GemsWeekly

Gems Weekly photochallenge # 26

Av
den
29 juni 2018

Tema: spel

Detta var knepigt, på tok för mycket att välja på.
Mina alternativ var inte fotboll, kändes redan använt, däremot mina sällskapsspel som jag inte lyckades hitta, de ligger i någon kartong i förrådet ouppackade eller Lotto som jag spelar en ynka rad två gånger i veckan, envis som synden, även om jag aldrig vinner….

Medan tankarna snurrade gick jag morgonpromenaden med jycken o si, titta vad jag hittade!

Vår egen boule-bana mitt i byn!

Boule – spelet som tar tio minuter att lära sig men flera år för att behärska alla taktiska och tekniska finesser.
Ett utpräglat precisionsspel som kommer från Frankrike, ordet boule betyder klot på franska.

Ett måttband är ett nödvändigt tillbehör, det kan handla om millimetrar!

Boulens dag är den 19 maj och årets VM för herrar spelas i Kanada i september medan EM för damer går i Frankrike nu i dagarna!

Boulebanan vi har här används av PRO som spelar en gång i veckan.
Jag har inte deltagit, däremot har det väl hänt att man spelat någon lek-variant på gräsmattan med släkt och vänner.
Det här med millimetrar tilltalar mig inte så väldigt ska sägas, det är liksom upplagt för tjafs…

Flera bidrag till temat spel hittar du när du klickar på hjärtat!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 juni 2018

  inte testat boule, verkar populärt.

 2. Svara

  Anki

  30 juni 2018

  Har liksom du aldrig testat “äkta” boule och det är inget som lockar heller 🙂 Däremot så passar det ypperligt till veckans tema! Snyggt jobbat Paula!
  Kram

 3. Svara

  Violen på Brandholmen

  30 juni 2018

  Toppen! Jag gillar boule, spelar flera gånger i veckan i god sämja med mina boulevänner!
  Trevlig helg!

 4. Svara

  Mia

  30 juni 2018

  Jag har aldrig spelat boule men vill gärna prova. På Kronlund hade vi två banor som bara växte igen…så gick det med dom!!
  Kram på’re

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  30 juni 2018

  Boccia har jag spelat men det är nog det närmaste jag någonsin kommer. Boule är av någon anledning förknippat med gamla människor och dit kommer jag aldrig 😉 Ständigt ung 😀

 6. Svara

  "LillaSyster"

  30 juni 2018

  Det finns en boulebana vid farmors sommarstuga, när farfar levde så spelade vi boule ibland, himla roligt när man är ett lag. (vi tre i ett lag mot några grannar) Men vi var inte så noga med måttbandet utan det var mest på lek och gott fika efter=)
  Jag tror du är ensam om bouletolkningen! Ha en fin lördagseftermiddag. Kram

 7. Svara

  Ditte

  30 juni 2018

  Boule är trevligt tycker jag! Perfekt att nu har en boulebana i byn. Och visst är det roligt att samlas några och spela tillsammans. Inte blir man svettig heller. Bra tolkning av vecans temaord.
  Önskar dig en fin eftermiddag och kväll.
  Kram!

 8. Svara

  Helen

  30 juni 2018

  Jag tycker boule är riktigt roligt en det blir allt för sällan att vi spelar det. Jag får nog lov att leta reda på vårt bulespel och försöka locka några att spela med mig.

 9. Svara

  Ninni

  30 juni 2018

  Boule är roligt att spela. Det fanns en boulebana på bostadsområdet jag bodde på förr här i Alfta. Och ja… vi brukade använda den. Döm om min förvåning nu när de gjort en fin lekpark bredvid denna boulebana… de har tagit bort boulebanan!!! Området bebos av barnfamiljer av olika nationalitet och svenska pensionärer… Tråkigt tycker jag som gärna åkt dit och spelat om den funnits kvar.
  Kramen.

 10. Svara

  BP

  30 juni 2018

  Ja, du ser! Sannas veckoutmaningar får dig att se din omgivning med helt andra ögon – vidgade sådana alltså.
  Boule är rätt kul måste jag säga. Har varit riktigt bra på det också – konstigt nog, då jag normalt föredrar “bollar” som är aningen större, som fotbollar alltså;-) Här i vår brf har vi en boulebana. Har den rakt framför min balkong faktiskt. Den utnyttjas flitigt, ofta av PRO här också. Men det vägrar jag – än så länge;-)

 11. Svara

  Gunnel Moberg

  1 juli 2018

  Ett spel jag aldrig testat även om vi har en stor förening här med många som spelar. Kram

 12. Svara

  Stare Ström

  1 juli 2018

  Så kul att du kom på det spelet! Har aldrig testat men förstår att det är populärt.

 13. Svara

  kajsalisasblogg

  2 juli 2018

  Det verkar vara ett avkopplande spel, man blir inte anfådd och hinner vara social.

 14. Svara

  Birgitta Malmstedt

  2 juli 2018

  Jag provade faktiskt på Boule förra sommaren. Det var ju rätt enkelt och ganska roligt. Något tjafs blev det aldrig. Vi var bara pensionärer som spelade och jag tror att vi alla var rätt avspända och ville bara ha litet kul. Men jag känner ingen längtan att fortsätta denna sommar.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 347
 • 450
 • 1 638 514
 • 5 097
 • 65 701
Sök här