Bloggen

Strövtågen fortsätter…

Av
den
7 juni 2023

Nästa vecka är det slut på de långa strövtågen, när kvicksilvret närmar sig trettio grader, då växer hornen på mig, jag blir lättretad, får humörsvängningar och blir allmänt odräglig…
Men än så länge är det plättar och punsch!

Jag menar, vem kan motstå en dylik skylt! Jag hittade den vid ingången till stadsparken där vi hamnat en dag förra veckan. Och är man stigfinnare så är man!

Eller? Det började bra, men sen insåg jag att för att lyssna på appen måste man ha hörlurar…och sen hittade jag inga fler pilar som visade vägen..

så upplevelserna bestod mest av att Daniel fick posera på en hög sten

och så försökte vi få en annan sten i rullning, dock utan att lyckas..

Snart kom vi fram till statyn jag visat er förut, fast från ett annat håll.
På plaketten står det: Man with drapery, Fredrik Raddum 2015

Vi kom ut ur parken och jag tittade på rönnarna som bär otroliga mängder blom. Betyder det mycket bär också? Och i så fall mycket snö i vinter?
Mycket hinner man tänka medan man traskar..

På tal om snö! Så vackert!

Nu hade jag kläckt en idé, så vi fortsatte gå, det var betydligt längre bort än jag trodde, för landmärket syns ju över hela stan!
Men till sist nådde vi ända fram, till Faluns hoppbackar!

Jag tänkte att vi kunde åka bergbanan upp och beundra den fantastiska vyn som måtte bre ut sig däruppe på toppen!
Men, det gick inte för tillfället att lösa biljett digitalt, någon personal finns inte på plats. Sen läste jag att i biljettpriset ingår entré till skidmuseet som finns där på toppen. Det vill jag förstås gärna utforska men då är det inte lämpligt att ha hund med sig…
Jag får helt enkelt göra en utflykt hit på egen hand senare, Daniel är ändå ingen skidfantast!

Nu var vi så trötta att vi gick till närmaste hållplats och tog bussen hem
Over and out från pörtet

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  7 juni 2023

  Lite upplevelse blev det väl ändå…
  Rönnblommor… vilken doft… Måste gå ut och kolla om närmsta trädet…50 m bort…doftar och blommar.
  Det andra vita trädet… är det hagtorn tro. De tokblommar här hos oss…
  Håller med dej… Blir det för varmt…Så är det inget gott atg vara utomhus.
  Känner mig mycket missmodig inför vädret dom är…och blir runt förbannad på de omedvetna människor som inte förstår att torkan är farligt skadlig…
  När regnet kommer ska jag ge mig ut och bli genomblöt…ja, om det inte kommer i samband med åska då…
  Ha en god kväll!

  • Svara

   Paula

   11 juni 2023

   Här är man redan på tårna angående bränder. Flyger över markerna med helikopter två gånger per dag, upptäcker små bränder i skogar och har lyckats släcka effektivt. Hittills, väldigt otäckt med bränder. Inga löften om regn vad jag kan se

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  7 juni 2023

  Ska det bli så hett hos dig så är jag glad för att jag håller mig ännu längre norrut. Enligt appen ska det bli som mest 22 grader en stund på tisdag och det kan jag stå ut med. Varmare behöver det absolut inte bli. En upplevelsepromenad skulle jag inte kunna motstå. Jag kan inte läsa den lilla texten men jag gissar att mobilen ska användas för att hitta rätt. Gubben med gardinen över huvudet kom du i alla fall till men alla blommande träd när du kom ut från stigen är ännu trevligare att få se. Det finns olika idéer om vad mycket rönnbär betyder. Antingen lite eller mycket snö och jag tror inget alls. Det blir som det blir 😀
  Kram
  Bra gjort att komma ända till hoppbackarna. Du får säkert en härlig upplevelse och en fantastisk utsikt när du någon dag tar bergbanan upp. Men hur går det med höjdrädslan då? Förmodligen bättre än i en lift där du svävar långt ovanför marken.

  • Svara

   Paula

   11 juni 2023

   Man behövde hörlurar för att kunna lyssna på appen! vem har hörlurar med sig, kanske de flesta men inte jag. Onödigt att jag höll på o fota koden, tog hem appen o sen hjälpte det inte ett dugg.. Men fint är det där hur som helst…Kram

 3. Svara

  Karin

  7 juni 2023

  Det blev ju upplevelser i alla fall och riktigt fina dessutom! Men jösses så mycket rönnblom – bådar snörik vargavinter, tror jag.

 4. Svara

  BP

  8 juni 2023

  Vilka promenader eller rättare sagt vandringar du gör nuförtiden:-) Det är faktiskt kul att utforska nya terränger, och du gör ett fantastiskt bra jobb där.
  Skylten hade kunnat vara med i Skyltsöndag;-) Synd att promenaden kom av sig, men konstverket mitt i skogen där imponerar. Helt otippat, och jag hoppas man inte går förbi där när det är mörkt – ghost warning där;-)
  Skidbackarna är helt underbara att titta på under vintern och även nu. De är ju de enda som finns i Sverige, så…

  PS. Vi har minst två rönnar på innergården, men jag har aldrig sett dom när de blommar. Bara när de har klasar med röda bär… Nu ska jag faktiskt titta en extra gång imorgon…;-) DS.

 5. Svara

  Anki

  8 juni 2023

  En fin promenad blev det … och den där konstiga konsten med lampskärm på huvud minns jag att du visat förut 🙂
  Självklart måste du åka upp och besöka skidmuseet … det är ju din sport!
  Vacker blomning … här har rönnen blommat klart och nu är det oxlarnas tur. Vackert “snöträd”!
  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram

 6. Svara

  Anna-Lena

  8 juni 2023

  På tal om snö… under den stora gula högen med sågspån nedanför hoppbackarna har de sparat och lagrat snö till nästa vinter. Man vet ju aldrig numera hur vintern blir och skidåkarna ska väl ha sitt?
  Bergbanan har jag åkt en gång. Men i området har jag varit otaliga gånger gående till fots. Och så har jag jag tagit hissen ända upp i hopptornet… Då är man högt upp.

  • Svara

   Paula

   11 juni 2023

   Jag har en plan. Imorgon har jag tid på ögonmottagningen på lasarettet och tänkte mig ta en tur till hoppbackarna “på vägen hem”. Jag läste nämligen att ett sommarcafe ska öppna däruppe imorgon, så jag tar väl på mig bästa stassen och går o minglar!

 7. Svara

  Karin

  8 juni 2023

  Apropå mycket rönnbär är lika med mycket snö.
  Det finns ett annat talesätt också som lyder att rönnens grenar inte tynger två gånger samma år.
  Dvs de tyngs inte ner först av rönnbär och sen av snön.

  Med dessa talesätt har man ju verkligen helgarderat sig, det ena säger mycket snö om det är mycket rönnbär och det andra säger precis tvärtom.

  Ha en fin dag!
  Kram

 8. Svara

  LillaSyster

  8 juni 2023

  Du är så duktig på att utforska din närmiljö. Ja, ja hörlurar nästa gång då?

 9. Svara

  Äventyret Framtiden

  8 juni 2023

  Tack för Upplevelsepromenaden, så fin och verkligen upplevelserik!
  Jag tror att det är skrock det där med mycket blom och snörik eller blåsig vinter. Ibland stämmer det , ibland stämmer det inte. Det är mycket blommor helt enkelt och det är väldigt vackert medan det blommar så snövitt och skirt.

  Kul att du tar dig dit upp igen och till museet! Ser förstås framemot en rapport!
  Ha det gott!

 10. Svara

  Anna i Portugal

  8 juni 2023

  Så smidigt att du kan gå omkring och utforska stigar och sen ta bussen hem! Underbar rönnbärsblomning.

 11. Svara

  Kicki

  8 juni 2023

  Viken otrolig blomning på träden!
  Du är duktig på att ta dig fram. Jag skulle aldrig klara att gå så långt, speciellt inte på asfalt, då får jag ont redan efter några hundra meter.
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 juni 2023

   Du håller ju igång på så många vis, i trädgården inte minst, o ute med jyckarna och sen har vi hela svampsäsongen! Jag har nog drabbats av nyhetens behag, vill hinna se mycket av omgivningarna innan värmeböljan kommer, så igår var sista längre rundan. Idag märkte jag att det blir för varmt för oss båda o då ska man inte tvinga sig. Jag hämtade bordsfläkten imorse, nu är jag beredd, må25 to26 on27 to28 men är inte säker att jag överlever eller så blir jag folkilsk!
   Kramen

 12. Svara

  Ditte

  8 juni 2023

  Jag vandrar gärna vidare med dig. Och visst är det fint att kunna ta bussen till dessa fina strövområden. Bra att du lägger lite av upplevelserna på lager så du har att ta av när det blir för varmt för att ge dig ut på vandringar.
  Kram och tack för vandringen i vackra bilder och text.

  • Svara

   Paula

   11 juni 2023

   Nu har väl du minst lika varmt som jag, men förmodligen en härlig havsbris som svalkar! Hoppas du har det skönt, överansträng dig inte, ta det varligt med träningen. Kram

 13. Svara

  Susjos

  8 juni 2023

  Stadsparken….minns när jag var väldigt liten att jag var på nåt typ av kollo där på sommaren och vi sjöng ” Det är så härligt att gå i solen,solen,solen….” och grillade pinnbröd!
  Lugnet och hoppbackarna, verkligen ett landmärke i Falun 🙂 Visste inte att det fanns en bergbana upp dit.
  Tack för ljuvliga försommarbilder från Falun!
  KRAM

  • Svara

   Paula

   11 juni 2023

   Jag vet inte när bergbanan har kommit till, men jag vet att imorgon öppnar ett café däruppe på toppen, och dit måste ju förstås jag ta mig och njuta av utsikten. Kanske redan imorgon…
   Kram

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  9 juni 2023

  Ja här skulle man kunna gå hur långt som helst – om man kan gå – utan att få en enda svettdroppe! Det är ni 15 grader och en isande vind som gör att det känns som 10!
  Daniel gjorde sig väldans bra på stenen!!
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   11 juni 2023

   Nog hoppas o tror jag att ni fått lite varmare även ute på Öjn! Här är det 22 idag, o för mig är det gränsfall till att vara skönt. Tjock blir varm vet du! Veckan som kommer ser jag inte fram emot ett dugg, men har laddat med böcker, korsord, målningar…o så ska vi ta många korta rundor utomhus. Fläkten står färdig på bordet…vi är redo!
   Ha det gott fina Susie! Kram

 15. Svara

  Minton

  9 juni 2023

  En spännande promenad i naturen. Skönt att temperaturen är lagom hos dej. Det har varit inne väder i veckan 25-28 grader ?
  Idag bara 20 men inget regn i sikte.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   11 juni 2023

   Usch så varmt ni har redan, här är det sista dagen med acceptabla temperaturer idag. Imorgon börjar innesittarveckan, få se hur lång den blir. Korta promenader, annars får man roa sig med annat och fläkten har hämtats från vinden.
   Kram och nospuss till Minton, håll er i skuggan

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 321
 • 770
 • 1 610 989
 • 5 044
 • 65 073
Sök här