta drömma om någon fartfylld sport som jag kan delta i

Kanske måste vi flytta till Florida först, hihi!

TAGS
32 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  2 oktober 2008

  *suck*, jag känner precis igen mig i det du skriver. Jag får också ont av att göra “nåt”, jag tycker också det då är enklast att låta bli. Vissa säger att “jamen ibland måste det bli så att man får ont, för att det ska kunna bli bättre”, ja det kanske det är, men inte i mitt fall. Jag känner min värkande kropp nu, och jag vet vad den vill, den vill vara i fred.

  Kram Kajsa (Saijas kompis)

 2. Svara

  Anki

  2 oktober 2008

  Nja när folk börja springa maraton, cykla 1 mil per dag. Flåsa på gym osv, då brukar jag säga att åldern börja jaga dem, för ofta är de runt 40-50. Men de e klart de finns de som gör det för att bli friska också. Jag motionerar normalt, så som jag alltid gjort. Inget jag lägger in typ varje tisdag eller så. Men får jag ont någon stans, så brukar bästa medecin för mig vara att gå, gå, o gå. Jag får någon intre frid av det. Just nu jobbar jag så myckt med kroppen så jag tror den får vad den tål ändå. Klart kroppen är väl gjort för att röras på, men kan man inte som du pga värk och annnat, ja varför plåga sig ändå mer??
  Du har ju hundarna så nog får du motion, kanske alldeles tillräckligt för din kropp.

  Kramiz från Anki

 3. Svara

  jette

  2 oktober 2008

  jadå… det är tufft även för folk utan värk att ta tag i det här med motion, så självklart är det svårt för dig!!

  MEN… om du KAN göra något vore det bra! Ingen mening att sätta upp skyhöga mål som man aldrig når. Bestäm dig för något enkelt, men som du gör lite oftare. Kort promenad? eller ngt…?

  Jag är ju hälsoinspiratör på jobbet och MÅSTE säga sånt här… men även jag kämpar med att “komma iväg”.

  Kram på sig! 🙂

 4. Svara

  Åsa

  2 oktober 2008

  Skrattade gott åt sista bilden, va härlig den var!
  Det där med motion…jag har också minst värk när jag sitter stilla och vet ju så väl att jag ska röra på mig, men va sjutton…det gör ju sååå ont…
  Gick på vattengymnastik ett tag för några år sedan och jag tyckte det var underbart men fick sån värk att jag var tvungen att sluta..
  Har kommit fram till att värme gör att jag får mer ont.
  Det har varit svårt att acceptera att det finns så mycket jag gjorde förut som jag inte alls kan göra i dag, men va f-n jag gör så gott jag kan…
  Vissa dagar är det lika bra, att inte ens tänka tanken på att “motionera” utan det tar jag när jag känner att jag kan.
  Ha dé!/Kram

 5. Svara

  Eva-Lena

  2 oktober 2008

  Ja, du Paula, finns det någon förutom riktiga hurtbullar som inte känner igen sig i detta?! Simning vore väl annars din grej, nu när det dessutom är nära, men jag vet…

  För femton år sedan när jag fick min första “smäll” så var simning och vatten det enda som kunde få mig att slappna av någorlunda. Här i Gävle hade man då en bassäng som användes för babysim som alltid höll 37 grader. Gissa om det var härligt för kropp och själ att simma i det vattnet!

  Själv började jag på Friskis och Svettis i januari efter många års uppehåll. Och tänk det har gett mig så mycket glädje. Den här terminen har dock inte börjat så bra, först så drog jag på mig en förkylning som har suttit i tre veckor, och så hände detta med Roland, och så var det försäkringskassan, och så var det…och snart är det jul.

  Angående finsk mat: Detta med surmjölk, I Uppland där jag är uppväxt sa i a f mina föräldrar aldrig filmjölk utan just surmjölk. Och vi drack ofta det till mat, vilket jag ofta gör än i dag (alltså filmjölk), framför allt till blodpudding är det ett måste. Har alltid trott att filmjölk och surmjölk är samma sak.

  Ha det gott, simma lugnt!

  Eva-Lena

 6. Svara

  Lissen

  2 oktober 2008

  Det måste vara frusterande att få ont vad du än gör! Men tror efter vad jag läst/hört/sett att det är viktigt ändå. Ser på min lilla mamma hur hon kämpar. Det är den där sisun som får lockas fram!
  Skogen tycker jag ger mycket kraft, för ork o humör!
  Yoga finns det i olika former, kolla om dom inte har någon skonsam. Har gått, gillade. Där gjorde man utifrån sin nivå. Ingen tävling. Det var ingen som stog på huvudet heller,L.

  Som du säger, titta kostar inget. Så brukar jag också göra, för det mesta. Fyndar helst på loppis. Lever enkelt. Just nu i en 1:a, med låg hyra. Men ska bli större läg. Har turen att vara frisk och kunna jobba.
  Ha det så gott önskar
  Lissen

 7. Svara

  lelu

  2 oktober 2008

  Heja Paula , Nu skall du ändra inställning.
  Du behöver inte göra det mest avancerade du kan göra lite o ofta.
  Det är bara du själv som absolut tänker att hundarna skall med när du cyklar.Låt dom ligga en liten stund när du trampar 1. kanske 2 km. sedan kan ni goza tillsammans. du kanske skulle focusera på DU ..inte vad Ni kan.Helt övertygad att du finner en lösning som ingen annan tänkt ut .Lycka till .

 8. Svara

  Mia

  2 oktober 2008

  Din lilla toka! Så där kan ni åka vattenskidor här också, fast kanske till sommaren ;-))
  Meddela mig då så kommer jag och fotograferar!
  Simma är ju skönt för hela kroppen men som sagt, man ska ju ta sig dit också….även om det bara är 8 km…

 9. Svara

  BrittMarie

  2 oktober 2008

  Jag tycker det är jätteroligt med motion. Eller är det bara att jag intalar mig det, eftersom jag ser ut som hon på vattenskidorna? När kroppen säger att motion gör ont är det ju en helt annan “femma”. Gör något måttligt som är kul, och då tippar jag på att hundarna får vara med och ingen cykel. Jättehäftiga bilder du har. Man blir glad av dem.

 10. Svara

  Monica

  2 oktober 2008

  *asgarv* Jäklar vilken härligt rolig bild 😆

  Badhus är ju bara för trist – jag avskyr den miljön. Fortsätt promenera i din egen takt med hundarna du. Det är väl motion det också och det kan du göra i den takt som passar just dig.

  Ang en tidigare kommentar från dej – Jo, vi var på väg till Polen för ca 2 år sedan. Det blev inställt p.g.a. en olycka med han som skulle hålla i det hela. Det är grabben fortfarande besviken över. Nu hoppas han att inget ska sätta käppar i hjulet för denna resan. Min flygskräck t.ex. :wtf:

 11. Svara

  Doris

  2 oktober 2008

  Förstår dig såå väl, de gånger som jag har varit hos sjukgymnast för mina värkande axlar o armar blir jag bättre medans de masserar mig men när jag sedan ska hålla på i träningssalen med redskapen blir jag värre igen *suckar*. Jag tycker att du i alla fall rör mycket på dig, du är ju alltid ute och promenera med hundarna, det är inte så lite !
  Häftiga bilder förutom den sista som var rent HISKELIG !!!
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris
  PS
  Om du hade varit på Spacet hade du nog blivit avstängd *fnissar*
  DS

 12. Svara

  annette

  2 oktober 2008

  Hej Paula, måste mitt i “bedrövelsen” tacka för Dina underbara bilder;)
  Svårt problem detta, tycker att med åldern så börjar lusten att motionera mer än sköna promenader och cykelturer ta emot, och har man som Du då också andra saker i bagaget som gör att det tar emot så måste det vara kämpigt med motiveringen.

  Kram //annette

 13. Svara

  carina

  2 oktober 2008

  Vad är det för en gen som många av oss har?
  Jag har tusen olika måsten innan jag kommer tilskott eller om jag kommer till skott..

 14. Svara

  Ulla

  2 oktober 2008

  Ja, du…motion är bra och jag (när jag motionerar) mår SÅ bra efter ett träningspass, men ändå är det SÅ jobbigt att komma iväg på något. För tillfälletnöjer jag mig med mina cykelturer till och från jobbet.
  Lycka till!

 15. Svara

  Gunvor

  2 oktober 2008

  Ja tänk hur man förändras med åren. Förr var jag med på vattengympa..det var superskönt bara man kom iväg. Sen gick jag på gympa som också var kul och jätteskönt efteråt, men samma sak där.Så svårt med motivationen!
  Nej jag har blivit latare o latare med åren! Den enda motionen som jag verkligen ÄLSKAR att utöva, är att dansa en hel kväll.Och det är jättebra motion sägs det och så himla kul!
  Nu hoppas jag att vi ska komma igång i höst med innedanserna. Men först ska vi åka till Kreta nu då och ladda upp. Synd att det inte går så bra med dans heller för dej!Fast jag tror du klarar dej med dina promenader med hundarna.Det är ju jättebra att promenera! Och så lite simning kanske! :puh: Det älskar jag.
  Ha det så himla gott. Tack för dina härliga roliga bilder!Kram!

 16. Svara

  Ragnvi

  2 oktober 2008

  Åh, herre min je! Vart har du hittat alla godbitarna?!?!
  You made my day!
  Alltså, nu fick jag hjärnsläpp! Jag kikade in för att fråga/säga något och fastnade liksom i ord o bild….
  Men förstår i allafall vad du pratar om när det gäller motion! Jag vill så mycket men det går inte…fast pinar mig igenom alla dessa promenader med hunden – gick ner 10 kg på kuppen! Va! Har gått upp endast två av dom i sommar, otroligt! För på sommaren, då rör jag mig minimalt!
  Återkommer när jag kommit på vad jag egentligen ville, hi, hi!

 17. Svara

  Pialotta

  2 oktober 2008

  😀 😆 Du är ju bara för rolig.. mungiporna åker nästan alltid upp då jag gästar dig här 🙂 Herre min ge vad festliga bilder du hittar. De där är du säkert ensam om.
  Cykla är för mig frihet och motion som du vet och inte särskilt ansträngande för min värk.. promenera går ann, i alla fall då jag är på jakt efter naturens bildspel.
  Just nu är min kropp ett värkande sår, den där fibron som spökar vilt i hela kroppen.
  Väderombyte förvärrar ju och här har det regnstänkt i tre dagar nu.. inget kul väder alls.. blivit mest innesittarjobb.. lite vid datorn och så skåp/skafferirens o så bakdagar.
  Mannen börjar sitt på måndag efter en månads sjukskrivning. Det blir att söka jobb på ett ställe här för arbetslösa.. hur kul är det på en skala från 1-10?
  Nä nu ska jag ta mig i kragen och surfa runt lite efter att sett Idol och min favvo Lars som blev kvar efter en omröstning igen. I morgon börjar det på riktigt.
  Stjärnorna på is på lördag.. undras tro hur det där ska gå för Marcus Fagervall..
  Ha de nu så fint o knixa lagom så kroppa håller 😀
  Kram på dig :run: :whistle:

 18. Svara

  Sofia

  3 oktober 2008

  Haha! Fasen vilken rolig bild! Fnissade här i min ensamhet 🙂
  Kram.

 19. Svara

  molle

  3 oktober 2008

  hahhhahiihii
  vi är väldigt lika du och jag..

 20. Svara

  Catja

  3 oktober 2008

  Simning vore något för dig tror jag! Sedan vill jag rekommendera en stång du monterar bak på cykeln där hundarna ska kopplas så de INTE kan springa framför dig när du cyklar eller komma för nära hjulen. De lär sig fort hur de ska springa. 🙂
  Massa kramar till dig och ha en skön helg! /C

 21. Svara

  Kicki

  3 oktober 2008

  Tack för dagens gapskratt! Berra var tvungen att komma upp och kolla varför jag satt på kontoret och skrattade högt.
  Att du bara kan hitta dessa kanonbilder.
  Nu till den allvarligare biten. Du motionerar ju faktiskt med hundarna, ni promenerar ju dagligen och ibland är du ju i skogen i flera timmar, sånt räknas också.
  Det är konstigt med smärta, för när jag går i skogen så uthärdar jag MYCKET ner smärta än jag skulle stå ut med nån annanstans. Går jag på stan så åker jag hem innan jag uträttat mina tänkta ärenden p.g.a. smärtan i höfter och knän. Men aldrig att jag skulle överge ett svampställe av samma orsak. Ta det hela i din takt du!
  Stora kramen!
  Kicki

 22. Svara

  Leena

  3 oktober 2008

  Tack för dina härliga bilder…gott skratt mitt i all elände gör så GOTT.
  Det där att röra på sig är inte så enkelt…jag är ju van att röra på mig, har gjort det alltid, och trivs med det. Älskar mina endorfin-kickar!! Och ändå måste jag ibland tvinga mig iväg till träningen…det finns ingen ork i kroppen (eller det är ju knoppen det handlar om?)Men börja med något som känns bra, inget blodsmak i munnen och fullt öös. Ha det gott i höstmörkret…

 23. Svara

  synne

  3 oktober 2008

  Hej på dig.
  Inte lätt det där nej.
  Jag vill börja simma. Har två mil tlll badhuset. Ingen buss.
  5 km att gå till bussen. simma en km bussen hem. gå 5 km igen….
  Nä, jag ska nog börja gå till och från bussen istället.

  Kram mig.
  Ha nu en fin fredag.
  Synne.

 24. Svara

  Famos/Menageriet

  3 oktober 2008

  😆
  Känner igen mig på sista bilden!
  Ser att Du fått många råd i Gb, så då måste ju jag oxå bidra med ett.
  Sjukgymnastik!
  Där jag bor kan jag själv beställa tid och behöver inte gå genom någon läkare för att få komma dit.
  Ha en skön helg!

 25. Svara

  Ninni

  3 oktober 2008

  Vilken härlig bild! *skrattar gott* Och du jobbar på för att få vila din kropp.
  Min mår också bra av vila MEN inte länge. Jag mår faktiskt bättre då jag cyklar varje dag (motionscykel inne, en halvtimme i den takt som passar för just den dagen och med en ljudbok i öronen) och utan vattengympan i varmvatten BLIR jag sämre så jag är så tacksam att jag fått chansen att bada varmbad även sen jag flyttade hit. Men det är jag det. Vi är alla olika. Så gör du som du vill och känner är bäst.
  Gillade bloggen om finsk mat och godis. Tror jag skulle gilla surmjölken men lakritsen den får du ha för dig själv. 🙂
  Ha en skön helg!
  Kram!

 26. Svara

  leila

  3 oktober 2008

  hej, jag är nere i en svackan just nu. så fort barna gått till skolan drar jag täcket över huvudet och somnar om. jag är med i en hälsogrupp och hade kommit igång så bra men nu är det kämpigt med motionen. jag har ju inte ont men mitt sjuka sitter ju på annat ställe. det är ett helvete att få in motion som en vana men jag tror på yoga, har själv utövat det förr. kramis leila

 27. Svara

  Ingegerd

  3 oktober 2008

  Vad gör hundar då de har ont? Inte motionerar i alla fall.Jag tror inte man ska tvinga sig genomföra ngn motion och yoga provade jag på en gång, det var inte alls lämpligt för min kropp.
  Hundpromenaderna är det bästa! Utan dom skulle jag inte orka med dagarna. Men cykla är nog bäst utan hund, räcker ju med 10 minuter, eller? Hoppas Du kommer att känna dig bättre snart ibland får vi acceptera en down-period. Kramisar från hela gänget!

 28. Svara

  Kicki i skogen

  4 oktober 2008

  Ja jag förstår vad du menar,de är lika här har komit igång med mina promenader..Men men jag blir sämre i kroppen,så nu har jag vilat en vecka och då känns de bättre i kroppen igen.men jag ska promenera igen till veckan,men jag brukar ta en vilovecka emellanåt för att försöka komma igen lite..Sköt om dig kram kicki

 29. Svara

  Hanneles paradis

  4 oktober 2008

  Yoga idag är nog inte, vad du tror, att man är klumpig nybörjare bryr sej ingen om… (spanar du själv in alla andra?)

 30. Svara

  Bia

  4 oktober 2008

  Häftig bild där på slutet… 😀 Det är anledningen till att jag inte åker vattenskidor. Ha, ha…
  Den enda motionen jag kör med är promenader, “måste” gå 12000 steg om jag ska vara nöjd. Att man inte äger en bil ger ju några extrasteg.
  Men det är jäv…t när man har ont! Jag har värk i ett ben emellanåt, det oroar mig att jag får ålderskrämpor redan nu, i tonåren! :run:

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram!

 31. Svara

  Helena

  5 oktober 2008

  Kul bild. har inte hunnit läsa alla kommentarer till detta inlägg. Konstaterade att det var många.

  MEN jag skulle vilja säga en sak. Det verkar som om du inte har kommit på vad du skulle vilja göra. Sen tror jag att det är så att man får energi, mår bra av att röra på sig. Men man måste gilla det man gör. Sen är det nog så att man i början kan ha svårt att tycka att det är kul. Det är en tröskel som man måste över. Tyvärr. Någon som man kan träna ihop med är ett bra alternativ. Och sen någon bra coach. Kram på dig!

 32. Svara

  Malin

  7 oktober 2008

  Nej det är inte lätt att hålla igång motivationen när man bara får mer besvär av att röra på sig. Det gäller att hitta något som är kul och lagomt ansträngande, sätta realistiska mål som går att uppfylla. Nu är jag med i bloggarna stegrace, men mest tävlar jag mot mig själv, jag går ca 3000 steg normalt på en dag, nu försöker jag få ihop minst 5000.

  KRAM!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 460
 • 770
 • 1 611 128
 • 5 044
 • 65 075
Sök här