Bloggen

Nedräkningen har börjat

Av
den
20 december 2006

Jaha, då var vi redan halvvägs in i sista veckan före jul!
Tiden rinner ifrån mig, så är det bara!
I måndags kväll var gubben o jag o käkade julbord


Pälsen på, det är köldgrader ute!


Varmt och välkomnande på Sunnansjö Herrgård

Plötsligt kom ju kylan och frosten som gjorde att vi ialla fall fick lite ljusare och vackrare!

Och igår kl halv två, ja då…


snöade det!! I hela tio minuter, haha!


Larissa trodde inte sina ögon!
Nu kör dom snökanonerna för fullt uppe i skidbacken, och trots att det åter blivit mildare så har vi fortfarande minusgrader och kanske, kanske kan det bli en öppen nedfart till jul!
Alla näringsidkare i byn får ju stora avbräck denna månad då turismen inte alls kommit igång. Och de förlorade slantarna går inte att ta igen när väl vintern är här…
Jag har idag inhandlat sillar och julskinka, strömming för inläggning och färs till köttbullarna. Funderade länge på att strunta i köttbullarna, men så såg jag Maud göra en variant på teve, i ugnen, och tänkte okej då, det är ju ganska gott ändå! Messmör ingår i hennes recept, det finns på SVT om du är intresserad!
Och så har vi totalt glömt bort herr Jansson! Han saknades helt på min julmatslista! Och det går ju inte för sig, tillhör mina absoluta favoriter!
Så imorgon inhandlas anjovis och gubbens favorit revbensspjäll! Och jag måste fylla på med inkokta grisfötter, dom har spårlöst försvunnit ur kylskåpet, tsss…
I övrigt känner jag ingen större stress över den annalkande högtiden, hoppas bara vi får behålla åtminstone den tunna vita skorpan vi nu har på marken.

TAGS

19 december 2006

22 december 2006

14 kommentarer
 1. Svara

  leila

  20 december 2006

  hej
  vilka fina vintriga bilder och du är så fin,
  jag har ont om tid så jag har bara ögnat igenom texten, gubben väntar på att bli klippt
  kramis leila

 2. Svara

  Nilla

  20 december 2006

  Jag tar jullov nu. Orkar inte med riktigt. Kommer tillbaka i mellandagarna tror jag. En riktigt God Jul önskar jag dig. Kram

 3. Svara

  Lotta

  20 december 2006

  För mej räcker det med Janson, sill, risalamalta och godis till jul 🙂 Till det vill jag dricka julmust. Sen är jag mer än nöjd.

  Det är så skönt med minusgrader, det blir ljusare och härligare att vara ute då.

 4. Svara

  mariannE

  20 december 2006

  Kanske är du mitt uppi köttbulletrillandet men jag klämmer in ett inlägg ändå. Så där frostigt hade vi det igår … men tror du det varade? Nix … och inte en snöflinga har man sett ännu fast halt är det som attan .. sonen rapporterade om många bilar och bussar som stod stilla på R40 för att det är för halt.
  Hoppas för er skull att någon nerfart kan öppnas … här blir det nog 0 i alla fall .. har inte ens kollat om dom fått igång kanonerna ännu om du väntar nån sekund så ska jag kolla på deras hemsida http://www.uc-skidcenter.se/ Joooo banne mej står det att backen beräknas öppna v.52 … men kollar man deras webcam så är det ju bara dimma ingen snö … Vi såväl som ni lever ju till viss del på Skid-näringen med turister från åtminstonde Norra Europa
  ( Holland, Tyskland, Danmark) … // Här finns ingen Julångest heller konstigt nog … jag hade en släng av den för 2 veckor sedan men det har lagt sej nu när vi typ kommit överens om att inte ha julklappar etc
  det där med ekonomin gör sej mer än vanligt tillkänna i december/ januari … Visserligen är Nyår inte lika slukande då vi slutat med raketer o smällare men … Håhåjaja jag skall försöka att bara njuta av att ha ungdomarna här. // Den där latmasken har en förmåga att krypa längsmed hela ryggraden ibland ; P ha det gött allihopa
  /M

 5. Svara

  Doris

  20 december 2006

  Så det är därför vi fick töväder nu ;0)… Vackert såg det ju ut, hoppas bara att ni får så där lagom mycket snö ;0).
  Nej,det är ingen fara för oss här på Kambi, våran gård ligger inte vid fjällsrötterna som somliga andra, man blir riktigt mörkrädd när man ser var husen till en del gårdar ligger, är ju att bjuda risken för snölaviner och jordskred hem att bo så nära …
  Hade tänkt åka till stan i dag men fick snällt stanna hemmma för vi såg i kikaren att vägen över ån var helt under vatten.
  Så tjusig du var när ni skulle på julbordet, i din fina päls och med dina nya fina glasögon.
  Håller med dig att Janssonen inte får fattas på julbordet men det är inte någon annan i min familj som vill äta den, gör inget, jag får den så sällan att det är bara bättre att få äga den ensam 😀 !
  Avslutar med att önska dig och de dina, både två- och fyrbenta, en riktigt GOD JUL !
  Kramar, Doris

 6. Svara

  Tette Merio

  21 december 2006

  Tycker du är så FIN när du får bort luggen från ansiktet!! 🙂 Och läppstift också … shit … kors-i-taket! 😉 hihi

  Fina frostbilder förövrigt!

  Kramisar!/Tette.

 7. Svara

  Tina

  21 december 2006

  Hos dig såg det ju iaf liiiite juligt ut. Här är 8 – 10 plusgrader förutom 1½ dag med minus, dimmigt o regnigt men på sätt o vis är det bra för mig stannar jag hemma så är det svårt o tro att det är jul o jag vill inte direkt bli påmind om det.

  Kram

 8. Svara

  Gunvor

  21 december 2006

  Fina bilder. Vi har också fått liite vitt på marken.
  1cm. kanske.

 9. Svara

  Catja

  21 december 2006

  Här nere har vi fått beskedet att vi kommer att få fira en varmare julafton än vad vi gjorde midsommarafton!!! Ni ser ut att ha lite is på en och annan balja och lite vitt på marken iaf.

  FLytten blir inte förrän till våren. Man ska ju bli godkänd på lån först och så ska, det viktigaste, huset besiktigas också. Vi får lite längre till jobb men det kan det vara värt.

  Vill ön´ska dig en riktigt god jul!
  Kram/ Catja

 10. Svara

  Ninni

  21 december 2006

  Här är det mesta klart..ja maken ska läga in sill det är ett måste, han är såå jäkla duktig på det.
  Många sorter brukar det bli!Jag gör altid mina köttbullar i ugnen smidigt och lätt!
  Jag längtar efter första tuggan på skinkan, när den fortfarande är ljummen..mums!
  Ha en skön Jul!!

 11. Svara

  Anne-Lie

  21 december 2006

  Tjoho.. din päls ser ut som mina nysydda avslappningskuddar fyllda med saccokulor… Jag älskar att stryka å pillra i “pälsen”, riktigt avkopplande.
  Jag hade en liten “Larissa” här i förrgår. “Lilla” Vilda tillhörde en familj som köpte lite hundgrejor till sin jättestora långpälshund… Vilda skulle få sina grejor senare, efter jul… hihi…
  Jag önksar er en skön helg och mycket mys med familjen…
  /aw, som vill se mycket bra film på tv i helgen.

 12. Svara

  Anki

  21 december 2006

  Hej Hallå, jo allt är bra med Anki. Jag börjar till och med varva ner lite från allt som varit sista tiden. Nu ska jag vara ledig o njuta av julhelgen.

  Vad fint de där julbordet såg ut ni var på, redigt gammaldax o mysigt. Grattis till snön även om de bara var lite, håller tummarna för att Ni får hela backarna fulla.

  God afton o på återseende.

  Kram Anki

 13. Svara

  Sylvia

  21 december 2006

  Är det pälsen du talat om tidigare? Den är ju jättefin. För att bo på landet tyker jag ni har väldigt mycket trevliga aktiviteter för er.

 14. Svara

  Pialill

  22 december 2006

  Jättefina kort och så snygg du är, Paula med mysig päls.

  Kram och God Jul……

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 359
 • 369
 • 1 608 587
 • 5 041
 • 65 037
Sök här