Bloggen

Nam nam nu väntar bär-liga tider

Av
den
28 juni 2018

För en vecka sedan såg hjortronen ut så här

För bara ett par dagar sedan hittade jag solmogna smultron

..och idag när jag krökte på ryggen för att plocka maskrosblad till kaninerna så såg jag….mogna blåbär!
Dom har minsann gömt sig väl i bladverket, men jag har inte ens tänkt tanken att se efter heller…

Men nu börjar alltså naturen leverera!

Nu är lupinernas era obönhörligt slut och jag blev så glad när jag såg vägkanten som istället för skräpiga vissna lupiner ståtar med vackra kamomill!

Nu väntas ett par dagars respit från den värsta värmen så man kanske hinner återhämta sig något innan nästa värmebölja börjar i mitten av nästa vecka.
Inget regn i sikte tyvärr, som observant besökare lägger du kanske märke till att jag längtar efter en riktig rotblöta …

Sommarglädje till dig som tittar in!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  28 juni 2018

  God sen kväll! Balkonghäng här i den svala kvällen. Så skönt! Vad gäller bär så är det inte mycket av dem jag ser. Lite smultron och blåbär och ett och annat lingon. Men så är det i storstadsljungeln. Skönt att lupinerna är bort aoch resatts av kamomill. Kanske plockar du och gör te…
  Här ska det bli svalare i morgon, runt +17, men regnet verkar inte anlända i helgen och inte i början av nästa vecka heller. Då ska det bli varmare igen. Men det är ju förstås prognoser….
  Kram!

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 juni 2018

  härligt med allt gott i naturen, vi har väldigt många sorter i vår lilla trädgård, även egna mullbär.

 3. Svara

  Lillian Flaskerud

  29 juni 2018

  Bærene er tidlig ute i år, snart er det høst om de holder dette tempoet.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  29 juni 2018

  Sista bilden så söt….ja inget fel på de andra heller! Solvarma bär är ju gott. Jag ska titta hur lingonen mår nu i vägkanten då jag ska cykla en sväng, inte för att jag har tänkt att plocka dem mest bara för att kolla läget och ha en morot att komma framåt på träningsrundan. Svar på dina frågor, jag vet inte varför det inte funkar att kryssa i rutan – jag har kollat runt bland inställningarna men hittar inget där. (om det är någon tröst så får jag göra samma sak hos dig) Glassarna är galet stora och inte speciellt billiga men när de går som lunch så får det väl vara okej en eller två gånger om sommaren. Jo, vi har åkt en liten bit på kanalen, från Söderköping ett antal slussar ut och en sväng på slätbaken och så tillbaka. Det var en lagom tripp – hela kanalen blir nog lite väl långtråkig, även om det är supervackert. Nä, på med träningskläderna jag har satt upp ett träningsmål för mig själv under semestern – vi får se om det håller =) Njut av svalkan för idag är det sannerligen svalt ute. Kram

 5. Svara

  Karin Eklund

  29 juni 2018

  Tack för sommarglädjen, bären och vägkantsblommorna! Vi lever i en ljuvlig tid och fin värld där vi befinner oss. Tänk om man kunde dela med sig åt alla som inte har samma favör? Ha det gott Paula! <3

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  29 juni 2018

  Åååh, vad jag saknar hjortron. Det finns säkert någonstans här nere också men jag tänker alltid på Jämtland när jag ser hjortron 🙂 Kanske hinner jag med lite hjortronplock när jag är där uppe senare. Blåbär plockar jag bara lite för att stoppa i munnen när jag går förbi. Orkar inte försöka få ihop tillräckligt för att göra något med dem. Smultron likadant. Men det är väldigt gott att plocka en näve solvarma bär och äta direkt 😀
  Jag håller med om att det är fint när något annat än skräpiga lupiner tar över 😀
  Vi fick en hel del regn för någon vecka sedan men det märks inte alls i markerna nu. Det är som det är men jag tycker synd om bönderna.
  Kram

 7. Svara

  Skyttlat

  29 juni 2018

  Nu måste det komma regn om inte bären ska torka bort! Köpte en burk hjortronsylt till midsommar och 400 gr kostade 60:-! Det blir säkert dyrt med bärprodukter i vinter med den här torkan?
  Hahahaha! Jag har samma problem som Du skrev om? Dessutom bryr jag mig inte heller om utseendet, huvudsaken är att håret är lättskött.
  Ha det gott och kram!

 8. Svara

  Anki

  29 juni 2018

  Ser helt fantastiskt ut! Solvarma bär och kamomill! Underbart! Här har smultronen torkat bort – till och med smultronplantorna har vissnat i torkan … och blåbären har storlek av ett knappnålshuvud …
  Passa på och njut av läckerheterna!
  Kram

 9. Svara

  BP

  29 juni 2018

  Sommarglädje fick jag verkligen när jag såg dina bilder! Kan inte låta bli att förvånas över moder Natur. Jag menar du hade ju snöhögarna kvar så sent som i början på maj om jag minns rätt. Ändå är bären mogna redan nu. Måste ha varit den hittills längsta och varmaste sommaren som jag kan minnas i alla fall. Smultron säger jag bara – mmmmhhhhh:-)

 10. Svara

  Ninni

  30 juni 2018

  Härligt med bärtider. Jag hoppas ta mig ut och plocka lite denna sommar. 🙂 I fjol kunde jag ju knappt gå.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 0
 • 305
 • 1 692 409
 • 4 826
 • 62 288
Sök här