Kycklingrecept

När bonusdotter med sambo var här i helgen pratade dom om en kycklingrätt som jag bjudit på förra gången dom var här. Dom tyckte det var så gott och så smidigt för man tillagade allt-i-ett.
Dom ville gärna ha receptet, så här kommer det, mitt i julmatstider!
Men det kommer dagar både före och efter julen också…

1 kyckling delad i två eller fyra delar
2 msk olja
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
2 tsk curry
2 morötter
1 lök
2 dl långkornigt ris
5 dl vatten
1 buljongtärning

Blanda oljan med kryddorna. Pensla kycklingbitarna, låt marinera en stund i kylen.
Bita moroten, hacka löken. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Tillsätt riset o buljongen. Lägg kycklingbitarna ovanpå.
Tillaga långt nere i ugnen på 200 grader ca 1 timme. Täck vid behov med folie

Denhär rätten kan du variera, både vad gäller kryddningen av kycklingen och grönsakerna i formen. Kyclingsaften rinner ner i riset o grönsakerna o ger rätten mycket smak!

Under rubriken “Matnyttigt” har jag lagt in flera smaskiga recept, bl.a oxsvanssoppa (!), leverpastej, kalvbräss (! har inte provat då jag ej funnit råvaran), svampsmörgås med kålrot, laxknyten med lingonsås, persikor i whisky-gräddsås och ananaspaj.
Titta gärna in där och få lite inspiration!

0

3 Comments:

 1. Låter gott. Vi skulle haft kyckling idag, men åkte till svärmor istället. Kanske skulle testa din variant imorn, sköter sej ju själv. Så kan jag greja med det andra… Imorgon ska vi vara hemma och slappa och göra iordning det sista med paket och annat. Ha en riktig god jul. //Lotta

 2. Det ser ju gott ut det där det får jag pröva nångång./pimpim

 3. Mmmm verkade gott..som sagt det kommer ju fler dagar efter jul kan man hoppas!!
  Hoppas allt är bra i pörtet! Fatta – Catja är LEDIG! Yihaaaaaaaa! Inte haft EN ENDA ledig dag på hela december. Arbetar 21 nätter i sträck. Liiite i överkant. Somnade i soffan i går strax före Fugelsang skulle landa. Kändes just då som jag struntade i om han kraschade eller ej. :) Skämt å sido men jag kraschade iaf i soffan. Vaknade 05.15 ont i höften. Tror jag legat helt still på samma sida hela natten. :D Nu känner jag migg piggelin iaf.

  HA EN RIKTIGT GOD JUL PAULA MERIO. Var snäll mot din Hassegubbe och dina fyrbenta. Fast det vet jag ju att du alltid är!

  Bamsekram

  /Catja

Kommentera