Bloggen

Nästa prövning..

Av
den
25 maj 2017

Igår var det så dags för nästa prövning, första tandläkarbesöket efter att tänderna blivit grundligt undersökta och jag fått en kostnadsoffert.

Det blir ett långt och omständigt arbete att helsanera käften, och först ut var utdragning av mina vampyrtänder :mrgreen:
Nu är dagarna som blodsugande vampyr under fullmånens sken över…i alla fall tillfälligt
I grunden har jag bra tänder men 45 års rökning har lett till tandlossningsproblematik.

Som ni redan vet är det inte billigt heller, nu blir det stram budget ett bra tag framöver

Finns det någon mer utsatt position än att ligga med huvudet neråt o fötterna upp, totalt oförmögen att rymma fältet ?
Som en del av er minns har jag sedan långt tillbaka utvecklat en fullkomlig tandläkarskräck, detta efter stora problem med mina visdomständer. Därför krävde jag under många år att få lugnande medel innan jag satte mig i tandläkarstolen.
Tiden för en lugnande hutt är förbi, ändå kunde jag inte låta bli att nämna det för min nya tandläkare, att jag aldrig tidigare gjort åtgärder utan denna hjälp.
Han lugnade mig med att det fanns 96% sprit att tillgå om det skulle behövas… 😆
Så det var bara att ligga ner och stirra upp i taket med den fina Bengt Eldhe-målningen

Alla vill vi ju ha ett garnityr som både ser acceptabelt ut, går bra att tugga med och visar upp ett fint leende då och då…
Så nu ska gaddarna fixas, basta!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  25 maj 2017

  Va?! Hur kommer det sig att tandläkarskräcken är borta?! Det är ju helt fantastiskt!!! Jag har en sååå snäll tandläkare som förstår hur jobbigt det är att ligga i tandläkarstolen, man är ju helt maktlös då, så jag får sitta upprätt.

  Att det dessutom är dyrt gör inte saken bättre!

  Jag tillhör den kategorin (?!) som springer till tandläkaren direkt det uppstår något, för att förhindra stora ingrepp. Detta innebär att jag besökt tandläkare i en liten bergsby i Kroatien, folktandvården i Tomelilla samt i Chania på Kreta. Kretas tandläkarbesök var outstanding, på baksidan av en ruffig bilhall hade de en mottagning som var hypermodern och fantastiskt vacker, och det kostade en tredjedel av vad det kostar i Sverige.

  Man vill ha tänderna kvar så man kan bita ifrån!

  “En urgammal man från Ardennerna
  blev bjuden på bordell av vännerna.
  Det blev kyssar och smek,
  jag vill bitas han skrek:
  Kan nå’n springa hem efter tännerna?!”
  Favorit av Hasse Alfredson

 2. Svara

  Birgitta Malmstedt

  25 maj 2017

  Förstår att det svider. Jag har tack och lov mina egna tänder kvar, men har mycket problem ändå. Sjutton också att tänderna inte skall hålla livet ut. Det var väl inte meningen att man skulle bli så här gammal… Du blir säker fin när allt är klart. Lycka till.
  Hälsningar
  Birgitta

 3. Svara

  Ninni

  26 maj 2017

  Gå till tandläkarn är inte något nöje, allrahelst inte för plånboken. Jag har försökt gå en gång varje år nu ett tag just för att min medicinering gör mig muntorr och risken för tandlossning är inte långt borta då om man inte sköter sina tänder. Men det svider ordentligt i plånboken. Sist jag var till tandläkarn lämnade han över mig till tandhygienisten och de vill att jag ska gå där två ggr om året. Vi sökte även nåt som skulle gett mig ca halva priset på dessa förebyggande besök. Tyvärr blev det avslag trots att jag inte har nån salivproduktion men om jag tuggar på något så får jag saliv så berörda myndighet tyckte att jag inte behövde något bidrag för mina tänder. Tandhygienisten hade aldrig var med om att någon fått avslag på den ansökan så hon var verkligen förvånad men tröstade mig med att vi försöker igen om ett par år.
  Det är ju vansinne att det ska vara så dyrt att fixa sina tänder. De hör ju till samma kropp som alla de kroppsliga felen sitter som gör att vi får mediciner som ställer till elände bland tänderna.
  Bra att du inte har tandläkarskräck längre i alla fall. Lycka till med saneringen.
  Kramen.

 4. Svara

  Gunnel

  26 maj 2017

  Att gå till tandläkaren hör inte till favoritsysselsättningarna även om jag har en väldigt bra tandläkare. Hon har fått mig att gå dit så fort jag får kallelse utan at först rínga och ändra tiden stup i kvarten. Till slut måste jag ju ändå gå dit, så det är ganska idiotiskt att dra ut på det. Kram

 5. Svara

  Anki

  26 maj 2017

  Inte ett dugg lockande att gå till tandläkaren – delar ju din tandläkarskräck så jag vet vad du går igenom på den fronten…
  Själv ska jag på den årliga undersökningen nästa vecka och jag oroar mig redan.
  Lycka till!
  Kram

 6. Svara

  Rantamor på näthinnan

  26 maj 2017

  OOOOPPPS inte lätt, inte helt riskfritt, inte helt billigt heller,
  lider med dig.

  Men hoppas du får en finfin sommar trots allt.

 7. Svara

  Gun

  27 maj 2017

  Förstår att det inte är lätt för dig som redan innan lever på marginalerna att betala dyra tandläkarräkningar, men det är nödvändigt ont tyvärr.
  Har nu en fantastiskt bra och trevlig tandläkare,försiktig och noggrann, guld värd.

 8. Svara

  "LillaSyster"

  27 maj 2017

  Tandläkaren är aldrig roliga utgifter. Hoppas att det går bra för dig, jag är ju som du halvt livrädd, men det har blivit bättre med åren och tandläkarna har också blivit bättre! Kram från ett varmt och soligt Skogsliden

 9. Svara

  Hillevi

  28 maj 2017

  Bravo! Well done! Fenomenale! :thumbsup:
  Riktigt mod är att sätta sig över sina rädslor och tänderna gör sig bättre i din mun än på den roliga målningen. Bra tandläkare också som kunde ta udden av det hela genom att skoja om den 96%-iga spriten! :mrgreen: :party:
  Sen har du stora kunskaper om kockande och inte minst om gratis tillbehör runt omkring dig, så du kan fortsätta att lyxa till din mat ändå. :the:

 10. Svara

  Anki

  28 maj 2017

  Bara jag igen … med svar på dina frågor…

  Skojar inte 🙂 Klibbal som vi har här kan bli ganska stor … vet inte om ni kanske har gråal istället uppe hos dig – den blir inte så stor och har slätare bark…
  Jag har bara ca 200 m till brevlådan om jag går grusvägen till gården – genom skogen kan den bli allt mellan 500 m till några km… 🙂
  Kram

 11. Svara

  BrittMarie

  28 maj 2017

  Skönt att du ska få ordning på dina tänder. Inte är det roligt att ligga där, men det brukar aldrig göra lika ont som man tror innan. Det tycker i alla fall jag! Fast räkningen är ju inte kul förstås!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 72
 • 344
 • 1 689 007
 • 4 813
 • 62 152
Sök här